سالاد اسپاگتی تایلندی با آجیل و سبزیجات رنگی
سالاد اسپاگتی تایلندی یک سالاد خوشمزه است که عناصر سالاد ماکارونی کلاسیک را همراه با چند ماده دیگر دارد که با وجود این مواد تشکیلدهنده به سرعت درست میشود. طعمهای شرقی در این سالاد پاستای رنگی به وضوح پدیدار میشود. این سالاد تابستانی آسان یک همراه خوب برای غذاهای کبابی در این فصل خواهد بود.
تابستان فصل غذاهای سرد و انواع نوشیدنیهای خنک است. یکی از غذاهای سرد بسیار رایج، سالاد اسپاگتی است. این سالاد آنقدر متداول شده که حتی بصورت بسته بندی هم عرضه میشود، اما شما میدانید چیزی که در خانه درست میکنید چند پله از نوع تجاری خودش بالاتر است. شما میتوانید یک سالاد شگفتانگیز با مواد سالم خانگی درست کنید که طعمی عالی دارد و در عین حال یک غذای سریع و راحت است. این سالاد اسپاگتی یکی از آنهاست که از لحاظ عناصر غذایی تنه به تنه خیلی از غذاهای پر مخلفات رایج میزند.
این سالاد یکی از سالادهای پیشنهادی برای غذاهای کبابی و برشته است، چون هم رنگارنگ است و هم به دلیل وجود سبزیجات، آنها را کامل میکند. میتوان ابتدا سالاد را درست کرد و در یخچال گذاشت تا مواد جذبشده و طعم بگیرد.
نام این سالاد اسپاگتی تایلندی است، چون حاوی موادیست که طعمهای تایلندی را میسازد در حالی که مواد آن ساده هستند و کاملا قابل دسترس. چند سال پیش یک دوست مذهبی اهل سوئد عکس یک سوپ تایلندی را برای من فرستاد که حاوی بادامزمینی بود. برای منی که در غرب آسیا زندگی میکنم همراه بودن بادامزمینی با سوپ، کمی عجیب بود. اما باید بدانید که برای این اسپاگتی نیز سس بادامزمینی با استفاده از سرکه برنج، کره بادامزمینی معمولی مثل جیف یا فرمند، روغن، سیر و فلفلقرمز تند استفاده میشود. در نتیجه شما یک طعمدهنده با مقدار مناسبی از طعم کره بادامزمینی خواهید داشت. استفاده از ریحان و گشنیز تازه برای این سالاد حتمی است. اگر اهل پرورش سبزیجات در خانه باشید و بتوانید آنها را به صورت کاملا تازه تهیه کنید که دیگر عالی است.
مواد لازم
- کلم بنفش: ۱ پیمانه، رنده شده
- هویج: ۱ پیمانه، رنده شده
- پیازچه: ۱ شاخه، ریز خرد شده
- بادامزمینی برشته: ۱/۲ پیمانه
- دانه کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
- برگ گشنیز: ۱ مشت، خرد شده
- برگ ریحان: ۱ مشت، خرد شده
مواد سس
- سرکه برنج: ۱/۴ پیمانه (جایگزین سرکه سیب)
- روغن گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
- کره بادامزمینی: ۲ قاشق غذاخوری سرصاف
- سیر: ۱ حبه، ریز شده
- فلفلقرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: به اندازه لازم برای طعم دادن
طرز تهیه:
۱. برای تهیه این سالاد، ابتدا ماکارونیها را دو نیم کرده و همراه مقداری آب و نمک بپزید. میزان پخت آن باید به حالت آلدنته (دندانگیر) باشد.
۲. برای درست کردن سس سالاد، همه مواد آن را در کاسهای کوچک ریخته و با استفاده از گوشتکوببرقی همه مواد را خوب پوره و پردازش کنید تا یک سس غلیظ و یکدست داشته باشید. با روغن بیشتر رقیقتر و با سرکه بیشتر آن را مزه دار کنید. این بستگی به سلیقه و نوع طعم دلخواه شما دارد.
۳. سبزیجات را با رنده بسیار تیز به اندازه گفته شده برش بزنید. بهترین راه استفاده از غذاساز است، چون تیغههای تیز غذاساز بدون آب انداختن، سبزیجات شما را به اندازه دلخواه در میآورند.
۴. اسپاگتی پخته، سبزیجات خرد شده، بادامزمینی برشته، کنجد و سبزیها را داخل کاسهای بزرگ بریزید، سس را روی آنها بریزید و بهم بزنید تا با هم مخلوط شوند. روی کاسه را یک پلاستیک سلفون گذاشته داخل یخچال بگذارید. در این مدت سالاد طعمدار میشود. سپس آن را سرو کنید.
نکات مهم
- سس سالاد را با افزودن روغن رقیقتر و با افزودن سرکه مزهدارتر کنید تا به طعم دلخواه شما برسد.
برای اینکه مدل خودتان را درست کنید.
- برای درست کردن به عنوان غذای اصلی: تکههای مرغ، گوشت پخته یا میگوی کبابی را اضافه کنید.
- برای نوع بدون گلوتن: سعی کنید به جای اسپاگتی از نودل کدو سبز یا کدوی اسپاگتی استفاده کنید.
- برای نسخه سالمتر: مقداری سبزیجات رنده شده همانند بروکلی، کدو سبز یا کیل استفاده کنید.
- برای اینکه سبزیجات بیشتر باشد: سعی کنید که با لوبیای پخته، بروکلی یا باک چوی، نخود سبز یا لوبیای سبز آن را درست کنید.
منبع: theviewfromgreatisland