وقتی فشار خون بالا سقوط می کند

فشار خون یکی از بیماری های پرخطرعصر کنونی است. فشار خون بالا یا پرفشاری خون (Hypertension) که گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته می‌شود، یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان‌ها بالا می‌رود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ‌های خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند. فشار خون شامل دو مقیاس سیستولی و دیاستولی است که وابسته به انقباض (سیستول) یا استراحت (دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربان‌ها می‌باشند. در حالت استراحت، فشار خون طبیعیِ سیستولی (یا حداکثر فشار خون) بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلی‌متر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی (یا حداقل فشار خون) بین ۶۰ تا ۹۰ میلی‌متر جیوه است. در صورتی که فشار خون به‌طور مزمن برابر یا بیش از ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلی‌متر جیوه باشد، فرد از فشار خون بالا رنج می‌برد. نزدیک به ۵۰ درصد از مبتلایان به فشار خون از بیماری خود مطلع نیستند و بسیاری از بیماران به صورت تصادفی از فشار خون خود با خبر می‌شوند و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که فشار خون به صورت ناگهانی بالا می‌رود و حالتی پدید آید که بیمار باید تحت مراقبت‌های فوری پزشکی قرار بگیرد.

علائمی که غالبا به ندرت مشاهده می‌شوند شامل سرگیجه، سردرد و خونریزی  بینی هستند. علائم فشار خون بالا عموما محدود هستند و گاهی هیچ نشانه‌ای از این بیماری در فرد دیده نمی‌شود. بسیاری از انسان ها بدون آن که آگاهی از آن داشته باشند، سال‌ها دچار این عارضه هستند. در اصل، فشار خون بالا اگر کنترل نشود، به سرخرگ‌ها آسیب می‌رساند و همچنین عاملی خطرناک برای بروز سکته قلبی و مغزی و بیماری های قلبی و عروقی است. برای تشخیص فشار خون بالا بهترین راه آزمایش می باشد.

دلایل ابتلا به فشار خون بالا :

برخی عوامل باعث بروز فشار خون بالا در افراد می شود. مثل:

سن : هرچه سن افراد افزایش یابد، میزان ابتلا به فشار خون بیشتر می شود.

سابقه خانوادگی و موروثی : این بیماری ریشه ی وراثت دارد. در صورتی که اقوام نزدیک فرد، مبتلا به بیماری فشار خون باشند، احتمال ابتلای شخص به این عارضه نیز بیشتر است.

چاقی و وزن زیاد : افرادی که دارای اضافه وزن می باشند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

جنسیت: طبق تحقیقات جدید میزان شیوع این بیماری در میان مردان بالغ بیشتر از زنان می باشد.

مصرف بیش از حد نمک : افرادی که عادت به مصرف زیاد نمک دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری فشار خون قرار دارند.

استرس : فشار عصبی و استرس های روزانه نیز می تواند عامل مهمی در ابتلا به فشار خون بالا باشد.

مصرف غذاهای پرچرب : رژیم غذایی ناسالم و پرچرب یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به این بیماری می باشد  که سبک زندگی ماشینی امروزه و کاهش فعالیت بدنی هم مزید بر علت شده و سالانه افراد زیادی را به فشار خون بالا مبتلا می کند.

عوارض احتمالی فشار خون بالا عبارتند از:

  • سکته مغزی و آسیب به مغز
  • سکته قلبی و نارسایی قلب
  • ایجاد لخته‌های خونی
  • آنوریسم (بزرگ شدن دیواره‌ی سرخرگ)
  • بیماری کلیوی
  • ضخیم شدن، تنگ شدن یا پاره شدن رگ‌های خونی چشم
  • سندرم متابولیکی
  • مشکلات عملکرد مغز و حافظه

فشار خون و حملات قلبی

اگر فشار خون بالا تحت درمان قرار نگیرد، می‌تواند باعث افزایش احتمال حمله قلبی شود. رسوب چربی، کلسترول و دیگر مواد درون سرخرگ‌ها پلاک نامیده می‌شود. با سپری شدن زمان، پلاک‌ها سخت شده و موجب تنگ ‌شدن سرخرگ‌ها می‌شوند. تنگ‌ شدن سرخرگ‌ها به مفهوم این است که برای راندن خون در شبکه‌ی رگ‌های خونی به فشار بیشتری نیاز است. وقتی پلاک تشکیل شده در دیواره سرخرگ، از دیواره جدا می‌شود، یک لخته‌ی خون در اطراف پلاک ایجاد می‌شود که احتمال مسدود شدن جریان خون و بروز سکته را بدنبال دارد.

چگونه فشار خون را درمان نماییم؟

با توجه به آنچه گفته شد پایین آوردن چربی خون و پاک سازی جدار عروق از پلاک ها و کاهش استرس، تحت نظر پزشک و تجویز داروهای مختلف می تواند به درمان فشارخون کمک نماید. داروهای تجویز شده ممکن است شیمیایی و یا گیاهی باشند.

یکی از داروهای مفید و موثر در پیش گیری و درمان فشارخون، آلیوم-اس دینه ایران است که محصولی کاملا گیاهی است و از پودر سیر تحت نظرمتخصصین مجتمع صنایع دینه ایران تهیه شده و قرص آلیوم-اس دینه با بوی کنترل شده و بدون نگرانی از باقی ماندن بوی سیر همراه با کلیه فواید سیر و تاثیر درمانی شگفت انگیز آن در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد.

آشنایی با قرص آلیوم-اس دینه :

این محصول که کاملا گیاهی می باشد از ۴۰۰ میلی گرم پودر سیربا نام علمی Allium sativum استاندارد شده ( معادل ۱۱۰۰ میکروگرم آلیسین) تهیه می شود و برای کاهش فشار خون و تنظیم آن توسط پزشکان تجویز می گردد. سیر استفاده شده در قرص آلیوم-اس باعث پیشگیری از تغییرات عروق خونی وابسته به سن و تصلب شرایین می گردد. هم چنین مصرف آلیوم-اس برای کاهش چربی خون و پیشگیری از ترومبوز نیز موثر است. از موارد مصرف دیگر آلیوم اس می توان به درمان عفونت های تنفسی، پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی و کاهش ریسک ابتلا به سرطان معده و کولورکتال  اشاره کرد.

اثرات درمانی و فارماکولوژی قرص آلیوم اس دینه :

آلیوم – اس به عنوان پایین آورنده ی چربی خون، گشاد کننده ی عروق و کاهنده ی فشار خون، ضد انعقاد و آنتی آترومی ( ضد گرفتگی دیواره سرخرگ ها)، آنتی اکسیدان، آنتی ویروس و بازدارنده رشد تومورها به کار برده می شود. این اثرات عمدتا وابسته به آلیسین و مشتقات آن می باشد.

این دارو از طریق مهار لیپوژنز اندوژن و افزایش تجزیه و دفع چربی ها از دستگاه گوارش، باعث کاهش چربی خون شده و با پایین آوردن مقدار رسوب کلسترول در دیواره رگهای خونی و وازودیلاتاسیون عروق محیطی می تواند فشار خون مینیمم را در افراد مسن کاهش دهد.

آلیسین و الیگوسولفیدهای موجود در سیر، اثرات آنتی پلاکتی خود را از طریق مهار آزادسازی آدنوزین دی فسفات، کلاژن و بتاترومبوگلوبولین اعمال می کنند.

آلیوم-اس رادیکال های آزاد ناشی از دود سیگار را کاهش می دهد. اثرات آنتی اکسیدان یک میلی گرم از پودر سیر قابل مقایسه با ۳۰ نانومول ویتامین C یا ۶/۳ نانومول ویتامین E می باشد.

مطالعات نشان داده اند که این دارو به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی با فعالیت ضد میکروبی علیه طیف وسیعی از باکتری ها، قارچ ها و حتی ویروس ها عمل می کند.

نحوه استفاده از قرص آلیوم اس :

هرچند که مصرف هرنوع دارویی بهتر است با نظر و مشورت پزشک صورت گیرد اما روش استفاده از این قرص به طور کلی :

برای درمان فشار خون بالا، بزرگسالان باید ۲ الی ۳ بار در روز هر بار ۱ عدد بعد از صرف غذا (معادل  ۳تا ۵ میلی گرم آلیسین در روز) مصرف کنند.

برای پیشگیری روزانه یک قرص به صورت دراز مدت مصرف شود.

نکات مهم در خصوص مصرف قرص آلیوم اس :

  • حداقل ۱۰ روز قبل از شروع عمل جراحی مصرف این قرص متوقف شود.
  • آلیوم اس با وارفارین و سایر داروهای ضد انعقاد خون، ضد پلاکت، ترومبولیتیک، هپارین با وزن مولکولی پایین و ایندومتاسین تداخل دارویی دارد و در صورت مصرف همزمان  این داروها باید با پزشک مشورت گردد.
  • این قرص در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
  • مصرف قرص آلیوم اس دینه در مقادیر توصیه شده هیچ نوع عارضه جانبی ایجاد نمی کند ولی در افراد حساس ممکن است آنافیلاکسی، سردرد، سرگیجه، درد عضلانی و به ندرت عوارض گوارشی و تهوع ظاهر شود.

بالاخونسقوطفشارکندمیوقتی
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما