تحقق مطالبه شهروندان کهریزک پس از یک قرن؛ از اجرای نیت واقف تا افتتاح مرکز درمانی شهید هاشمینژاد کهریزک
متروکه نگه داشتن مرکز درمانی شهید هاشمی نژاد کهریزک با چنین وسعت زیربنایی خیانت به مردم و واگذاری آن به اداره اوقاف یکی از جدیترین مطالبات شهروندان بخش کهریزک است.
ارتقا سرانههای بهداشتی، گسترش شبکههای درمان و کیفیت خدمات سلامت در بخش کهریزک در سالیان اخیر با وجود تغییرات در بخش حاکمیتی همواره یکی از دغدغههای مسئولان این منطقه بوده است.
بخش کهریزک با حدود بیش از 160 هزار نفر جمعیت و مساحتی معادل چندین شهرستان با وجود چالشهای زیستمحیطی و اجتماعی متأسفانه به لحاظ برخورداری از سرانه درمان نیز یکی از محرومترین بخشهای استان تهران است که به رغم ظرفیتهای فراوان در موضوع نگهداری از اقشار آسیبپذیر همچون سالمندان و معلولان به لحاظ موضوعات درمانی از امکانات و فضایی برخوردار نبوده و بیماران این منطقه برای کوچکترین پیگیری مسائل درمانی خود مجبور به طی مسافتی تا شهرستان ری و یا پایتخت هستند.
این امر به ویژه با توجه به موقعیت ژئوپولتیک بخش کهریزک و قرارگیری آن در مسیر اتوبان تهران – قم و بعضاً مشکلات مترتب بر آن چالشها و مشکلات بسیاری را پیشروی شهروندان این منطقه قرار داده است.
تنها مرکز درمانی کهریزک یعنی مرکز درمانی شهید هاشمینژاد کهریزک، مرکز وقف خدماترسانی بهداشتی و درمانی است که حسبنظر واقف مقرر شده بود که از سال 1299 برای درمان و نگهداری بیماران بومی استفاده شود اما با وجود گذشت بیش از یک قرن، به این نیت حسنه واقف عمل نشده و ظرفیت وقف شده به استفاده موردنظر واقف نرسیده است.
مهمترین موضوع در عدم بهرهبرداری از مرکز درمانی شهید هاشمینژاد بحث پیرامون تولیت آن است. از سال 1358 که رزمندگان حادثهدیده برای درمان به این مرکز اعزام میشدند به دلیل اینکه از نظر اداری، بهزیستی زیرمجموعه بهداشت درمان بود این مرکز با وسعت 12 هزار مترمربع عیانی مدّتی محل درمان جانبازان بود که پس از جنگ نیز به دلیل تجهیزات استقرار یافته در آن برای جانبازان، محل درمان و حتی نگهداری معلولان و پس از آن سالمندان بوده است.
حال بهزیستی به این سبب که این مرکز را برههای از زمان در اختیار داشته و از آن جهت خدماتدهی به معلولان و سالمندان استفاده میشده، از واگذاری آن به اداره اوقاف و در واقع قرارگیری این مرکز در مسیر نیت واقف برای امور درمانی بیماران سرباز زده و ساختمانی با ظرفیت و موقعیت خدماترسانی مناسب را به حال خود رها کرده است و با وجود برگزاری چندین جلسه برای تعیین تکلیف این مرکز درمانی و تلاش برای اجرای نیت واقف تنها به حضور نمایندگانی از اداره بهزیستی در جلسات اکتفا کرده است.
اما عزم جدی بخشدار کهریزک و همراهی و پیگیریهای مجدانه فرماندار ویژه شهرستان ری برای احقاق حقوق شهروندان بخش کهریزک سبب شد این بار با اولتیماتومی جدی به اداره بهزیستی و تعیین ضربالاجل یک ماهه موضوع از طریق کارشناسان اداره بازرسی فرمانداری ری در دستور کار قرار گیرد.
در این راستا روز گذشته با پایان مدّت مشخص شده و استفساریه اداره اوقاف از دفتر مقام معظم رهبری پیرامون به کارگیری این ساختمان در راستای نیت واقف، حَسب دستور فرماندار شهرستان ری مرکز درمانی شهید هاشمینژاد با حضور مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری و تنی چند از خیرین بازگشایی و مقرر شد تا اقدامات اداری و حقوقی برای استرداد این مرکز درمانی از هفته آینده آغاز شود.
امین بابایی بخشدار کهریزک در حاشیه این بازدید با اشاره به کمبود سرانه درمانی بخش کهریزک اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش کهریزک به دلیل وجود آسایشگاه خیریه و سرای احسان از ظرفیت بالایی در پذیرش معلولان برخوردار است، دیگر نیازی به ایجاد مرکزی جدید با تحمیل هزینههای بسیار نیست.
وی با تأکید بر واگذاری این مرکز درمانی به اداره اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: متأسفانه با ورود بهزیستی به این مرکز درمانی مانع جدی در تحقق نیت واقف برای خدماتدهی این مرکز به شهروندان بخش کهریزک ایجاد شده که با پیگیریها و حمایتهای فرماندار ویژه شهرستان ری تلاش داریم تا این مرکز را به مدار خدماتدهی درمانی بازگردانیم.
بخشدار کهریزک با بیان اینکه ساختمان و تجهیزات مرکز هاشمینژاد جزو بیتالمال و برای منفعت عمومی است افزود: متروکه نگه داشتن این مرکز با چنین وسعت زیربنایی خیانت به مردم است که در این راستا برای جلوگیری از تضییع حق مردم مقرر شده از اوایل هفته آینده مسیر شرعی و حقوقی این موقوفه پیگیری و با واگذاری آن به اداره اوقاف یکی از جدیترین مطالبات شهروندان بخش کهریزک به منصه عمل در آید.