مواد لازم:
-
- گوشت ران گوسفند یا نرمه گوساله ۲۵۰ گرم
-
- بلغور گندم نیم کیلو
-
- نمک به مقدار لازم
-
- دارچین برای تزئین
-
- شکر برای تزئین
-
- روغن محلی به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. در ابتدا گوشت را بگذارید تا کاملا پخته شود. در بین پخت گوشت کف گوشت را مرتب بگیرید. وقتی گوشت کاملا پخت به آن نمک اضافه کنید. در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم را که پاک کرده و شسته اید را بریزید و حدود ۱۰ تا ۱۲ پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید تا بلغور کاملا پخته شود.
۲. بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین میشود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانههای آن زیاد هم ریز نباشد.
۳. بلغور را صاف کنید و با پشت کفگیر و کمی آبجوش کمک کنید تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی دیگر آبجوش روی بلغور بریزید که دیگر لعابی در آن باقی نماند البته آبجوش را خیلی کم استفاده کنید.
۴. بعد قابلمه را مجدد روی شعله گذاشته و گوشت را که از پختنش مطمئن شده ایم بیرون آورده و کاملا با دو عدد چنگال ریش ریش کرده و داخل بلغور صاف شده میریزیم. زیر شعله را متوسط کرده و نمک حلیم را بدان اضافه کرده و مدام تا جا افتادن حلیم با قاشق چوبی به هم میزنیم.
۵. بعد از آماده شدن سریع داخل ظرفهای مورد نظر کشیده با روغن محلی و شکر و دارچین تزیین مینمائیم.