ماهنامه آشپزباشی – لیلا آیانی صفت: نان سیر، بر خلاف اسمش، خیلی هم بو و طعم سیر نمی دهد، مقدار آن به قدری است که تنها حسش کنید و احساس خوبی به شما دست دهد. در این مطلب طرز تهیه نان سیر با سبزی و پنیر را به شما آموزش داده ایم.
مواد لازم:
- ریحان (خرد کرده) یک سوم پیمانه
- جعفری (خرد کرده) یک سوم پیمانه
- سیر (له کرده) سیر ۱ حبه
- کره ۱ قاشق سوپخوری
- روغن (زیتون) یک دوم قاشق سوپخوری
- آب (ولرم) ۳۲۵ میلی لیتر (حدود یک و یک سوم پیمانه)
- بهبود دهنده یک دوم قاشق چایخوری
- شکر یک دوم قاشق سوپخوری
- نمک یک دوم قاشق سوپخوری
- آرد ۵۰۰ گرم
- مایه خمیر (پودر) یک دوم قاشق سوپخوری
- پنیر (گودای رنده کرده) ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
۱٫ آرد، مایهخمیر، نمک، شکر و بهبود دهنده را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید.
۲٫ آنگاه نیمی از آب را به این مواد بیفزائید و مخلوط نمائید.سپس باقیمانده آب را کمکم افزوده و هم بزنید. تا خمیر مناسبی حاصل شود.
۳٫حالا خمیر را به شکل توپ درآورید و روی سطح آرد پاشیده قرار دهید.
۴٫ اکنون روغن زیتون را به خمیر بیفزائید و خمیر را ورز دهید تا نرم و یکدست شود.
۵٫ پس از آن، خمیر را در کاسه مناسبی بگذارید،رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یک تا یک و نیم ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
۶٫حالا خمیر را دو قسمت کنید هر قسمت را به اندازه ۲۵-۵۰ سانتیمتر باز کنید.
۷٫ آنگاه روی خمیر کره بمالید و مخلوط سیر، سبزی معطر و پنیر بپاشید.سپس خمیر را از درازا به شکل نوار و به اندازه ارتفاع قالب ببرید و آنها را روی یکدیگر قرار دهید.سپس آن را از پهنا به شکل مربع برش دهید و کنار هم در قالب لوف چربکرده،بچینید.
۸٫ اکنون روی قالب را بپوشانید و ۳۰ دقیقه،کنار بگذارید.آنگاه نان را به مدت تقریبی ۵۵ دقیقه یا تا زمانیکه طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد بپزید.
۹٫ اینک نان را از فر درآورید و پس از ۱۰ دقیقه، از قالب جدا کنید.