وزارت نیرو سریعاً نسبت به تحقق حقآبه کشاورزان ری از تصفیهخانه جنوب تهران اقدام کند
محسن علیجانی امروز در سومین همایش آب و کشاورزی شهرستان ری با بررسی چالشها و فرصتهای موجود با اشاره به وجود 50 هزار میله چاه آب در تهران اظهار داشتاز این تعداد حدود 40 هزار میله تخریب شده که شهرداری باید نسبت به ترمیم آن اقدام کند زیرا در صورت عدم احیا چاهها آبی به ری نخواهد رسید بنابراین شهرداری و شورای شهر باید برای رساندن آب از طریق قنوات به ری هزینه کنند.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی در کشور بیان کرد: در شمال کلانشهر تهران نزدیک به 50 هزار هکتار اراضی شیبدار وجود دارد که با بارش یک میلیمتری باران در این اراضی حدود 25 میلیون مترمکعب آب را به جنوب تهران هدایت میکند.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر به دلیل فقدان زیرساختهای لازم در حوزه آبخیزداری کل این آب به صورت روانآب از جنوب تهران عبور میکند.
علیجانی سپس با اشاره به تخصیص 300 میلیارد ریال بودجه از محل ارزش افزوده برای روستاهای ری در سال 97 تصریح کرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی برخی مناطقِ نیازمند اجرای طرحهای آبخیزداری در خارج از روستاها، دیوان محاسبات اجازه جذب این میزان بودجه را نداده است که باید مشکلات قانونی این بخش برطرف شود.
وی در ادامه با تأکید بر بخش کشاورزی و صنایع تکمیلی در سال رونق تولید گفت: در حال حاضر 4 هزار هکتار از اراضی ری زیر کشت سبزیو صیفیجات قرار دارد که براساس گزارشهای رسیده 10 تا 15 هکتار آن با آب نامطلوب آبیاری میشود که برای رفع این مشکل طرحهایی وجود دارد که دولت میتواند آب تصفیه شدهای که برای تمامی امور مناسب باشد را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سطح زیرکشت کشاورزی شهرستان ری در سالهای اخیر روند کاهشی داشته است تصریح کرد: در گذشته سطح زیر کشت کشاورزی در شهرستان ری 70 هزار هکتار بوده که در حال حاضر به دلیل معضل کمآبی به 29 هزار هکتار رسیده است.
علیجانی افزود: براساس مدارک موجود در طول سالهای گذشته حق آبههای ری که سطح زیر کشت 70 هزار هکتاری را پوشش میداده است از رودخانههای مختلف مانند رودخانه کرج، کن و غیره تأمین میشده که در حال حاضر قطع شده است.
وی با بیان اینکه براساس تفاهمنامه وزارت نیرو باید 3 مترمکعب در ثانیه از آب تصفیهخانه جنوب تهران به کشاورزان شهرستان ری تعلق بگیرد گفت: عدم تخصیص سهم ری از تصفیهخانه به بحث و بررسی گذاشته شد و بنا بر این شد که فرماندار، مجمع نمایندگان استان تهران و وزارت نیرو این بحث را پیگیری کنند زیرا این موضوع مطالبه جدی کشاورزان و تشکلهای صنفی و آببران است.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از 12 میلیون مترمکعب سهم آب شهرستان ری، 8 میلیون مترمکعب سهم روستاهای پاییندست و پایاب است که میتواند 2700 هکتار از زمینهای بخش فشافویه را آبیاری کند.
علیجانی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت نیرو باید سریعاً نسبت به تحقق حقآبه کشاورزان جنوب تهران از این تصفیهخانه اقدامات عملی انجام دهد.
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب مفید