آنفلوانزای پرندگان در شهرستان ری مشاهده نشدهاست
رییس اداره دامپزشکی شهرستان ری با اشاره به پایش پرندههای مهاجر آبگیرهای این شهرستان، گفت: هیچگونه علایمی از آنفلوانزای پرندگان در این شهرستان مشاهده نشدهاست.
محمد جعفرپور اظهار داشت: براساس پایش و بررسی کارشناسان این نهاد تاکنون هیچگونه علایمی از بیماری آنفلوانزای پرندگان در بخش های مختلف شهرستان ری گزارش نشده است.
وی با اشاره به مشاهده آنفلوانزای پرندگان در برخی از شهرستان های استان تهران و همچنین کوچ پرندگان مهاجر از مناطق آلوده اروپا به آبگیرهای کشور، خاطرنشان کرد: گشت های مشترک اداره دامپزشکی و محیط زیست شهرستان تمام آبگیرها و مرغداری ها را تحت نظر دارند و در صورت مشاهده هرگونه علایم آنفلوانزای پرندگان سریعا اقدامات لازم انجام خواهد گرفت.
جعفرپور اضافه کرد: آبگیرهای عشق آباد، قنبرآباد و سد فشافویه از محل های اصلی تجمع مرغان مهاجر در شهرستان ری هستند که به صورت متناوب مورد پایش قرار می گیرند و در صورت مشاهده لاشه پرندگان سریعا آزمایشان و پیگیری های لازم انجام خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک نوع بیماری است که تلفات سنگینی را در مرغداری های ایجاد می کند، اضافه کرد: نگرانی عمده در خصوص بیماری فوق حاد پرندگان شیوع این بیماری به انسان است که می تواند بسیار خطر ناک باشند.
شهرستان ری با دارا بودن آبگیرهای مختلف مانند آبگیر عشق آباد در بخش قلعه نو، آبگیر قنبرآباد و سد فشافویه در بخش حسن آباد همواره یکی از مقصدهای نهایی پرندگان مهاجر نواحی سیبری ، روسیه و اروپا است که برای گذران فصل سرد سال به این محل کوچ می کنند، آبگیرهای این شهرستان با ثبت ۱۴۰ گونه پرنده یکی از مراکز بسیار عالی برای پرنده نگری می باشد.
مهاجرت پرندگان مهاجر به آبگیرهای شهرستان ری به رغم تمام زیبایی های بصیری موجب انتقال برخی بیماری ها مانند آنفلوانزای پرندگان می شود که طی چند سال گذشته مشکلات فراوانی برای مرغداران و مردم ایجاد کرده است.
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است و در ابتدا از طیور وحشی به طیور بومی سپس از طیور روستایی به مرغداری های صنعتی و واحدهای گوشتی و تخمگذار منتقل می شود.
این بیماری از طریق هوا یا به صورت مکانیکی قابل انتقال است و اگر وارد منطقه ای شود، کنترل و مبارزه با آن سخت است.
این ویروس میتواند انسان را آلوده کرده و موجب بیماری شدید با میزان مرگ بالا شود و حتی این توانایی را دارد که خود را با انسان تطبیق داده و به عنوان یک عامل بالقوه بیماری زا برای انسان مطرح شود یا با سایر ویروس های آنفلوانزای انسانی ترکیب شده و موجب پدیدار شدن یک عامل بیماریزای جدید شود.