علت خشک شدن چشمه علی تا یک ماه به دادستانی ری ارائه میشود
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان ری گفت: دستگاههای متولی در خصوص خشک شدن چشمه علی، مانند شهرداری منطقه ۲۰، شرکت مترو تهران، اداره امور منابع آب و اداره میراث فرهنگی باید تا 3 روز گزارشات خود را به دادستانی ارائه دهند تا کارگروه تخصصی نتایج گزارشات را بررسی و نتیجه نهایی را تا یک ماه اعلام کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی انعکاس ری ؛جلسه تعیین وضعیت و بررسی کارشناسی مشکلات بوجود آمده پیرامون وضعیت آب خروجی از دهانه چشمه منطقه تاریخی «چشمه علی» در شهرری عصر امروز با حضور محمد بشارت سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان ری، مهدی رحیمی دادستان شهرستان ری و مدیران و مسؤولان دستگاههای ذیربط شهرستان در سالن جلسات فرمانداری ری برگزار شد.
سرپرست فرمانداری ری در این جلسه با اشاره به اهمیت بالای حفظ و حراست از میراث تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور اظهار کرد: مشکلات مربوط به کاهش میزان آب خروجی و بدنبال آن خشک شدن چشمه از حدود سال ۱۳۹۴ آغاز شده و در طول این سالها بطور متناوب میزان خروجی آب کاهش و افزایش داشته است و در حال حاضر آب چشمه خشک شده است.
وی گفت: بر همین اساس تاکنون بررسیهای کارشناسی از سوی دستگاههای متولی مانند مترو، شهرداری و منابع آب انجام شده که گزارشات خود را ارائه دادهاند اما بدلیل اینکه هر کدام از دستگاهها به طور مستقل و جداگانه کارشناسیها را انجام دادهاند، لذا به دلیل عدم گزارش واحد، تاکنون نتیجه خاصی منتج نشده و مشکل کماکان پابرجا است.
بشارت ادامه داد: با توجه به این که موضوع چشمه علی امروز به یکی از مطالبات شهروندان، اصحاب رسانه و فعالان حوزه باستان شناسی و آثار تاریخی تبدیل شده است با هماهنگیهای انجام شده با دادستان ری امروز نشستی با حضور کلیه دستگاههای ذیربط در محل فرمانداری تشکیل و با طرح نظرات هر دستگاه موارد مختلف بررسی شد.
وی تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد شهرداری منطقه ۲۰، شرکت مترو تهران، اداره امور منابع آب و اداره میراث فرهنگی و گردشگری هرکدام نسبت به ارائه گزارشات جامع کارشناسی ظرف مدت 3 روز به دادستانی شهرستان اقدام و علاوه بر آن کارشناسان رسمی در حوزههای تخصصی با تایید دادستان ظرف یک ماه نسبت به تجمیع و تهیه گزارش و اعلام نظر اقدام و نتایج بدست آمده را جهت اتخاذ تصمیم مناسب در اختیار دادستانی قرار دهند.
سرپرست فرمانداری ری بیان کرد: با اتمام مراحل کارشناسی و اعلام نظرات، پیشنهادات دستگاههای موظف و دخیل در موضوع برای رفع مشکل بررسی و تصمیم مناسب اتخاذ خواهد شد که امیدواریم با انجام امور کارشناسی دقیق و علمی موضوع و تعیین تکلیف دستگاههای ذینفع و متولی در آیندهای کوتاه شاهد رفع مشکل و جاری شدن دوباره آب در این چشمه تاریخی باشیم.
بشارت در ادامه عنوان کرد: میراث تاریخی و فرهنگی هر کشور نمایانگر و اثبات کننده سابقه تمدن و از داراییهای با ارزش فرهنگی و اجتماعی ملتها می باشد و کشور ایران با دارا بودن آثار تاریخی ثبت شده با قدمت بیش از ۸ هزار سال یکی از مفاخر دنیا در عرصه تاریخ و تمدن بشری است که این موضوع مسؤولیت تمامی دستگاهها و نهادهای متولی در امر حفظ و حراست از آثار باستانی را دوچندان میکند.
وی در پایان یادآور شد: محوطه تاریخی تپه چشمه علی دارای چند وجهه مختلف شامل دیواره های تاریخی بر فراز تپه با قدمت بیش از ۸ هزار سال، چشمه باستانی در پایین تپه و نقوش برجسته سنگی مربوط به دوران حکومت قاجاریه می باشد که بیانگر اهمیت بالای این محوطه از بُعد تاریخی آن می باشد. علاوه بر آن نیز به دلیل وجود چشمه آب و فضای سبز حاشیه تپه از قدیم الایام این منطقه بعنوان تفرجگاه طبیعی مورد استفاده و اقبال مردم منطقه و تهران بوده است.