گلابی از آن دست میوههایی است که در زمانی کوتاه میتوانید کمپوت آن را بپزید. در این مطلب فوت و فن درست کردن کمپوت با این میوه خوشمزه را آموزش داده ایم و اصول بهداشتی آن را نیز یادآور شده ایم تا باکتری به درون شیشه نفوذ نکند و موجب کپک زدن یا خراب شدن آن نشود.
مواد لازم
- ۳ کیلوگرم گلابی
- دو قاشق غذاخوری آب لیموترش
- ۲۱/۴ پیمانه (۵۱۰ میلیلیتر) شکر
- ۵۱/۴ پیمانه (۱.۵ لیتر) آب
طرز تهیه
۱. آماده کردن شیشه
شیشهها و در آنها را با آب داغ بشویید و تمیز کنید تا کاملا تمیز و ضدعفونی شوند. به خوبی آنها را آب بکشید و خشک کنید.
۲. استرلیزه کردن درِ شیشهها
درهای شیشهها را درون قابلمه آب داغ قرار دهید تا روی حرارت ملایم بجوشد. هنگامی که آب جوشید، حرارت را کم کنید تا به حالت نیمجوش به مدت ۵ دقیقه در همان آب باقی بمانند. سپس در بطریها را بیرون بیاورید.
۳. استرلیزه کردن خود شیشهها
خود شیشهها را درون قابلمه آب بگذارید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا کاملا بجوشند. پس از اینکه آب جوشید حرارت را کم کنید و بگذارید شیشهها ۱۰ دقیقه در آنها باقی بمانند.
البته اگر ماشین ظرفشویی دارید، میتوانید با آب بسیار داغ آنها را یکدست بدون مواد شوینده بشویید. اگر هم از پودر صابون یا پودر ظرفشویی استفاده میکنید، حتما شیشهها را به خوبی آبکشی کنید تا هیچ اثری از این مواد شوینده روی شیشهها باقی نمانند.
۴. خشک کردن شیشهها
شیشهها و درهای آنها را روی دستمال تمیز بگذارید تا کاملا خشک و خنک شوند.
۵. آماده کردن گلابیها
گلابیهای رسیده، اما سفت را انتخاب کنید. ترجیحا گلابیهایی که انتخاب میکنید نباید له باشند یا لکه داشته باشند. سپس آنها را پوست بگیرید و کنار بگذارید.
۶. خرد کردن گلابیها
با استفاده از چاقوی تیز، گلابیها را به صورت ورقههای ضخیم برش دهید. سپس هستهها و تخمههای آنها را بیرون بیاورید و گوشت گلابی را به اندازههای یکسان برش دهید.
۷. گلابیها را درون آب لیمو قرار دهید
درون یک قابلمه، آب لیموترش را بریزید و سپس گلابیها را اضافه کنید. باید آب لیموترش سطح روی گلابیها را به طور کامل بپوشاند. این مرحله برای این است که گلابیها پس از برش خوردن سیاه و تیره نشوند.
۸. طرز تهیه شربت
در یک قابلمه، آب و شکر را با هم مخلوط کنید. آنها را روی حرارت ملایم بگذارید و حسابی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. پس از اینکه شربت جوشید، حرارت را کم کنید و به حالت نیمجوش بگذارید سه دقیقه روی حرارت باشد.
۹. شربت را درون قابلمه گلابیها بریزید و با هم مخلوط کنید.
۱۰. قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم بگذارید تا دوباره به نقطه جوش برسد.
حرارت را کم کنید تا مواد به حالت نیم جوش چند دقیقهای روی اجاق باشند. سپس شعله را خاموش کنید. در قابلمه را بگذارید و به گلابیها اجازه دهید ۵ دقیقه در شربت استراحت کنند تا کاملا نرم شوند و گرم بمانند.
۱۱. کمپوت کردن گلابیها
ابتدا، دوسوم یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید. آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
۱۲. گلابیها را درون شیشه بریزید تا حدود دوسوم شیشه را پر کند. سپس با کمک صافی، شربت را روی گلابی درون شیشه بریزید.
۱۳. شیشهها را طوری پر کنید تا کاملا روی گلابیها را بپوشانند و حدود ۱.۵ سانتی متر از بالای شیشه هم خالی بماند.
۱۴. با استفاده از یک چاقوی تمیز، همه حبابها و هواهای خالی میان مواد را از بین ببرید.
۱۵. با دستمال تمیز همه اطراف شیشه را تمیز کنید.
۱۶. در شیشه را کاملا سفت ببندید.
۱۷. شیشهها را درون قابلمه آب روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید با حرارت زیاد بجوشند تا کاملا استرلیزه شوند. برای شیشههای معمولی و نه چندان بزرگ، حدود ۲۰ دقیقه جوشیدن کافی است.
۱۸. برای اینکه از سفت و اصطلاحا پلمپ بودن درب شیشهها مطمئن شوید، پس از ۱۲ یا ۲۴ ساعت، انگشت خود را در مرکز در شیشه فشار دهید. اگر فرو نرفت یعنی ماموریت به خوبی انجام شده است. اگر غیر از این بود، یعنی کارتان را درست و کاملا انجام نداده اید.
۱۹. این کمپوت را تا چند روز میتوانید در یخچال نگهداری کنید.