بهترین خوراکی ها برای تقویت حافظه و ارتقاء سطح هوشی
امروز بهترین خوراکی ها برای تقویت حافظه و همچنین بهترینها برای ارتقاء سطح هوشی رابه شـما معرفی میکنیم. از تجویزهای خاله، عمه، همسایه و… دست بردارید زیرا کـه با پیروی از سخنان این عزیزان بعد از مدتی متوجه خواهید شد کـه تغییری نکرده اید، شـما باید خوراکی هایی را مصرف کنید کـه علاوه بر تاثیر روی هوش و حافظه، بی ضرر و مفید برای بدن و سلامتی هم باشند.
اسفناج برای تقویت حافظه
اسفناج بدلیل بافت های گیاهی کـه دارد از تعداد زیادی از بیماری ها خصوصا در خانم های پیشگیری می کند. تحقیقات نشان میدهد خانم هایی کـه از اسفناج و سبزی های سبز دیگری استفاده می کنند، پیر شدن سلول هایشان رابه تاخیر میاندازند.
اسفناج بدلیل آنزیم هایی کـه در برگ های آن وجوددارد، سیناپس بین سلول های را تسهیل می بخشد و هوش را تقویت می کند. اسفناج دارای ماده ی دارویی بنام فولیک اسید اسـت کـه در جهت تقویت حافظه موثر میباشد. و همچنین برای افرادی کـه دارای عارضه ی قلبی هستند نیز بسیار مفید میباشد. اسفناج حاوی مواد آنتی اکسیدان نیز میباشد.
قهوه برای تقویت حافظه
قهوه دارای موادی مانند: آنتی اکسیدانها، آمینو اسید، ویتامین و مینرال اسـت. بخصوص اگر دانه های قهوه را دم کنید و بخورید در جهت تقویت حافظه بسیار مفید میباشد.
قهوه بدلیل کافئینی که دارد در جهت تقویت حافظه مفید است. قهوه همچنین بر ضد آلزایمر میباشد و با مصرف مداوم قهوه دچار آلزایمر نخواهید شد.
غلات برای تقویت حافظه
غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی، عدس سبزیجات دارای روغن بسیار مفیدی هستند که در جهت تقویت حافظه لازم میباشد.
میوه ها برای تقویت حافظه
میوه و سبزیجات, دارای آنتی اکسیدان های بسیار مفیدی هستند. که برای تقویت حافظه موثرند.
انگور:
انگور دارای پتاسیم بوده کـه موجب احساس شادی می شود. از طرف دیگر، حاوی فسفات زیادی است کـه غذای مغز و سلسله اعصاب اسـت و باعث ازدیاد هوش و حافظه میشود همچنین بعلت داشتن منگنز، عامل رشد محسوب میشود، چهره را روشن کرده و غذای مناسبی برای سلسله اعصاب به شمار میرود. این میوه خوشمزه باعث تقویت نیروی عضلانی نیز میگردد.
انار:
خوردن انار، معده را تقویت کرده و ذهن را نیرو میبخشد و موجب تقویت حافظه میگردد.چون انار قادر اسـت معده و رودهها را پاک کند، لذا جداره روده را برای دفاع و دور کردن ویروسها آماده میسازد. بنابر این سموم بـه خون و قلب وارد نمیشوند و قلب رونق و حیات تازهای مییابد و بـه این طریق، سلولهای کبد فعال میشوند. هم چنین باعث دفع اوره و کلسترول و سموم دیگر می شود.
آب انار، در حفظ تعادل مایعات بدن بـه خصوص خون، نقش مهمی دارد؛ چون املاح آب انار با مواد آلی ترکیب شده، زود جذب میشود ودر بیماری راشیتیسم، کمخونی ، ضعف اعصاب و تقویت عمومی بدن بسیار موثر اسـت. اگر خانمهای باردار دراین دوران انار مصرف کنند، بزرگ ترین خدمت رابه فرزند آینده خود کردهاند؛ چرا کـه علاوه بر تقویت مادر، به رشد آینده کودک هم کمک میکند. انار خونساز اسـت.
انجیر:
انجیر بعلت داشتن کلسیم و فسفر فراوان ،سبب تقویت استخوان ها و رشد کودکان شده و ویتامینهای آن موجب تقویت چشم میشود.این میوه منبع تولید انرژی اسـت. انجیر خشک قدرت غذایی فراوانی دارد و مقوی مغز و اعصاب اسـت.
سیب:
سیب، یکی از بهترین میوههای معجزه آسا است که هم خاصیت خنثی کردن زهر را دارد و هم خاصیت غذایی و بعلت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک را حل میکند و برای معالجه چاقی بسیار مفید اسـت و بعلت داشتن فسفر، تقویتکننده اعصاب و مغز اسـت و با داشتن ویتامینهای A ، B و C و املاح سودمندی مانند: کلسیم ، فسفر، منیزیم ، آهن، پتاسیم و سدیم برای همه ی سنین به خصوص کودکان مفید اسـت.
سیب با خستگی ، فشار ذهنی و کمبود مواد معدنی مبارزه می کند. تقویتکننده اعصاب و عضلات و دشمن سرسخت بوی بد دهان و آرامش دهنده قلب اسـت. بوییدن و خوردن آن موجب نشاط، شادی، تقویت حافظه و سلسله اعصاب میشود.سیب قرمز بیشتر از سیب سفید مفید اسـت؛ البته بـه شرطی که تازه باشد.
انبه:
این میوه ماده ی دیگری اسـت که در تقویت حافظه بسیار مفید میباشد. با اینکـه میوه چرب است و دارای بافتهای چربی میباشد اما باعث می شود کـه گردش خون تسریع یابد. هنگامیکه گردش خون سریع تر شود باعث می شود خون بیشتری به مغز برسد و همچنین این میوه در حافظه نیز موثر اسـت.
تخم مرغ برای تقویت حافظه
تخم مرغ ماده ی بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه میباشد بخصوص اینکـه مادران باردار به هنگام بارداری ودر هنگامیکه جنینی را در رحم دارند، تخم مرغ مصرف کنند در هوش فرزندشان بسیار موثر اسـت.
ماست برای تقویت حافظه
یک پیاله ماست دارای امگا ۳ و دی اچ ای میباشد. امگا ۳ و دی اچ ای مواد بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه می باشند. اگر فرزندتان در زمان رشدش هرروز ماست مصرف کند، تاثیر بسیاری را بر روی رشد او میگذارد.
سیب زمینی برای تقویت حافظه
محققان استرالیایی بتازگی دریافته اند کـه موادی مانند کربوهیدرات هایی کـه بـه وفور در سیب زمینی یافت می شوند باعث تقویت حافظه می شوند.
ماهی برای تقویت حافظه
ماهی نیز یکیدیگر از مواد غذایی است که باعث تقویت و رشد سریع تر سلول های مغز می شود. در نتیجه باعث تقویت حافظه می شود. ماهی برای عارضه ی قلبی نیز مفید اسـت.
شکلات برای تقویت حافظه
شکلات نیز یکیدیگر از موادی اسـت کـه باعث تقویت حافظه می شود، البته بهتر اسـت شکلات هایی را مصرف کنید کـه یا تلخ هستند و یا شکلات هایی کـه حاوی شیر باشند.
و در ادامه بهترین مواد غذایی که به تیز ماندن حافظه کمک میکنند
با این سوپر غذاها کـه مادر طبیعت در اختیارمان گذاشته ذهنتان را تقویت کرده و حافظهتان را تیز کنید. بطور کلی، غذاهای طبیعی کـه بـه رنگ قرمز و بنفش میباشند برای مغز خوب هستند، به این دلیل کـه انها حاوی آنتوسیانین فیتوکمیکال هستند که مغز برای داشتن حافظهای تیز، تمرکز قوی، مود مثبت و وضوح کلی بـه آن احتیاج دارد.
بلوبری برای تقویت حافظه
مطالعه پس از مطالعه مزایای بلوبری را بر حافظه و مغز مـا نشان دادهاند. در واقع بلوبری حاوی آنتی اکسیدانهایی است کـه با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و مانع از آسیب بـه مغز می شود. این میوه میتواند التیام حافظه را نیز تسهیل کند.
گوجه فرنگی برای تقویت حافظه
با مصرف زیاد گوجه فرنگی از توسعهی جنون در سنین بالا جلوگیری کند. گوجه فرنگی هم آنتی اکسیدانی قوی بنام لیکوپن دارد کـه با رادیکالهای آزاد مبارزه می کند. این رادیکالهای آزاد دلیل بروز جنون، مخصوصا در آلزایمر هستند.
آجیل برای تقویت حافظه
حقیقات نشان دادهاند کـه آجیلها مانند گردو، بادام زمینی و غیره می توانند با بیخوابی مبارزه کنند. آن ها همچنین می توانند باعث داشتن حافظهای خوب و وضوح ذهنی شوند.
آجیلها همچنین منبع غنیای از ویتامین E هستند کـه می توانند از، از دست دادن حافظه پیشگیری کنند. بعضی آجیلها مثل گردو هم از اسیدهای چرب امگا ۳ غنی هستند کـه باعث می شوند خلق و خویمان بهتر شده و عملکردهای مغزیمان تسهیل شوند.
قهوه تقویت حافظه
اگر بـه تعادل مصرف شود، قهوه خیلی هم برای مغز مـا خوب اسـت. قهوه حاوی کافئین و آنتی اکسیدانهاست کـه با هم دیگر ریسک اختلالات ذهنی مثل آلزایمر یا زوال عقل را محدود می کنند. برای استفادهی بهینهی آن برای مغز، قهوه باید خالص بوده و بدون شکر و خامه مصرف شود.
آووکادو برای تقویت حافظه
آووکادو میوهای پر از چربیهای خوب اسـت کـه باعث می شود خون آسانتر بـه سمت مغز جریان پیدا کند. این میوه همچنین فشار خون را کاهش داده و بـه سلامت قلب کمک میکند.
تخم کتان و تخم کدو برای تقویت حافظه
تخم کتان و تخم کدوتخم کتان و تخم کدو میان وعدههای خیلی سالمی هستند. یک مشت از انها بطور روزانه می تواند قدرت مغزی مـا را تقویت کند.
اساسا دانههای کتان حاوی اسید چربی بنام ALA هستند کـه قشر مغزی را هدف گرفته و عملکرد آنرا تسهیل و پردازش اطلاعات را موثرتر میکند.
سیب برای تقویت حافظه
دفعهی بعد کـه سیب خوردید حواس تان باشد کـه با پوست بخورید. پوست سیب غنی از آنتی اکسیدانی بنام کوئرستین اسـت کـه با علائم اولیهی آلزایمر مبارزه می کند.
بین سیب قرمز و سبز هم برای دریافت بیشتر قدرت مغزی بهتر اسـت کـه سیب قرمز را انتخاب کنید. سیب قرمز حاوی آنتی اکسیدان آنتوسیانین هم هست کـه بـه تیز ماندن حافظهی مـا کمک میکند.
پیاز برای تقویت حافظه
یک مادهی غذایی دیگر با دوز بالایی از آنتوسیانین و کوئرستین، پیاز اسـت. پیازهای قرمز هر دوی این آنتی اکسیدانها را دارند در حالی کـه پیازهای زرد و سفید فقط حاوی کوئرستین هستند.
رزماری برای تقویت حافظه
رزماری در اسید کارنوسیک خود حاوی خواص حفاظتی از مغز اسـت. این اسید میتواند از آلزایمر و دیگر اختلالات مغزی جلوگیری کند. بعضی مطالعات نشان دادهاند کـه تنها بوی رزماری هم میتواند بر حافظه تاثیر گذار باشد.
شکلات تقویت حافظه
حال نوبت بـه مغز دوستترین غذای این فهرست میرسد. شکلات تلخ پر از آنتی اکسیدانهایی اسـت کـه هنگام نیاز بـه تمرکز مـا کمک میکند. شکلات شیری هم عالی اسـت و بـه مـا کمک می کند کـه مسائل را بهتر بخاطر آورده و سریع عکسالعمل نشان دهیم.
چای، دوپینگ مغز
چای سیاه، سفید، سبز و چای اولونگ عالیترین نوشیدنی طبیعت اسـت. چای نوشیدنی آرامشدهندهای اسـت کـه بـهعلت وجود کافئین، اسیدآمینه و تانن می تواند تأثیر مثبتی بر افزایش تمرکز داشته باشد و میزان هوشیاری فرد را بالا ببرد. تحقیقات نشان میدهند تانن میتواند بـه کاهش استرسهای روانی کمک کند و میزان فعالیت امواج مغزی آلفا را نیز افزایش دهد.
این موضوع موجب میشود فرد بـه آرامش بیشتری برسد. کافئین و تانن سرعت عکسالعمل، حافظه و عملکرد شناختی مغز را افزایش میدهند. همچنین چای را باید منبعی بسیار غنی از کوئرستین دانست. اگر نگران حافظهی خود هستید، باید درمورد مواد خوراکی روزانهی خود اطلاعات کافی داشته باشید.
شروع روز با قهوه، تخممرغ و مصرف سالاد مخلوط کبر و گوجهفرنگی برای وعدهی نهار، نوشیدن چای در طول روز و خوردن بلوبری، انگور و ماهی هالیبوت یا سالمون برای شام، رژیم غذایی مناسبی بـهنظر می رسد. هیچوقت برای تقویت حافظه دیر نیست؛ نخستین گام اصلاح تغذیه اسـت. پس بهتر اسـت موادی انتخاب کنید کـه در سلامت جسم و تقویت حافظهی شـما بیشترین نقش را دارند.
آدامس جویدن برای تقویت حافظه
برخی تحقیقات نشان میدهند جویدن آدامس می تواند باعث افزایش میزان هوشیاری، واکنش سریع و تمرکز در افراد شود. آیا واقعا جویدن آدامس بـه تقویت حافظه کمک میکند؟ این احتمال وجوددارد، اما کاملا بـه شرایطی بستگی دارد کـه افراد در آن قراردارند.
در برخی مدارس حتی بـه دانشآموزان اجازه می دهند سر کلاس آدامس بجوند، زیرا معتقدند جویدن آدامس موجب میشود نمرات دانشآموزان بهتر و تمرکز انها در یادگیری بیشتر شود.