ماجرای یک بدهکار اهل شهرری که سر از رسانه های فارسی زبان جهان درآورد |ماجرای حسن فیروزی چیست؟
«حسن فیروزی» کسیست که از ابتدای ایجاد آشوبها در کشور، توسط رسانههای بیگانه بهعنوان لیدر اغتشاشات معرفی شد. شخصی که با سناریوسازیهای دروغین سعیبر تحت تاثیر قرار دادن احساسات مردم و نشر اکاذیب را داشت عاقبت در هنگام فرار از کشور دستگیر شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی انعکاس ری ؛ «حسن فیروزی» کسیست که از ابتدای ایجاد آشوبها در کشور، توسط رسانههای بیگانه بهعنوان لیدر اغتشاشات معرفی شد. شخصی که با سناریوسازیهای دروغین سعیبر تحت تاثیر قرار دادن احساسات مردم و نشر اکاذیب را داشت.
«کانون حقوق بشر ایران» که کانونی در آلمان است به مسائل حقوق بشری در ایران میپردازد. این کانون موج سواری بر سناریوی «حسن فیروزی» را از آذر ماه شروع کرده و با انتشار اخباری مبنیبر دستگیری وی و همچنین شکنجه او توسط نیروهای امنیتی، سعیبر شعلهور کردن آتش خاموش شدهی اغتشاشات در کشور را داشت.
این کانون آلمانی در ابتدا گزارشی از شکنجههای «حسن فیروزی» توسط نیروهای امنیتی تهیه کرده و با انتشار اخباری از حال وی، سعی داشت تا عادیسازی در اخبار خود انجام دهد، فارغ از اینکه تناقضات گزارشات با واقعیات زمین تا آسمان بود.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، حسن فیروزی در حالی که بر اثر شکنجه دچار خونریزی داخلی شده مستقیما از سلول انفرادی به دادگاه برده شده و برگردانده شد. همچنین در ادامه این گزارش آمده است که فیروزی در هنگام دستگیری یک فرزند ۱۸ روزه داشته و این متهم برای خداحافظی با دخترش از سلول انفرادی به خانه رفته است.
بررسی گزارشات و توییتهای این کانون آلمانی حاکی از آن است که چطور فردی که در سلول انفرادی بهسر میبرد و چهبسا براثر شکنجه خونریزی داخلی نیز دارد، اما نیروهای امنیتی به وی اجازه میدهند تا از زندان خارج شده و به منزل شخصیاش رفته و با خیالی آسوده از دختر ۱۸ روزهاش خداحافظی کند!
یک هفته پس از این گزارش، این کانون مدعی حقوق بشر در توییتی اعلام کرد که «حسن فیروزی» توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده و بازداشت است؛ همچنین علیرغم تجویز پزشک که باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد، ماموران اطلاعات سپاه بهصورت وحشیانه به بیمارستان حمله کرده و او را از بیمارستان ربودهاند.
فارغ از این مسئله که توییت این کانون آلمانی درست است یا غلط؛ سوالی که در ذهن ایجاد میشود مبنیبر چگونه اطلاع داشتن این کانون از حال متهمی است که توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده و در انفرادی بهسر میبرد!
همچنین این نکته نیز عیان است که نیروهای امنیتی و حتی اطلاعات سپاه نیز، چه دلیلی برای یورش و حمله به بیمارستان را دارند؟ نیروهایی که این متهم را از انفرادی به بیمارستان منتقل کردند، به همان صورت و بدون ربایش، میتوانستند متهم را به زندان برگرداند!
نکتهی دیگری که جالب به نظر میرسد، عدم توانایی راستی آزمایی گزارشات کانون حقوق بشر ایران است. گزارشاتی که هیچ منبع حقیقی ندارند و حتی از ذکر نام بیمارستان نیز خودداری شده است؛ شاید هم اصلا انتقال به بیمارستانی وجود نداشته است و این گزارشات صرفا ساختهی ذهن رسانههای دروغپرداز بیگانه باشد.
شبکهی ایران اینترنشنال نیز که در این چند ماه در انتشار اخبار دروغین زبانزد بوده، در گفتوگویی با محمد اولیاییفرد، وکیل و عضو اتحادیه بینالملل وکلا، با تکرار این ادعا، اعلام کرد که «حسن فیروزی» دستگیر شده و توسط جمهوری اسلامی در حال شکنجه است!
کانون حقوق بشر ایران، در ادامهی انتشار این اخبار، در پیامی خیلی فوری، مدعی شد که «حسن فیروزی» را از سلول انفرادی زندان اوین خارج کرده و به مکان نامعلومی منتقل کردهاند. همچنین این کانون در ادامه مدعی شد که این متهم تحت شکنجه است و براثر شکنجه دست و صورتش بهشدت مجروح و کبود شده است.
جالب آن است که این متهم بهگفتهی آنها توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده و در انفرادی است؛ اما این کانون از لحظه به لحظهی حال این متهم و حتی نقل و انتقالات وی و اخبار محرمانهای با خبر است که صرفا آنها را منتشر میکند و هیچگاه معلوم نمیشود که از سوی چه کسی اطلاعات داده شده و یا این رسانه به چه طریق از این اخبار مطلع است!
در تاریخ ۳ آذر ماه ۱۴۰۱، کانون حقوق بشر ایران توییتی از زبان خانوادهی «حسن فیروزی» زده و در آن گفته است: «عوامل زندان اوین به خانواده حسن فیروزی گفتند: حکم اعدام به اجرای احکام رفته، شما از اینجا بروید! یک روز قبل از اجرای حکم اعدام خبرتان میکنیم.»
این کانون اما مشخص نمیکند که اعضای خانواده فیروزی چه کسانی هستند و حتی چه کسی این خبر را به این کانون آلمانی داده است! چرا هیچ عکسی از پدر و مادر این متهم خیالی در رسانهها وجود ندارد؟
این کانون دروغپرداز در ادامهی همان توییت گفته است که «حکم به اجرای احکام ارجاع شده و منتظرند حال حسن فیروزی که بهدلیل شدت شکنجهها بسیار وخیم است کمی بهتر شود!» سوال دیگری که در این جا مطرح میشود، چرایی تعویق زمان اجرای حکم است؛ اگر حکم اعدام صادر شده، چه دلیلی وجود دارد تا حال این متهم بهتر شود تا پس از آن حکم اجرا شود؟
در دی ماه ۱۴۰۱ بود که کانون حقوق بشر ایران، با انتشار تصاویری در صفحه توییتر خود، خبر از شکنجه شدن «حسن فیروزی» داده و تصاویر کبودی را مربوط به صورت و بدن این متهم سیاسی میدانست.
این خبر مهر تایید دیگری برای دروغ بودن این ادعاهاست؛ ادعایی که هیچ منبع موثقی ندارد و حتی معلوم نیست که چطور تصاویری از یک متهم سیاسی که در سلول انفرادی بهسر میبرد و با هیچ کس مراوده ندارد، تصاویری از صورت و بدنش در رسانههای بیگانه پخش شده است!
این تصاویر زمانی میتوانند درست و مورد اتکا باشند که ثابت شود خود مامورین اطلاعات سپاه از این متهم عکاسی کرده و این تصاویر را به این کانون آلمانی بیگانه داده است تا با انتشار آن خبر از حال لیدر خیالی اغتشاشات بدهند.
چندی بعد صوتی از «حسن فیروزی» در رسانههای بیگانه همچون صدای آمریکا و ایران اینترنشنال منتشر شد که خطاب به مردم ایران میگفت: «یک کاری کنین که یک بار دیگر دخترم را ببینم». این صوت بهطور گسترده در رسانههای مختلف منتشر شده و مظهر مظلومیت و مبنایی برای تظلمخواهی قرار گرفت.
اما نکتهای که بسیاری از افراد به آن دقت نکردند این است که چطور کسی که متهم سیاسی معرفی شده و حکم اعدامش نیز صادر شده است و در سلول انفرادی بهسر میبرد، توانسته صوتی از خود را در رسانهها منتشر کند!
اگر این صوت جزئی از یک مکالمه و گفوگو نیز باشد؛ چطور نیروهای اطلاعات سپاهی که به گفتهی رسانههای بیگانه درحال شکنجه «حسن فیروزی» هستند، اجازهی این مصاحبه را دادند؟ و اما اصلا چرا شخص دومی در این مصاحبه گفتوگو نمیکند؟
موضوع دیگری که بر دروغ بودن این صوت و چهبسا عدم زندانی بودن «حسن فیروزی» مهر تایید میزند، شنیده شدن صدای بوق خودرو و عبور موتور سیکلتها است که وجود آنها در سلول انفرادی غیرمنطقی و خلاف واقع است.
اواخر دی ماه نیز کانون دروغپرداز کانون حقوق بشر ایران، خبر از کما رفتن «حسن فیروزی» داده و اعلام کرده است که احتمال زنده ماندن او کم است. همچنین اعلام کرده است که پدر، مادر و همسر این متهم خیالی را برای ملاقات با وی به بیمارستان مخفی بردهاند.
در واقع این کانون بدون هیچ مدرک و منبع موثقی مدعی این خبر شد و بهمنظور عدم امکان راستی آزمایی، از اعلام نام بیمارستان خودداری کرده است. اما معلوم نیست که چطور این کانون بیگانه که در ایران نیست از این اتفاق و از این بیمارستان مطلع است!
نکته دیگر عدم وجود هیچ گونه مصاحبه با اعضای خانوادهی این متهم سیاسی است؛ چراکه اعضای خانوادهی فیروزی نیز همچون بسیاری دیگر میتوانستند با رسانههای خارجی مصاحبه داشته و اوضاع پسرشان را مطرح کنند.
اول بهمن ۱۴۰۱ نیز کانون حقوق بشر ایران با انتشار توییتی مبنیبر آزادی «حسن فیروزی» به قید وثیقه، اعلام کرد: دادستان شهر ری پدرش را احضار کرده و گفته بیایید وثیقه بگذارید و حسن را برای درمان به هر بیمارستانی که میخواهید ببرید ولی بنویسید که وی را صحیح و سالم تحویل گرفتیم و هر اتفاقی برای بیفتد مسئولیتش با ماست.»
اما سوال دیگری که مطرح میشود این است که چطور متهمی که حکم اعدام آن صادر شده و به مرحلهی اجرا نیز رسیده است، حالا اما میتواند با قید وثیقه آزاد شود!
خبر به کما رفتن «حسن فیروزی» به سرعت در رسانههای فارسی زبان لندن نشین منتشر شد. در همین راستا شبکهی وابسته سعودی اعلام کرد که «حسن فیروزی» در اثر شکنجه به کما رفته است.
همچنین صدای آمریکا نیز یکی دیگر از رسانههایی بود که به سرعت خبر به کما رفتن این متهم سیاسی-خیالی را منتشر کرد.
حالا اما زمان رسوایی رسانههای بیگانهی خارجی در سناریوسازیهای دروغین فرا رسیده و متهمی که توسط نیروهای اطلاعات سپاه در سلول انفرادی بهسر میبرد و بر اثر شکنجه حال وخیمی داشته و به کما رفته بود؛ در تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۱، در صحت و سلامت سعی داشت از مرزهای آبی ایران فرار کند که توسط نیروهای جمهوری اسلامی دستگیر شده و با پروازی به تهران منتقل شد.
به گزارش میزان، «حسن فیروزی» اعتراف کرده که خودش تصاویر شکنجه و فایلهای صوتی را در اختیار شبکههای خارجی قرار داده و گفته است: «ازآنجایی که عکسهای من در شبکههای مجازی به صورت گسترده منتشر شده بود، مدیران رسانهای که با آنها در ارتباط بودم از من خواستند تا دستورات و خواستههایشان را اجرا کنم. من حتی یک روز هم در پی حوادث اخیر کشور دستگیر نشده و در بازداشت نبودهام. هیچ جای بدنم کبود نیست و هیچگاه تحت شکنجه قرار نگرفتهام.»
«حسن فیروزی» در ادامه نیز به دلیل اصلی ساختن این سناریو پرداخته و گفته است: «چون به طلبکاران خود بدهی داشتم برای همین تصمیم گرفتم از خانه فرار کنم و به همین دلیل در تاریخ ۲۹ آبان ماه ضمن فرار از منزل سناریوی بازداشت و شکنجه خود را طراحی و آن را با اعضای رسانههای خارج از کشور مطرح کردم.
قصدم این بود تا بتوانم از این داستان به نفع خودم استفاده کنم و با ربط دادن موضوع دستگیریم به اتفاقات اخیر در کشور عنوان کردم که توسط ماموران امنیتی بازداشت و روانه زندان شدهام تا از دست طلبکاران نجات پیدا کنم.»
بار دیگر سناریوسازی و دروغ پردازی رسانههای خارج از کشور که سعی دارند با انتشار اخبار کذب و دروغین فضای جامعه را مسموم کرده، با شکست مواجه شد و تشت رسوایی آنها بر زمین ریخت.