مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

پیشرفت ۸۰‌ درصدی طرح خط دوم انتقال پساب تصفیه‌خانه جنوب تهران

مجری طرح خط دوم انتقال پساب تصفیه خانه جنوب تهران به دشت‌های ورامین، پاکدشت و شهر ری از پیشرفت ۸۰ درصدی طرح مذکور خبر داد.

0 625

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی انعکاس ری ؛ به نقل از شرکت آب منطقه‌ای تهران، ” خلیل اردشیرتنها” با بیان این مطلب اظهار کرد: دشت ورامین و پاکدشت با حدود ۵۵ هزار هکتار اراضی حاصلخیز، قطب تولید محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای استان تهران و کشور است که بخش مهمی از محصولات زراعی و باغی در این منطقه تولید و روانه بازار تهران و شهرهای اطراف می‌شود.

وی افزود: مهمترین چالش دشت کشاورزی ورامین به ویژه پس از احداث سدهای لتیان و ماملو، تأمین آب زراعی برای اراضی وسیع کشاورزی است که برای جبران این کمبود، پساب تصفیه شده جنوب تهران توسط کانال بتنی ذوزنقه‌ای به طول ۳۶ کیلومتر و ظرفیت حدود ۶ مترمکعب طی سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ احداث و بخشی از اراضی منطقه را زیر پوشش قرار داد.

اردشیر با بیان اینکه پس از احداث سد ماملو و بهره برداری از آن در سال ۱۳۸۹ و اختصاص آب خام آن برای تصفیه و تأمین آب شرب ساکنان شهر تهران، ورامین، پاکدشت و صنایع جنوب شرق استان تهران در سال ۱۳۹۲، کمبود آب کشاورزی افزایش یافت، اضافه کرد: بر این اساس نیاز به یک سازه جدید برای انتقال آب بیشتر شد و قرارداد احداث خط دوم انتقال پساب به دشت ورامین، ری و پاکدشت توسط یک سرمایه گذار خصوصی در اواخر سال ۱۳۹۲ منعقد گردید و پس از تأمین منابع مالی، تدقیق مسیر و بررسی‌های لازم توسط سرمایه گذار از حدود ۷ سال پیش عملیات اجرایی آغاز شد.

وی اضافه کرد: احداث خط دوم انتقال پساب تصفیه شده از محل خروجی تصفیه خانه جنوب تهران به دشت‌های ورامین، پاکدشت و شهر ری، با هدف انتقال سالانه ۲۸۳ میلیون مترمکعب (با دبی لحظه‌ای ۹ مترمکعب ثابت) از پساب تصفیه خانه جنوب تهران به دشت‌های ورامین، پاکدشت و شهرری اجرا می‌شود.

اردشیر در خصوص مشکلات و چالش‌های طرح توضیح داد: این خط انتقال پساب با لوله پلی اتیلن و GRP به قطر ۲۸۰۰ میلیمتر و طول حدود ۳۴ کیلومتر اجرا می‌شود و تاکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ ولی به دلیل عبور از مناطق متراکم مسکونی و شهری و گذر از تأسیسات زیرزمینی، همچنین عبور از مزارع کشاورزی خرده مالکان، شهرک‌های صنعتی، حریم خطوط برق فشار قوی، گذر از زیر رودخانه‌های سرخه حصار و جاجرود و نیز وجود ۱۱ نقطه تقاطع با بزرگراه‌ها و جاده‌های پرترافیک و همچنین معادن گودبرداری شده و نیز بروز مشکلات توسط معارضان حقیقی و حقوقی، عملیات اجرایی با مشکلات فراوانی انجام شده ولی توسط ارکان طرح با جدیت در حال اجرا بوده و سعی بر اتمام کارها و بهره برداری این پروژه، تا قبل اتمام سال ۱۴۰۲ می‌باشد.

مجری طرح خط دوم انتقال پساب تصفیه خانه جنوب تهران به دشت‌های ورامین، پاکدشت و شهر ری با تاکید بر اینکه در این پروژه در سه نقطه عملیات پایپ جکینگ (لوله رانی کسینگ فولادی) زیر جاده‌های پر تردد و همچنین زیر آبرفت رودخانه سرخه حصار به قطر ۳ متر و طول سرجمع ۲۵۰ متر انجام شده است، تصریح کرد: این لوله‌ها از نظر قطر اجرایی و همچنین طول اجرا شده، اولین در نوع خود در کشور به شمار می‌رود.

اردشیر تنها در پایان خاطر نشان کرد: در ضمن در ابتدای مسیر سازه آبگیر احداث شده و در ۷ نقطه از مسیر انتقال پساب دریچه‌هایی برای مزارع ری، پاکدشت و ورامین تعبیه شده که به حقابه بران اختصاص یافته و حدود ۴۲ منهول هوا و بازدید و سه دریچه تخلیه اضطراری و همچنین یک سیفون لوله GRP با غلاف بتنی به طول حدود ۳۰۰ متر در زیر تقاطع رودخانه جاجرود اجرا می‌شود.

عضویت در خبرنامه سایت
عضویت در خبرنامه سایت
با عضویت در خبرنامه پایگاه خبری و تحلیلی انعکاس ری هر روز صبح اخبار را در ایمیل خود دریافت کنید
شما هر زمانی بخواهید می توانید خارج شوید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استفاده از خدمات بهتر سایت برخی از کوکی های مرورگر ذخیره شوند تا با سرعت بیشتری اطلاعات بازخوانی شود و مشکلی نداشته باشید پذیرفتن ادامه