مبارزه با علفهای هرز در بیش از ۱۹ هزار هکتار کشتزارهای شهرستان ری
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ری گفت: مبارزه با علفهای هرز از ابتدای اسفند ماه تاکنون در بیش از ۱۹ هزار و ۲۰۰ هکتار کشتزارهای (گندم، جو و کلزا) این شهرستان انجام شد.
محمد عباسی اظهار داشت: شبکههای مراقب و مبارزه با آفتهای همگانی در قالب سه کلینیک و هفت اکیپ متشکل از ۱۴ کارشناس بخش خصوصی و ۱۵ کارشناس بخش دولتی از ابتدای اسفند ماه کار خود را در۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع غلات شهرستان ری آغاز کردند.
وی با بیان اینکه مبارزه با علفهای هرز باعث افزایش ۳۰ درصدی تولید می شود، افزود: مبارزه با علف های هرز از جمله خردل وحشی، یولاف، جودره، چچم، خاکشیر دم روباهی، خارشتر و شلمی که در کنار مزارع غلات رشد می کنند تا نیمه دوم فرودین ماه ادامه خواهد داشت.
عباسی ادامه داد: ارائه راهکارهایی برای کاهش مقاومت علف های هرز به علف کش ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع آوری بذر علف های هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی در مزارع جنوب تهران است.
وی یادآور شد: جهاد کشاورزی شهرستان ری شرکت های وارده کنند و سازنده سموم را به کشاورزان معرفی و در خصوص قیمت آن نیز نظارت دقیقی بر عملکرد فروشندگان دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از وظایف عمده اکیپهای مبارزه با آفتهای کشاورزی مبارزه با سن گندم و ملخ می باشد، افزود: کارشناسان کشاورزی حاضر در این اکیپها وظیفه پایش ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت گندم، ۷۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت کلزا و هفت هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت جو را در سطح شهرستان ری بر عهده دارند.
عباسی اضافه کرد: یکی از وظایف اصلی شبکههای مراقبت و مبارزه با آفتهای همگانی اراضی کشاورزی شهرستان ری با توجه به هجوم سال گذشته ملخها پایش اماکن زمستان گذران این آفتها در بخشهای حسن آباد فشافویه و کهریزک می باشد.
این مسول با اشاره به اینکه تلاشهای کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان ری باعث شد از مجموع ۷۰ هزار تن گندم تولید شده طی سال ۹۸ فقط ۲۸ تن دچار سن زدگی شوند، ابراز کرد: امسال نیز با آغاز به کار به موقع شبکههای مراقبت و مبارزه با آفتهای همگانی، علفهای هرز امید می رود که آمار خوبی در خصوص سلامت محصولات کشاورزی در شهرستان ری بدست آید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ری یاد آور شد: جهاد کشاورزی شهرستان ری امسال در ۴۵۰ هکتار از اراضی زیرکشت کلزا نیز با شته ها و آفت ها برای افزایش تولید مبارزه کرده است.
شهرستان ری با دارا بودن ۹۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران، سالانه در حدود ۸۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی و زراعی تولید می کند.
این شهرستان دارای رتبه اول در تولیدگندم، ذرت علوفه ای، صیفی جات، شیر و رتبه دوم را در تولید جو و تخم مرغ در استان است.