پنجاه و دومین سالگرد درگذشت جهان پهلوان تختی در شهرری برگزار شد
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی انعکاس ری ،در مراسم بزرگداشت جهان پهلوان تختی،علاقه مندان به منش پهلوانی آن مرحوم همچون سالهای پیش بر سر آرامگاهش در ابن بابویه شهرری گردآمدند و با قرائت فاتحه و اهدای شاخه های گل،یاد و خاطر این پهلوان نامی ایران زمین را گرامی داشتند.
رییس کمیته ملی المپیک در مراسم پنجاه و دومین سالگرد درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی با اشاره به جملهای از جهان پهلوان تختی با عنوان درباره عبور از آدمیت و انسانها تصریح کرد: این جمله او یک گفتمان است و اندیشه امام راحل که فرمودند تمام صحیفه عبور از آدمیت و انسانیت و ساختن انسان است.
صالحی امیری افزود : تختی نیم قرن پیش هدف خودش را عبور از آدمیت اعلام کرد و پیام تختی به نسل جوان این است که اگر قرار است پایدار باشید باید راه و روش و سیره تختی را دنبال کنید زيرا انسانهایی که مرام پهلوانی را انتخاب کردند، ماندگار شدند.
وي تصريح کرد تختی در این نقطه آرامستان ابن بابويه خفته که حکمت الهی است چرا که انسانهای بزرگی اینجا خفتهاند که خود حکمتی است و تختی فراتر از قهرمانی است و نماد فضیلت معرفت و مرام پهلواتی به شمار میرود است و برای اینکه ماندکار شویم باید راه و مرام تختی را انتخاب کنیم.
حسن رنگرز سخنگوی فدراسیون کشتی، علی اکبر حیدری از دوستان جهان پهلوان تختی، محمد محمودی سرمربی اسبق تیم کشتی آزاد ناشنوایان و فرماندار ری نیز دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
غلامرضا تختی مشهور به جهان پهلوان تختی قهرمان و پهلوان اسطوره ای ایران در 5 شهریور 1309 در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دوره نوجوانی و ورود به کشتی قهرمانی در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن به همراه امام علی حبیبی نخستین مدال های طلای تاریخ ورزش ایران در بازی های المپیک را کسب کردند.
او با یک مدال طلا و دو مدال نقرهٔ المپیک، دو طلا و دو نقرهٔ قهرمانی جهان و یک طلای بازی های آسیایی در فهرست برترین های قرن فیلا در جایگاه سیزدهم قرار دارد.
غلامرضا تختی هم چنین سه بار قهرمان کشتی پهلوانی و پهلوان اول ایران شد.
مرحوم تختی در مسابقات جهانی و المپیک هلسینکی فنلاند، جشنواره جهانی ورشو لهستان، بازیهای المپیک ملبورن استرالیا، مسابقات جهانی صوفیه بلغارستان، بازیهای آسیایی توکیو ژاپن، مسابقات جهانی تهران – ایران، بازیهای المپیک رم ایتالیا و مسابقههای جهانی یوکوهاما ژاپن با کسب مدال های طلا و نقره برای کشور ایران نام آوری کرد.
تختی که در اوج محبوبیت در میان مردم قرار داشت در ۱۷ دی ۱۳۴۶ در اتاقی در هتل آتلانتیک تهران به طرز مشکوکی درگذشت و ابهام در مورد علت واقعی مرگ وی پس از 51 سال هنوز پابرجاست.