علی اصغر مونسان درباره ارزیابی خود از رای نمایندگان مجلس به او گفت: مطمئن هستم هر رأیی که نمایندگان مجلس تشخیص بدهند آن رأی خیر و بهترین رأی برای کشور است. بنابراین من هم برای آن رأی احترام قائل هستم.
نظاره: علی اصغر مونسان سرپرست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردا به عنوان وزیر پیشنهادی حسن روحانی رئیس جمهوری به بهارستان خواهد رفت تا پاسخگوی سؤالات مجلسیها باشد تا در صورت تایید نمایندگان به عنوان اولین وزیر میراث فرهنگی کشور معرفی شود. علی اصغر مونسان در آستانه جلسه اعتماد گفتگویی با روزنامه ایران انجام داده که بخشهای مهم آن در زیر آمده است:
* نرخگذاری را به بخش خصوصی واگذار کردیم. آنها بررسی میکنند و نرخ را به وزارتخانه اعلام میکنند تا به تصویب برسد. البته حقوق مصرفکننده و گردشگر باید در این نرخگذاری رعایت شود. نظارت و درجهبندی امکان گردشگری را نیز به بخش خصوصی واگذار کردیم. درجهبندی هتلها به انجمنها واگذار شد.
* {چرا باید کانون اتومبیلرانی کار هتلداری کند؟} کانون اتومبیلرانی از قدیم یک هتل داشته الان هم همان یک هتل را دارد. بنابراین دخالتی در فعالیتهای بخش خصوصی ندارد. نقش کانون کاملاً حاکمیتی است. یک پروتکل جهانی وجود دارد و کانون این پروتکل را اجرا میکند. بنابراین فعالیت موازی با بخش خصوصی ندارد.
* ما بعد از تشکیل وزارتخانه، بلافاصله باید ساختار متناسب با وزارتخانه را تهیه کنیم و به تصویب و تأیید مراجع قانونی برسانیم. این گام از هر اقدامی مهمتر است. طبق مصوبه مجلس محترم یک سال فرصت داریم که شرح وظایف وزارتخانه جدید را تبیین کنیم و باز به تصویب نمایندگان مردم برسانیم. این دو بخش مهمتر از تغییر آدمهاست.
* بودجه سازمان میراث فرهنگی بسیار کم است. در ردهبندی بودجهای وزارتخانهها ۵۰ درصد بودجه آخرین وزارتخانه میشود. علی القاعده با این تغییر ساختار و ارتقاء آن، انشاءالله اگر حمایتهای مجلس و دولت ادامه پیدا کند حتماً عملکرد ما بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
* ارتقاء ساختار و وزارتخانه شدن فقط بحث مالی و پولی نیست. در همه جای دنیا گردشگری کلاً موضوعی فرابخشی است اما در کشور ما بسیاری وظایف و مسئولیتهای ما در دستگاههای دیگر بود و ما بابت هر کاری باید مسیر سخت توافقها را طی میکردیم تا کار را انجام بدهیم. بنابراین من امید دارم با تبیین شرح وظایف، مسئولیتها و اختیارات این وزارتخانه، مسیر حرکت ما بازتر شود و ما بتوانیم راحتتر اهداف وزارتخانه را محقق کنیم. این مسأله حتی از بحثهای مالی هم مهمتر است.
* {ایرادی که کارشناسان به سازمان میراث فرهنگی وارد میکردند این بود که بدنه آن کارشناسی نیست} اگر فرض میکنیم چیزی که کارشناسان گفتهاند درست باشد و بدنه کارشناسی میراث فرهنگی ضعیف باشد؛ خب راهکارش چیست؟ راهکارش ارتقای نیروی انسانی است. نامتوازن بودن پرداخت حقوق در بدنه دولت، امر خوبی نیست. موجب میشود کارشناسهای خوب به سمت سازمانهایی که حقوقهای بالاتری پرداخت میکنند، بروند و دیگر سازمانها ضعیف باقی میمانند.
* البته ما به ویژه در حوزه میراث فرهنگی بدنه تخصصی قوی داریم. هیچ بدنه کارشناسی در کشور قویتر از این بخش نیست. در بدنه صنایع دستی و گردشگری هم کارشناسان بسیار خوبی داریم. اما خب ارتقاء، امری مستمر است. در قالب آموزش مستمر وضعیت کیفی را بالاتر ببریم و در آینده بالاخره برخی از پرسنل به نقطه بازنشستگی میرسند که با جذب نیروهای نخبه میتواند این وضعیت ارتقاء پیدا کند.
* {دولت برخلاف مجلس علاقهای به تشکیل وزارت میراث فرهنگی نداشت و اولویت دولت روحانی تشکیل وزارت بازرگانی بود} بالاخره این وزارتخانه طبق قانون تشکیل شده و من امیدوار هستم که دولت به ویژه شخص رئیس جمهوری که به بخش گردشگری توجه ویژه دارند کمک کنند. همچنین مجلس که خودش طرح تشکیل وزارتخانه را پیش برده است، حمایت کند تا وزارتخانه متناسب با مأموریتهایش منابع مالی داشته باشد.
* من مطمئن هستم هر رأیی که نمایندگان مجلس تشخیص بدهند آن رأی خیر و بهترین رأی برای کشور است. بنابراین من هم برای آن رأی احترام قائل هستم.
منبع:چمدان