پف زیر چشم نوزاد می تواند علت های متعددی مانند خواب آلودگی و یا مشکلات حادتری از جمله بیماری های کلیوی، نارسایی قلب و یا مشکلات کبدی داشته باشد.
برای پدرها و مادران جوانی که به تازگی صاحب نوزاد میشوند، بسیاری از مسائل مربوط به نوزاد ناشناخته و اسرارآمیز است. نوزادان نیز مانند افراد دیگر گاه دچار مشکلات جسمانی میشوند که این مشکلات و بیماریها علائم خود را به صورتهای مختلف نمایش میدهند. گاه ممکن است گریه بیش از حد و طولانی مدت نوزاد نشانه وجود ناراحتی در جسم او باشد و گاه ممکن است علائم ظاهری نشان دهنده وجود بیماریهای جسمی در او باشند. به هر حال با کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم و علل به وجود آورنده بیماری ها، میتوان مشکلات و عوارض ناشی از آنها را به حداقل رساند. یکی از نشانههای ظاهری که ممکن است در نوزادان بروز کند، پف زیر چشم است. این پف یا تورم میتواند کم یا زیاد باشد. ممکن است همیشگی بوده یا پس از مدتی از بین رود. در این مطلب علل به وجود آمدن پف زیر چشم در نوزادان را بررسی خواهیم کرد.
علل اصلی به وجود آورنده پف زیر چشم در نوزادان
۱. خواب
۲. بیماری کبد
کبد بزرگترین غده در بدن هر انسانی است. کبد سالم در بدن یک انسان (نوزاد) مسئولیتهای بسیاری بر عهده دارد که یکی از آنها تنظیم سطح مایعات در بدن است. کاملا واضح است که یک کبد بیمار و آسیب دیده نمیتواند فعالیتهای خود را به درستی انجام دهد؛ بنابراین ممکن است موجب تجمع مایعات در بدن شود. این مایعات تجمع یافته، نیز بر قسمتهایی از بدن تاثیر میگذارند که یکی از انها تشکیل پف زیر چشم در نوزادان است؛ بنابراین در صورتی که زیر چشمان نوزاد در ساعات بیداری نیز پف آلود و متورم بود، حتما به پزشک مراجعه کنید تا نوزاد از نظر بیماریهای کبدی بررسی شود.
۳. بیماری کلیوی
۴. مشکلات قلبی
- نارسایی احتقانی قلب
- کاردیومیوپاتی
- نقص مادرزادی قلب
از آنجا که حیات نوزاد شما به عملکرد درست قلب او وابسته است، عملکرد ضعیف قلبی میتواند به چندین روش موجب بروز پف در زیر چشمان نوزاد شود:
- اگر قلب نوزاد شما به هر دلیلی نمیتواند به درستی خون را پمپاژ کند، خون در قسمتهایی از بدن از جمله زیر چشم، که فاصله دورتری از قلب دارند تجمع میکند. این اتفاق فشار بیشتری روی مویرگها ایجاد کرده و ممکن است موجب نشت خون به بافتهای اطراف کند و در نتیجه تورم ایجاد شود.
- همچنین به دلیل عملکرد ضعیف قلب، کلیهها توانایی خود را در دفع مایعات اضافی بدن از دست داده و سرانجام با تجمع این مایعات اضافه در بدن، تورم در زیر چشمها ایجاد میشود؛ بنابراین در صورتی که به مدت طولانی در زیر چشمان نوزاد پف و تورم ایجاد شده است، مراجعه به پزشک جهت بررسی عملکرد قلب ضرورت دارد.
سخن آخر
دادن قطره مولتی ویتامین به نوزاد، به صورت مرتب میتواند تا حدودی مشکل پف زیر چشم نوزاد را کم کند؛ اما در هر صورت اگر این مشکل در ساعاتی غیر از خواب نوزاد به وجود آید، بهتر است که جهت بررسیهای کلی به پزشک مراجعه شود. گاهی نیز در چشم نوزادان انحراف دیده میشود. اگر فرزند شما نیز به این مشکل مبتلاست، مطالعه مطلب انحراف چشم در نوزادان را از دست ندهید. همچنین اگر تجربهای از درمان پف زیر چشم نوزاد خود دارید، آن را در قسمت نظرات و پرسش ها با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.