۱. فراپه
امروزه فراپه در منوهای بسیاری از کافهها دیده میشود. ریشه این نوشیدنی به کشور یونان برمیگردد. فراپه را میتوان با آب و شیر درست کرد؛ اما بهطور سنتی این نوشیدنی با آب درست میشود و استفاده از شیر برای تهیه آن رواج کمتری دارد.
زمان موردنیاز برای تهیه فراپه: ۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۱ نفر.
مواد لازم برای تهیه فراپه:
- ۲ قاشق چایخوری پودر قهوه فوری؛
- ۲ قاشق چایخوری شکر؛
- ۱ قاشق غذاخوری آب سرد؛
- ۱ فنجان آب سرد یا شیر سرد؛
- ۱ شیکر دستی یا شیشه دردار برای تکاندادن.
طرز تهیه فراپه
- ابتدا شکر و پودر قهوه و یک قاشق غذاخوری آب را در داخل شیکر یا شیشه دردار بریزید و آنها را بهخوبی تکان بدهید تا بهطور کامل حل شوند و ترکیبی کفدار ایجاد شود. این کار ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه زمان میبرد.
- ترکیب کفدار را در یک لیوان سرد بریزید و بر روی آن یک فنجان دیگر آب سرد بریزید و سرو بکنید. همچنین میتوانید بهجای یک فنجان آب سرد، یک فنجان شیر سرد بریزید؛ ولی این روش رواج کمتری دارد.
۲. موکا کولای سرد
شاید نوشابه گازدار دوست سلامتتان نباشند؛ اما مقاومت در برابر ترکیب خوشمزه قهوه و نوشابه گازدار کولا کار آسانی نیست! شما میتوانید به این نوشیدنی مقداری خامه هوادهیشده و هل نیز اضافه و سرو بکنید.
زمان موردنیاز برای تهیه موکا کولای سرد: ۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۱ نفر.
مواد لازم برای تهیه موکا کولای سرد:
- ۱ قاشق غذاخوری پودر قهوه فوری؛
- ۱ قوطی نوشابه گازدار کولا؛
- یخ به مقدار لازم؛
- ۴۰ تا ۵۰ میلیلیتر شیر باریستا یا شیر پرچرب.
طرز تهیه موکا کولای سرد
- ابتدا در یک لیوان بلند، یخ بریزید. قهوه فوری را در آن بریزید.
- بهآرامی نوشابه کولا را در لیوان بریزید.
- شیر باریستا را اضافه کنید و آنها را هم بزنید. قهوهتان آماده سرو است.
۳. آیسکافی با شیر
انواع مختلفی از آیسکافی با شیر وجود دارد؛ اما این دستورالعمل بسیار ساده است و بهراحتی میتوانید آن را در خانه درست بکنید. این دستورالعمل مناسب کسانی است که دوست دارند قهوهشان را با شیر میل بکنند.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی با شیر: ۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۱ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی با شیر:
- ۲۰۰ میلیلیتر قهوه دمی سرد؛
- ۵۰ میلیلیتر شیر؛
- ۲ تا ۳ مشت یخ؛
- شیرینکننده دلخواهتان مانند شربت بار (شربت شکر) یا … .
طرز تهیه آیسکافی با شیر
- برای تهیه شربتبار، ابتدا آب را بر روی یک تابه به جوش بیاورید. سپس شکر و آب جوش را با نسبت برابر ترکیب بکنید تا شکر در آب بهطور کامل حل بشود.
- یک فنجان ۲۰۰میلیلیتری از قهوه را طبق دستورالعمل تهیه قهوه آماده بکنید. سپس اجازه بدهید تا کاملا سرد بشود. آن را همراه با دو تا سه مشت یخ و شیرینکننده مورد علاقهتان و شیر در غذاساز ریخته و تا رسیدن به یک بافت یکدست و کفدار ترکیب بکنید.
- محتویات را در یک لیوان بلند سرد ریخته و سرو بکنید.
۴. آیسکافی کاراملی با نمک
شاید وجود نمک در یک نوشیدنی قهوه برایتان عادی نباشد؛ اما وجود نمک در این نوشیدنی به تشدید طعم شیرین آن کمک کرده و همراه با طعم کارامل ترکیب دلچسبی به وجود میآورد.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی کاراملی با نمک: ۲۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۵ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی کاراملی با نمک:
- ۵ تا ۶ فنجان قهوه؛
- ۱ فنجان شکر؛
- ۳ قاشق غذاخوری کره؛
- یکچهارم فنجان آب؛
- سهچهارم فنجان خامه؛
- نصف قاشق چایخوری نمک دریا؛
- نصف قاشق چایخوری عصاره وانیل.
طرز تهیه آیسکافی کاراملی با نمک
- برای تهیه این نوشیدنی ابتدا باید کارامل را درست بکنید:
- برای تهیه کارامل ابتدا شکر و آب را در یک تابه بریزید.
- سپس تابه را بر روی حرارت متوسط رو به بالا قرار داده و آنها را هم بزنید تا شکر بهطور کامل حل شده و شروع به جوشآمدن بکند.
- سپس حرارت را به متوسط رو به پایین کاهش داده و بدون همزدن بگذارید شکر بهمدت ۷ تا ۱۰ دقیقه باقی بماند تا به رنگ کهربایی برسد.
- زمانیکه شکر به رنگ کهربایی رسید، آن را بلافاصله از روی حرارت بردارید تا نسوزد.
- شکر کهرباییشده یا کارامل دستسازتان را با خامه ترکیب بکنید تا یکدست بشوند. اگر بهخاطر سردبودن خامه، کارامل بهخوبی در آن حل نشد، آنها را بر روی شعله بسیار کم قرار داده و هم بزنید تا حل بشوند.
- سپس کره، نمک و عصاره وانیل را اضافه کنید و اجازه بدهید کارامل خنک بشود. غلظت کارامل پس از خنکشدن بهطور چشمگیری افزایش مییابد. با این مقادیر تقریبا معادل ۲۸۰ گرم کارامل خواهید داشت و میتوانید آن را تا ۳ هفته در یخچال نگهداری بکنید.
- برای درست کردن آیسکافی کاراملی با نمک ابتدا ۲ قاشق غذاخوری از کارامل را در یک فنجان بریزید. سپس ۲۲۰ میلیلیتر از قهوهٔ دمی را بر روی آن ریخته و هم بزنید تا کارامل حل بشود.
- یک لیوان دیگر را با یخ پر بکنید. درصورت تمایل، مقدار بیشتری کارامل در لیوان ریخته و درنهایت ترکیب قهوه و کارامل را به آن اضافه بکنید. درنهایت میتوانید بر روی آن شیر یا خامه بیشتری افزوده یا مقدار کمی نمک اضافه و سرو بکنید.
۵. آیس موکا
آیس موکا برای کسانی که قهوه با طعم شیرین و شکلاتی را دوست دارند، گزینه مناسبی است.
زمان موردنیاز برای تهیه آیس موکا: ۲۰ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیس موکا:
- ۲ فنجان قهوه آماده؛
- ۳ قاشق غذاخوری شکر قهوهای؛
- یکچهارم قاشق چایخوری وانیل؛
- ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سس یا سیروپ شکلات؛
- ۱ تا ۲ فنجان شیر.
طرز تهیه آیس موکا
- ابتدا شکر قهوهای، وانیل و سس شکلات را با قهوه گرم ترکیب بکنید. سپس آن را در فریزر یا یخچال خنک بکنید.
- قهوه را بر روی لیوانی پر از یخ بریزید.
- بر روی آنها شیر ریخته و آن را خنک سرو بکنید.
۶. قهوه دالگونا
قهوه دالگونا مانند کافه لته سردی است که بر روی آن لایه کفداری از قهوه وجود دارد. ترکیب شیر سرد و تلخی قهوه از قهوه دالگونا یک نوشیدنی عالی میسازد.
زمان موردنیاز برای تهیه قهوه دالگونا: ۱۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۱ نفر.
مواد لازم برای تهیه قهوه دالگونا:
- ۲ قاشق غذاخوری قهوه فوری؛
- ۲ قاشق غذاخوری شکر؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب داغ؛
- نصف فنجان شیر.
طرز تهیه قهوه دالگونا
- ابتدا در یک کاسه بزرگ قهوه، شکر و آب داغ را با نسبت برابر ترکیب کنید. بزرگبودن کاسه باعث میشود تا بر اثر همزدن، هوادهی بهتر انجام شده و کف بیشتری ایجاد بشود.
- آنها را با یک همزن هم بزنید تا شکر و قهوه بهطور کامل در آب حل بشوند. سپس برای ایجاد کف آنها را به مدت ۲٫۵ دقیقه هم بزنید تا کف ایجاد بشود. اگر از همزن برقی استفاده میکنید، ابتدا با دور آهسته هم بزنید تا شکر و قهوه حل بشوند. پس از آن برای هوادهی مناسب ۱٫۵ دقیقه با دور سریع هم بزنید.
- دوسوم فنجان را با شیر سرد و یخ پر بکنید.
- سپس کف قهوه را بر روی شیر بریزید. بر روی آنها مقداری پودر کاکائو یا دارچین ریخته و سرو بکنید.
۷. آیسکافی با دارچین و چیلی
انواع مختلفی از آیسکافی با ادویه وجود دارد. یکی از آنها آیسکافی با دارچین و چیلی است. همچنین وجود شکلات در این قهوه به نوشیدنی طعمی جالب و پیچیده میبخشد.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی با دارچین و چیلی: ۲۰ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۱ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی با دارچین و چیلی:
- نصف فنجان قهوه یا یک یا دو شات اسپرسو؛
- یکچهارم فنجان شیر؛
- پودر دارچین؛
- پودر چیلی؛
- شکلات تلخ؛
- یخ؛
- چوب دارچین.
طرز تهیه آیسکافی با دارچین و چیلی
- ابتدا قهوه دمی یا اسپرسو را آماده کنید. به قهوهتان مقداری پودر دارچین، پودر چیلی و شکلات رندهشده اضافه کنید.
- آنها را هم بزنید تا طعم ادویهها آزاد بشود.
- در لیوان سروتان شیر و یخ بریزید.
- بهآرامی ترکیب قهوه و ادویه را بر روی آن بریزید.
- شکلات رندهشده برای تزئین بر روی قهوه ریخته و آن را سرو بکنید.
۸. آیسکافی ویتنامی
معمولا در ویتنام قهوه را با قهوه نژاد روبوستا درست میکنند. قهوه روبوستا طعم تلختری دارد. بههمین دلیل افزودنیهای مختلفی در انواع قهوههای ویتنامی وجود دارند تا به کاهش تلخی قهوه کمک بکنند.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی ویتنامی: ۵۰ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی ویتنامی:
- ۳۰ گرم قهوه آسیابشده (درحدود ۴ قاشق غذاخوری)؛
- ۶۰۰ میلیلیتر آب (درحدود ۲٫۵ فنجان)؛
- نصف فنجان شیر عسلی یا شیر غلیظشده؛
- یخ.
طرز تهیه آیسکافی ویتنامی
- مواد اولیه را آماده کنید.
- آب را به دمای ۲۰۰ درجه فارنهایت (۹۳ درجه سانتیگراد) برسانید.
- قهوه آسیابشده را در ظرفی بریزید.
- بهآرامی آب داغ را بر روی قهوه ریخته و بگذارید عصاره آن خارج بشود.
- شیر غلیظشده را برای ایجاد طعم بهتر به قهوه اضافه کنید.
- قهوه را با مقدار زیادی یخ سرو بکنید.
۹. آیسکافی استرالیایی
انواع مختلفی از طعمدهندهها در آیسکافی استرالیایی وجود دارند. ما در این آیسکافی از سس شکلات برای ایجاد طعم بهتر استفاده میکنیم. وجود بستنی در این نوشیدنی طعمی خاص و دلپذیر ایجاد میکند.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی استرالیایی: ۱۵ دقیقه؛
تعداد سرو: بسته به مقدار مواد اولیه.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی با استرالیایی:
- قهوه سرد؛
- شیر یا خامه؛
- سس شکلات؛
- بستنی وانیلی؛
- خامه هوادهیشده (اختیاری)؛
- شکلات.
طرز تهیه آیسکافی استرالیایی
- مانند بیشتر آیسکافیها این آیسکافی نیز با آمادهکردن قهوه سرد شروع میشود. میتوانید قهوه سرد را بنابر ترجیحتان آماده بکنید.
- سپس به آن شیر افزوده و آن را هم بزنید.
- طعمدهنده یا شیرینکننده مورد نظرتان را اضافه کنید. در این دستورالعمل، ما به قهوه سس شکلات اضافه میکنیم.
- بر روی قهوهتان یک اسکوپ بستنی وانیلی ریخته و آن را سرو بکنید. همچنین میتوانید بر روی نوشیدنیتان مقداری شکلات رندهشده و خامه هوادهیشده ریخته و آن را سرو بکنید.
۱۰. آیسکافی با گلاب و هل
گلاب و هل بهطور سنتی در بسیاری از غذاهای ایرانی مصرف میشود. شاید از دیدن اینها در کنار قهوه متعجب شده باشید؛ اما باید این طعم شگفتانگیز را حتما امتحان بکنید.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی با گلاب و هل: ۱۳۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۳ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی با گلاب و هل:
- ۲ فنجان قهوه سرد؛
- دوسوم فنجان شیر؛
- ۲ قاشق غذاخوری هل خردشده؛
- نصف قاشق چایخوری گلاب؛
- یخ.
طرز تهیه آیسکافی با گلاب و هل
- ابتدا دو فنجان قهوه را با روش موردنظرتان آماده کرده و سرد کنید.
- به کمک پشت یک قاشق چوبی به هل نیرو وارد بکنید تا باز بشود.
- هل و شیر را در یک تابه کوچک ریخته و بر روی شعله کم بهمدت ۲۰ دقیقه آنها را هم بزنید. در این مرحله شیر باید طعم هل بگیرد.
- سپس گلاب را افزوده و آنها را بهمدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر هم بزنید.
- قسمتهای جامد هل را از شیر جدا بکنید.
- شیر را کاملا سرد بکنید.
- قطعات یخ را به یک فنجان قهوه اضافه کنید.
- فنجان را با دوسوم قهوه پر کرده و مابقی آن را با شیر پر بکنید.
- آنها را هم زده و سرو بکنید.
۱۱. قهوه با شیر و موز
افزودن موز و شیر به قهوه صبحتان میتواند به آن طعمی دلپذیر و خوشمزه ببخشد.
زمان موردنیاز برای تهیه قهوه با شیر و موز: ۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۲ نفر.
مواد لازم برای تهیه قهوه با شیر و موز:
- ۱ فنجان قهوه سرد دلخواهتان؛
- ۱ فنجان شیر؛
- ۱ عدد موز کاملا رسیده؛
- ۱ قاشق غذاخوری شربت شکر یا شیرینکننده دلخواهتان؛
- یخ.
طرز تهیه قهوه با شیر و موز
- ابتدا شیر، موز و شربت شکر را در یک غذاساز در حدود ۱ دقیقه مخلوط بکنید.
- در یک لیوان بزرگ یخ بریزید.
- سپس قهوه را بین دو لیوان تقسیم کرده و درنهایت بر روی آنها مخلوط موز و شیر را ریخته و سرو بکنید.
۱۲. قهوه کلد برو
قهوه کلد برو (دَمسرد) از طریق دمآوری قهوه در آب سرد تهیه میشود. این قهوه نسبت به قهوههای گرم اسید کمتری دارد.
زمان موردنیاز برای تهیه قهوه کلد برو: ۱۰ دقیقه (بهجز زمانی که برای نگهداشتن قهوه در دمای اتاق صرف میشود: ۱۸ تا ۲۴ ساعت)؛
تعداد سرو: برای ۶ نفر.
مواد لازم برای تهیه قهوه کلد برو:
- ۲۲۰ گرم قهوهای که درشت آسیاب شده باشد؛
- ۴٫۵ فنجان آب سرد؛
- پارچه پنیرسازی یا سایر پارچهها برای جداکردن تفاله قهوه؛
- فیلتر کاغذی قهوه.
طرز تهیه قهوه کلد برو
- قهوه آسیابشده را در یک ظرف بزرگ ریخته و بهآرامی بر روی دانههای قهوه آب بریزید.
- با یک ورق پلاستیکی روی کاسه را بپوشانید و بگذارید بهمدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت در دمای اتاق باقی بماند.
- پارچه صافی را بر روی ظرفی قرار داده و قهوه را از آن عبور بدهید. تفاله قهوه را دور ریخته و برای اینکه قهوه شفافتری داشته باشید دوباره آن را از فیلترهای کاغذی قهوه عبور بدهید.
- کلد برو را در یخچال نگهداری بکنید.
۱۳. آیسکافی با شکلات و کره بادامزمینی
وجود کره بادامزمینی و شکلات در دستورالعمل این نوشیدنی طعم خوبی به آن میدهد. اگر از طرفداران کره بادامزمینی هستید، این قهوه را از دست ندهید.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسکافی با شکلات و کره بادامزمینی: ۶۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۱ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسکافی با شکلات و کره بادامزمینی:
- ۱ فنجان قهوه دمی؛
- نصف فنجان شیر سویا؛
- ۲ قاشق غذاخوری سس شکلات؛
- ۱ قاشق غذاخوری کره بادامزمینی؛
- ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل؛
- شکر به مقدار لازم.
طرز تهیه آیسکافی با شکلات و کره بادامزمینی
- ابتدا قهوه را در قالبهای یخ ریخته و بهمدت ۱ تا ۲ ساعت در فریزر قرار بدهید تا یخ ببندد.
- قالبهای منجمد قهوه، شیر سویا، سس شکلات، کره بادامزمینی، عصاره وانیل و شکر را در غذاساز بریزید. درِ غذاساز را ببندید و آنها را تا رسیدن به بافت یکنواخت مخلوط بکنید.
۱۴. لیموناد آیسکافی
لیموناد از نوشیدنیهای خنک پرطرفدار است. ترکیب ترشی لیموترش، تلخی قهوه و شیرینی شکر، از لیموناد آیسکافی یک نوشیدنی جذاب میسازد.
زمان موردنیاز برای تهیه لیموناد آیسکافی: ۲۰ دقیقه؛
تعداد سرو: بسته به مقدار مواد اولیه.
مواد لازم برای تهیه لیموناد آیسکافی:
- قهوه دمی سرد؛
- شکر؛
- آب لیموترش.
طرز تهیه لیموناد آیسکافی
- ابتدا همان طوری که در مورد ۳ آموزش دادهایم، شربتبار درست بکنید.
- یک لیوان بردارید و تا یکسوم آن قهوه کلد برو بریزید.
- مقداری آب لیموترش را به لیوان اضافه بکنید.
- تقریبا ۲ قاشق غذاخوری از شربتبار را به ترکیبتان اضافه و در غذاساز مخلوط بکنید.
- در انتها بر روی قهوهتان چند قالب یخ و برشهای لیموترش قرار داده و سرو بکنید.
۱۵. آیسلته با عسل و نمک
وجود نمک در این نوشیدنی قهوه طعم شیرین آن را تشدید میکند.
زمان موردنیاز برای تهیه آیسلته با عسل و نمک: ۵ دقیقه؛
تعداد سرو: برای ۲ نفر.
مواد لازم برای تهیه آیسلته با عسل و نمک:
- ۱ فنجان قهوه سرد دلخواهتان؛
- ۱ فنجان شیر؛
- نصف قاشق چایخوری شکر؛
- ۱ قاشق غذاخوری عسل؛
- ۱ قاشق چایخوری نمک دریا.
طرز تهیه آیسلته با عسل و نمک
- داخل یک شیشه دردار ابتدا شیر بریزید و آن را بهمدت ۱ دقیقه تکان بدهید تا کف بکند.
- سپس درپوش را بردارید و آن را بهمدت ۱۵ ثانیه در مایکروویو بگذارید.
- در ۲ لیوان یخ بریزید. سپس قهوه را بین دو لیوان تقسیم کرده و بر روی آن مقداری شکر بریزید.
- به کمک یک قاشق کف شیر را نگه داشته و شیر را در دو لیوان تقسیم بکنید.
- سپس کف شیر را با قاشق بر روی نوشیدنیتان بریزید. بر روی نوشیدنیتان عسل ریخته و درنهایت بر روی آن نمک ریخته و سرو بکنید.