نان کدو لقمه‌ای با طراحی زیبا برای صبحانه و عصرانه

 نان کدو لقمه‌ای با طرح گل یکی از نان‌های بسیار زیبا و جذاب است که هر کسی آن را دوست خواهد داشت. این نان زرد و نارنجی خواستنی را می‌توان همراه با انواع اقلام صبحانه مثل کره، مربا، عسل و خامه سرو کرد. ما در ادامه هم یک رومال خوشمزه به شما یاد می‌دهیم که می‌توانید روی نان گرم زده و سرو کنید.

من امروز به سراغ دفتر نانم رفتم تا یک دستورالعمل خوب و عالی را برای شما انتخاب کنم. بله من یک دفتر دارم که انواع دستورالعمل‌های نان را در آن طی سال‌های گذشته گردآوری کرده‌ام. من در دوره‌ای از زندگی دچار افسردگی شدید شدم و به طوری که حتی نشتسن و برخاستن از روی مبل برای من سخت بود. تنها چیزی که به من کمک کرد که با آن مقابله کنم، پختن نان بود. نان پختن لذتی به شما می‌دهد که می‌توانید با هر چیزی مقابله کنید حتی با سخت‌ترین شرایط زندگی مثل از دست دادن شغل. من این روز‌ها دقیقا دچار چنین وضعیتی هستم و سعی می‌کنم با این کار لذت بخش، روحیه‌ام را حفظ کنم.

نان کدو یکی از نان‌های مورد علاقه من است، چون رنگ زیبایی دارد. رنگ نارنجیِ جذاب که بخشی از هویت فصل پاییز است. من این نان را تا کنون به شکل‌های مختلفی درست کرده‌ام. نان کدوی لوف (قالب مخصوص نان)، نان کدوی لقمه‌ای و همین نان که به شکل گل است و من آن را بیش‌تر از بقیه دوست دارم.

در کودکی کدو حلوایی یک عنصر مهجور و دور از ذهن برای من و خانواده‌ام بود، چون ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که اغلب غذا‌های ترش و تند را می‌پسندند و خوردن غذای شیرین خیلی عجیب به نظر می‌رسید. کدو به نظر من یک غذای عجیب و نچسب بود. البته گاهی آن را با دانه‌های ترش انار درست می‌کردند و مزه آن متفاوت و جالب بود.

من بعد‌ها فهمیدم که این میوه یا سبزی (به لحاظ گیاه‌شناسی جزو سبزی‌ها رده بندی می‌شود!) فواید بسیاری دارد. رنگ نارنجی آن به خاطر آنتی اکسیدان کاروتن است که یکی از عوامل مبارزه با التهاب و رادیکال‌های آزادی‌ست که سلول‌ها را تهدید می‌کنند. شما می‌توانید با این خوراکی زیبا و دوست داشتنی انواع غذا‌ها و خوراک‌ها را درست کنید. نان کدو شاید تنها یکی از آن‌ها باشد.

یک چیز دیگر هم که لازم است بدانید، اینکه در شب یلدای ایرانی درست کردن انواع خوراکی با کدو جزو رسم‌های خوب ما بوده که اخیرا خیلی کم به آن توجه می‌شود. پس تا شب یلدا برای انواع دستورالعمل‌های کدویی آماده باشید.

مواد لازم برای نان

  • مخمر نان فوری: ۲ و ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • شکر سفید: ۱/۴ پیمانه
  • پوره کدو: ۱/۲ پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر ولرم: ۱ پیمانه (شیر کامل)
  • تخم مرغ: ۲ عدد بزرگ
  • آرد: ۳ و ۳/۴ پیمانه

مواد رومال

  • کره: ۱۰۰ گرم (هم دمای محیط)
  • پودر شکر: ۱/۴ پیمانه
  • عسل: ۱/۴ پیمانه
  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱. داخل کاسه همزن برقی ثابت یا داخل کاسه‌ای با اندازه متوسط برای یک همزن برقی ساده، خمیر مایه، شکر، کره، کدو، یک عدد تخم مرغ و نمک را ریخته و خوب هم می‌زنیم. بتدریج آرد را اضافه کنید و روی سرعت متوسط به زیاد میکس کنید تا خمیر از کناره‌های کاسه جدا شود. همزن را خاموش کنید و خمیر را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه کنار بگذارید.

۲. در صورتی که همزن برقی کاسه‌ای دارید، قطعه ورز دهنده خمیر را نصب کرده و خمیر را با سرعت پایین‌تر از متوسط ورز دهید و در صورتی که همزن ساده دارید، این کار را با دست انجام دهید. تا زمانی که خمیر نرم و لطیف است، این کار را ادامه دهید. اگر خمیر هنوز چسبناک است، کمی آرد اضافه کنید. البته زیاد اضافه نکنید، چون موجب خشک و سفت شدن نان می‌شود.

۳. خمیر را به کاسه‌ای چرب منتقل کنید و روی آن را با پلاستیک سلفون بپوشانید و بگذارید خمیر دو برابر شود. حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت کافی است.

۴. خمیر را روی سطح آردپاشی شده بگذارید. آن را به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم کنید. قطعات خمیر را به شکل توپ درآورید. با یک چاقو هشت برش در دایره ایجاد کنید. برای اینکه دقیق باشد ابتدا دو خط عمودی و آن را نیم دایره کرده سپس دو خط که آن را به ۴ قسمت تقسیم کند و در انتها بین این خطوط هم برش زده تا یک دایره با ۸ قسمت مساوی داشته باشیم. همه برش‌ها باید منتهی به مرکز باشند، اما نباید کاملا خمیر را برش زده که جدا شود. باید از مرکز خمیر قدری فاصله داشته باشد. روی آن‌ها را بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بگذارید بمانند و استراحت کنند.

۵. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس روشن کنید. بعد از اینکه خمیر‌ها ور آمدند، با پشت قاشق چوبی دسته بلند، یک فرورفتگی در مرکز دایره ایجاد کنید. این فرو رفتگی برای خروج بخار است. در یک کاسه، یک عدد تخم مرغ باقیمانده را با دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و روی نان‌ها بمالید. رول‌های نان به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید یا تا زمانی که روی آن‌ها برشته و طلایی شود. سعی کنید مدت طولانی در فر نمانند، چون در اینصورت سفت و لاستیکی می‌شوند.

۶. برای درست کردن رومال: داخل کاسه‌ای با همزن برقی، کره را به مدت ۲۰ ثانیه میکس کنید یا تا زمانی که کمرنگ شود. شکر پودر شده را به آن اضافه کنید و عسل و دارچین را هم افزوده و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. حدود ۱ تا ۲ دقیقه کافی است. پس از بیرون آوردن نان‌ها از فر این مخلوط را روی آن‌ها زده و گرم سرو کنید. نوش جان!

نکات مهم

  • نان کدو را می‌توان بدون رومال هم سرو کرد. مثلا برای صبحانه همراه با کره و مربا و یا خامه و عسل عالی است. این نان به تنهایی هم خوشمزه است، چون شیرینی آن کاملا اندازه است. به هنگام عصر هم می‌توان آن را با عسل و چای سرو کرد.
  • رنگ این نان زرد مایل به نارنجی است و ظاهر زیبای آن برای همه جذاب است، می‌توانید به هنگام مهمانی چند تا از این نان‌ها را داخل سبد نان بگذارید.
  • از استفاده زیاد از آرد خودداری کنید. نانی که آرد زیادی داشته باشد خیلی سفت، خشک و بافتی لاستیکی پیدا می‌کند و موقع خوردن لذت نان لطیف و نرم را نخواهد داشت.
  • برای درست کردن پوره کدو می‌توانید کدو تنبل یا کدو حلوایی را دو نیم کرده و در فر بگذارید تا بپزد. در صورتی که وقت ندارید، آن را تکه تکه کرده و همراه مقدار خیلی کمی آب روی گاز بگذارید تا کاملا بپزد. زیاد آب اضافه نکنید، چون رقیق می‌شود.
بابرایزیباصبحانهطراحیعصرانهکدولقمهاینانو
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما