دستور پخت دلمه به؛ مقوی و پر انرژی

وب‌سایت سرآشپز پاپیون – یاسی حبیبی: به سرشار از ویتامین‌های آ. و ب، و املاح آهکی و تانن است و دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است. صد گرم آن تولید ۱۱۲ کالری انرژی می‌کند و مقوی قلب، معده و اعصاب است در این مطلب میخوایم بهتون دستور تهیه دلمه به رو آموزش بدیم.

مواد لازم

  • ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۳ عدد به
  • ۳ پیمانه برنج
  • ۶ قاشق سوپ خوری لپه‎
  • ۳ قاشق سوپ خوری رب گوجه ‌فرنگی
  • ۲ قاشق سوپ خوری پیاز خردشده
  • ۶ عدد آلو خیس خورده
  • به مقدار لازم زرشک و کشمش
  • به مقدار لازم گردو خردشده
  • به مقدار لازم پودر دارچین
  • به مقدار لازم جعفری خردشده
  • به مقدار لازم سرکه و شکر
  • به مقدار لازم نمک و فلفل و زرد چوبه

نکته: مقدار مواد برای ۳ نفر کافی میباشد.

طرز تهیه

۱٫ برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید، سپس در آب جوش بریزید و بعد از ۳۰ دقیقه آبکش کنید. لپه ها را به مدت ۲ ساعت بپزید و بعد داخل سبدی بریزید.

۲٫ یکی از پیازها را داخل روغن داغ شده تفت دهید. بعد از اینکه نرم و طلایی شد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک بریزید و تفت دهید، سپس یک قاشق سوپ خوری رب اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.

۳٫ در این مرحله لپه و برنج را به گوشت اضافه کنید. مقداری کشمش، زرشک، گردوی خرد شده، نمک و فلفل هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مواد را کمی با هم تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

۴٫ سر بِه ها را با دقت جدا کرده و با یک قاشق چای خوری داخل آنها را به آرامی خالی کنید؛ طوری که بِه ها سوراخ نشوند. حالا باید داخل بِه ها را با مخلوط حاصل پر کنید و سپس سر بِه ها را بگذارید.

۵٫ پیاز باقیمانده را داخل مقداری روغن سرخ کنید تا نرم و طلایی شود، سپس زردچوبه و بقیه رب را اضافه کرده و تفت دهید. مقداری نمک، فلفل و پودر دارچین هم بریزید. آلوهای خیس خورده و گوشت های بِه را هم اضافه کنید. در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه هم اضافه کنید تا سس ملس شود. حدود ۳-۲ لیوان آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس بِه ها را داخل آن قرار دهید؛ طوری که نصف بِه ها داخل سس باشد. درِ تابه را بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بِه ها بپزند.

۶٫ بِه ها را همراه با سس داخل ظرف مورد نظرتان بچینید، آنها را بامقداری جعفری خرد شده تزئین و سرو کنید

انرژیبهپختپردستوردلمهمقویو
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما