کوچ بهاره عشایر شهرستان ری آغاز شد
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان ری گفت: کوچ بهاره عشایر مالرو این شهرستان با مساعد شدن هوا و رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با شیوع ویروس کرونا به دشت لار در دامنههای رشته کوه البرز آغاز شد.
محمد عباسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کوچ بهاره عشایر شهرستان ری امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا کمی با تاخیر و همچنین با رعایت فاصله گذاری اجتماعی آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ری دارای ۲۰۰ خانوار عشایر از چهار ایل هداوند، کلهر، طایفه عرب صحنـایی و کلکوهی است، خاطرنشان کرد: عشایر این شهرستان با نگهداری از ۳۵ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و تولید سالانه یکهزار و ۴۰۰ تن گوشت قرمز نقش بسزایی در تامین گوشت قرمز استان تهران دارند.
عباس ادامه داد: خوشبختانه تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی براینکه فردی از عشایر شهرستان ری به ویروس کرونا مبتلا شوند به دست نیامده ولی با این حال اداره جهاد کشاورزی با همکاری سایر دستگاه های بهداشتی شهرستان بر سلامت این افراد نظارت داشته است.
وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی شهرستان ری در زمان کوچ عشایر طرح ‘پشتیبانی کوچندگان’ را اجرا می کند، افزود: در این طرح خدماتی از جمله تامین آب آشامیدنی بهداشتی، تامین آب شرب و واکسیناسیون دام و بازگشایی ایل راه ها انجام می شود.
عباسی یادآور شد: حمام های ضد کنه برای گوسفندان نیز در جهت سلامت دام های عشایر در طول مسیر کوچ توسط جهاد کشاورزی راه اندازی شده، ضمن اینکه ایل راه ها بازگشایی و نهاده های دامی نیز تامین شده است.
عشایر شهرستان ری از چهار ایل هداوند، کلهر، طایفه عرب صحنـایی و کلکوهی تشکیل شده اند که در زمان قشلاق در روستاهای مسگرآباد، لپه زنگ، توتک، چهلقز و غنی آباد ری مستقر هستند و با تولید سالانه یکهزار و ۴۰۰ تن گوشت قرمز، ۲۰ درصد از نیاز بازار مصرف مردم ری را تامین می کنند.
دشت لار در کوهپایهٔ قله دماوند واقع شده که در تقسیمات کشوری بخش شمالی و شمال شرقی آن در بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران و بخش جنوبی و جنوب غربی آن در لواسانات شهرستان شمیران استان تهران میباشد.
شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در جنوب استان تهران واقع شده است.