۵۵۰ کودک کار در شهرستان ری ساماندهی شدند
علی حسین معین نعمتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خدمات این مرکز شامل پیگیریهای مددکاری، روانشناسی، آموزشی، حمایتهای مالی، حمایت از ادامه تحصیل کودکان، برنامههای اوقات فراغت و اشتغال برای اعضای خانواده است.
وی افزود: اغلب کودکان کار پذیرش شده در مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده، بین سنین ۶ تا ۱۲ سال و عدهای نیز بین ۱۳ تا ۱۸ سال بودند.
نعمتی خاطرنشان کرد: کودکان کار بیشتر در خانوادههای بی سرپرست، بدسرپرست(والدین معتاد) و خانوادههایی که وضعیت مالی مناسبی ندارند دیده می شوند.
وی ادامه داد: این کودکان بیشتر در زمینه کار با ترازو، دستفروشی، گلفروشی در خیابان و کار در کارگاههای کوچک ازجمله کورههای آجرپزی، تولیدی کفش و صندل فعالیت میکنند.
این مسئول با بیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته ۳۶۹ کودک کار در شهرستان ری ساماندهی شد، اضافه کرد: این کودکان بعد از شناسایی و یا ارجاع از سوی نهادهای انتظامی و قضایی و یا به صورت خود معرف در مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده پذیرش شده و از طریق ارتباط با خانواده، بر اساس نوع و میزان مشکل از خدمات مرکز بهرهمند میشوند.
نعمتی اضافه کرد: یکی از مهمترین ماموریتهای بهزیستی و مددکاران، ایجاد مراکز توانمندسازی خانواده میباشد که در این مرکز اقدامات لازم برای ایجاد منبع درآمد سالم برای خانواده به شیوههای ممکن از طریق آموزش حرفه و پرداخت وامهای اشتغالزایی، مشاغل خانگی و سرمایه کار صورت میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این مراکز به منظور ارتقای سطح اطلاعات عمومی خانوادههای این کودکان و خود آنها، کارگاههای آموزشی در موضوعهای مختلف ازجمله مهارتهای زندگی، مهارتهای ارتباطی و فرزند پروری، آشنایی با انواع آسیبهای اجتماعی، آسیبهای نوپدید و آسیبهای حاصل از فضای مجازی برگزار میشود.
این مسئول یادآور شد: شهروندان در صورت مشاهده کودکان کار با شمارههای ۱۳۷ شهرداری، ۱۱۰ ناجا و ۱۲۳ اورژانس اجتماعی تماس حاصل نمایند.
۱۳ هزار معلول نابینا، ذهنی، اعصاب و روان و ضایعه نخاعی، سه هزار زن سرپرست خانوار و ۲ هزار و ۵۰۰ سالمند زیر پوشش نهاد حمایتی و خدماتی بهزیستی شهر ری قرار دارند.
شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی درحدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد است.