۱. پماد زینک اکساید برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید
زینک اکساید یک ترکیب مهم برای محافظت پوست در برابر نور و اشعه مضر خورشید است. این پماد خاصیت منعکس کردن اشعه مضر UV را از پوست دارد و همچون سپری مقابل نور خورشید در برابر پوست عمل میکند.
بنابراین در تولید محصولات آرایشی و کرم ضد آفتاب از پماد زینک اکساید استفاده میشود. برای مثال در تولید کرم ضد آفتاب از ۲۵ تا ۳۰ درصد و در تولید برخی از لوازمهای آرایشی از ۱۰ تا ۱۹ درصد پماد زینک اکساید استفاده میکنند تا از پوست به خوبی مراقبت کند.
همچنین پماد زینک اکساید مانع خشکی پوست و از دست رفتن رطوبت پوست میشود. در واقع نور خورشید باعث خشک شدن پوست و در نتیجه ایجاد لک پوستی و حتی سوختگی میشود و پماد زینک اکساید از پوست در برابر خطرات نور خورشید محافظت میکند. بنابراین شما میتوانید از پماد زینک اکساید برای درمان سوختگی، درمان پوستهای حساس و حتی پوست کودکان نیز استفاده کنید.
۲. خاصیت آنتی باکتری پماد زینک اکساید
یکی از خواص پماد زینک اکساید، خاصیت آنتی باکتری آن است. از این رو کرم زینک اکساید از پوست در برابر باکتریهای مضر محافظت میکند و کمک بسزایی در تمیز و شفاف ماندن پوست میکند.
در نتیجه پماد زینک اکساید برای رفع آکنه و جوش نیز بسیار کاربرد دارد. جوش و آکنه زمانی ظاهر میشوند که میزان چربی، میکروب و باکتری روی پوست زیاد است و از تجمع باکتری و چربی، جوش و آکنه تولید میشود.
بنابراین شما میتوانید با بهرهمندی از خاصیت ضد باکتری پماد زینک اکساید، مانع ایجاد انواع جوش و آکنه و حتی جای جوش، لک پوستی و اسکار (یا زخم) روی پوستتان شوید و پوستی سالم و شفاف داشته باشید.
۳. پماد زینک اکساید برای درمان آکنه
پماد زینک اکساید حاوی فرمولاسیونی است که برای درمان آکنه مفید خواهد بود. همچنین جالب است بدانید که در محصولات درمانی آکنه از زینک اکساید نیز استفاده شده است، چرا که زینک اکساید خاصیت ضد باکتری دارد.
خاصیت ضد باکتری پماد زینک اکساید به درمان زخمها، التهاب و قرمزی جوش و آکنه نیز کمک میکند. در واقع زینک اکسید به عنوان آنزیمی عمل میکند که سلولهای مرده را از بین میبرد، بافت آسیب دیده پوست را ترمیم میکند و باعث تولید کلاژن یا جوان سازی پوست میشود.
با این حال توصیه میکنیم که پیش از مصرف پماد زینک اکساید با پزشک مشورت کنید تا به این کرم حساسیت نداشته باشید. برخی بر این باورند که مصرف غذایی زینک همچون گوشت قرمز، حبوبات، غلات و میگو بهتر از مصرف شیمیایی زینک اکساید است!
۴. پماد زینک اکساید برای نرم کردن پوست
زینک اکساید همچون سپری از پوست در برابر خشکی و چین و چروک محافظت میکند، چرا که آبرسانی بسیاری قوی و مناسبی است. در طول روز و هنگام تماس پوست با نور خورشید، میزان آب و رطوبت پوست کاهش مییابد و همین مسئله باعث ایجاد لک پوستی، ماندگاری جای جوش و حتی پیری زودرس پوست میشود. از این جهت پماد زینک اکساید برای نرمی و آبرسانی پوست اهمیت دارد و مانع لک پوستی و پیری زودرس میشود.
۵. پماد زینک اکساید برای خارش جای جوش
زینک اکساید علاوه بر آبرسانی و نرم کردن پوست، مانع خارش پوست میشود. در بسیاری از مواقع محل جوش و آکنه یا حتی جای جوش دچار خارش، قرمزی و حساسیت میشود که پماد زینک اکساید یک درمان مفید برای آرام کردن پوست خواهد بود. در صورتی که پوست حساسی دارید که در اثر تماس با محصولات شیمیایی یا مواد غذایی دچار خارش میشود، پماد زینک اکساید درمان مناسبی برای خارش پوست حساس نیز خواهد بود.
۶. پماد زینک اکساید برای جوان سازی
از خواص پماد زینک اکساید برای پوست میتوان به جوان سازی پوست اشاره کرد. پیش از این گفتیم که زینک اکساید خاصیت آبرسانی بالایی دارد و مانع خشکی پوست میشود. در واقع پوستهای خشک، بیشتر از پوستهای چرب یا معمولی مستعد پیری زودرس یا چین و چروک هستند.
هنگامی که سن بالا میرود، میزان چربی مفید پوست نیز کاهش مییابد و در نتیجه رطوبت پوست نیز کمتر از گذشته خواهد شد. پماد زینک اکساید پوست را برای کلاژن سازی (یا جوان سازی) تحریک میکند، در نتیجه به مرور زمان لایه سلولهای مرده پوست از بین میروند و پوستی جوان و شاداب جایگزین پوست چروک و پیر میشود.
۷. پماد زینک اکساید برای درمان لک پوستی
گاهی جای جوش، آکنه یا سوختگی باعث تیرهتر شدن پوست میشود. طبق تحقیقات محققان، پماد زینک اکساید یک درمان مؤثر برای لک پوستی و سوختگی است. هنگامی که میزان رنگدانه پوست بیشتر میشود، لک پوستی ایجاد میگردد که البته به عوامل مختلفی بستگی دارد.
پماد زینک اکساید برای رفع تیرگی پوست کاربرد فراوانی دارد، چرا که باعث از بین رفتن بافت مرده پوست میشود که در این بافت لک پوستی و سوختگی وجود دارد. در نتیجهِی استفاده از کرم زینک اکساید، پوست کلاژن سازی میکند و سلولهای جوان و تازه رشد میکنند. بنابراین لک پوستی یا اثر سوختگی به مرور زمان از بین میرود.
آیا زینک اکساید برای درمان جای جوش تأثیر دارد؟
وظیفه غدد چربی پوست، تولید چربی است که مانع چروک و پیر شدن پوست میگردد. اما زمانی که چربی در فولیکول مو انباشته شود، آکنه به وجود میآید. از طرفی هنگامی که میزان چربی، باکتری و میکروب روی پوست افزایش یابد و در منافذ پوستی جمع شود، جوش روی پوست ایجاد میشود.
پس از آنکه آکنه یا جوش از بین میرود، در صورتی که پوست حساس داشته باشید، ممکن است جای جوش به صورت لک یا اِسکار (زخم) یا حفره عمیق ایجاد شود که دلیل آن میتواند میزان حساسیت پوست، نوع پوست، سبک زندگی، عدم توجه به مراقبت پوستی یا حتی دستکاری بیش از حد پوست باشد.
با توجه به خواص زینک اکساید ممکن است برایتان سؤال پیش آید که آیا زینک اکساید برای جای جوش مناسب است یا خیر؟ زینک اکساید خاصیت ضد باکتری دارد و به تمیز شدن پوست کمک میکند. همچنین این پماد باعث در بین رفتن پوست آسیب دیده، تیره، لک پوستی، اسکار و حتی جای جوش کمک بسزایی میکند. اما برخی از انواع جای جوش عمیق و کهنه نیاز به درمانهای پزشکی دارد و پماد زینک اکساید میتواند در کنار درمانهای دیگر تأثیر بهتری داشته باشد.
آیا زینک اکساید برای رفع تیرگی پوست مناسب است؟
بسیاری از افراد از پماد زینک اکساید برای رفع تیرگی پوست استفاده میکنند، اما آیا این پماد تا این حد مؤثر است؟ پاسخ به این سؤال به نوع پوست شما بستگی دارد. مواد معدنی همچون زینک، به رفع تیرگی پوست و سفید شدن کمک میکنند. پماد زینک اکساید حاوی ترکیباتی است که باعث رشد سلولهای جوان پوست میشود و میتواند در سفید شدن یا رفع تیرگی پوست نیز اثر بگذارد.
مضرات زینک اکساید چیست؟
پیش از این گفتیم که پماد زینک اکساید برای رفع جای جوش مناسب است و خواص بسیاری برای رفع تیرگی، درمان خارش و التهاب، درمان سوختگی، درمان جای زخم و اسکار دارد و جایگزین مناسبی برای انواع کرم ضد آفتاب و کرم ضد چروک خواهد بود. اما پماد زینک اکساید، در کنار مزایای فراوانی که دارد، همچون برخی از ترکیبات شیمیایی دیگر مضراتی به همراه دارد. در ادامه به مضرات پماد زینک اکساید میپردازیم تا انتخاب مناسبتری برای پوستتان داشته باشید.
بسیاری از محققان بر این باورند که پماد زینک اکساید برای پوستهای حساس مناسب است و به درمان و التیام آن کمک میکند. اما برخی از افراد ممکن است به زینک حساسیت داشته باشند و در اثر استفاده از پماد زینک اکساید دچار خارش و قرمزی پوست شوند!
بنابراین توصیه میکنیم پیش از استفاده از هر گونه محصول شیمیایی، گیاهی یا سنتی، آن را در گوشهای از پوستتان تست کنید و در صورتی که به آن حساسیت نداشتید، میتوانید مصرف کنید. با این حال بهترین کار این است که با پزشک در مورد استفاده و مصرف هر گونه کرم و پماد مشورت کنید.