آبگوشت کشک از ترکیب گوشت قرمز، کشک، بادمجان، نخود و لوبیا تهیه میشود. این غذا در عین حال که طعم بسیار خوبی دارد، حاوی مواد مغذی زیادی نیز است که به حفظ سلامتی کمک میکند.
یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب ایران است که همه آن را دوست داریم. آبگوشتی که همه ما میشناسیم از ترکیب گوشت قرمز، سیب زمینی، نخود و رب گوجه فرنگی تهیه میشود، اما میتوان این غذا را به شیوههای دیگری نیز طبخ کرد و به این ترتیب در برنامه غذایی تنوع ایجاد کرد. با متنوع کردن برنامه غذایی با استفاده از خوراکهایی سالم و مقوی، از غذا خوردن لذت بیشتری خواهیم برد. آبگوشت کشک یکی از انواع این غذاست که به شیوه متفاوتی تهیه میشود و بسیار لذیذ نیز هست.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت کشک
مواد لازم | |
گوشت ماهیچه یا سردست | ۸۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد درشت |
بادمجان | ۳۵۰ گرم |
نخود | ۱۶۰ گرم |
لوبیا چیتی | ۸۰ گرم |
کشک | ۲۰۰ الی ۲۲۰ گرم |
زردچوبه | یک قاشق مرباخوری |
نعناع | ۲ قاشق سوپخوری |
روغن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
چند نکته:
-
نخود و لوبیا را از ۲۴ ساعت قبل جداگانه خیس کرده و چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. با اینکار نفخ آنها تا حد زیادی از بین خواهد رفت و از طرف دیگر به زمان کوتاهتری برای پخت نیاز خواهند داشت.
- ترجیحا کشک را بجوشانید و سپس در غذا استفاده کنید. به این ترتیب از سلامت آن اطمینان حاصل خواهید کرد.
- در صورت تمایل میتوانید بادمجان را از دستور این غذا حذف کنید.
- از بادمجانهای قلمی و شیرین استفاده کنید تا در نهایت غذا طعم بهتری داشته باشد.
طرز تهیه آبگوشت کشک
- آبی که نخود را در آن خیس کردهاید، دور بریزید. نخود را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد.
- همانند نخود، لوبیا را نیز بشویید و بپزید.
- گوشت را خرد کرده و بشویید.
- یک پیاز را نگینی خرد کنید یا رنده بزنید.
- سپس گوشت را با شش لیوان آب، زردچوبه، فلفل سیاه و پیازی که خرد کرده بودید روی حرارت قرار دهید تا بپزد. در هنگام پخت کفی که روی گوشت جمع میشود را بردارید و دور بریزید. در صورت تمایل میتوانید مقدری برگ بو یا رزماری را نیز اضافه کنید.
- دو عدد پیازها را نگینی یا خلالی خرد و سرخ کنید.
- زمانی که گوشت پخت، نیمی از پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
- نخود و لوبیا را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها برود، سپس آنها را به گوشت اضافه کنید.
- بادمجان را پوست بگیرید و روی آنها با چاقو چندتا شیار ایجاد کنید، سپس در ماهیتابه با مقداری روغن سرخ کنید.
- بادمجان ها را به آبگوشت بیفزایید.
- مقداری از آبگوشت را بردارید و کشک را در آن حل کنید.
- کشک را نیز به آب گوشت اضافه نمایید.
- از آنجا که کشک مقداری نمک دارد، پس از اضافه کردن آن، ابتدا اندکی از آبگوشت را تست کنید و سپس اگر نمک آن کم بود، مقداری اضافه نمایید.
- زمانی که آبگوشت جاافتاد، میتوانید آن را سرو کنید.
-
در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. زمانی که روغن داغ شد، پودر نعناع خشک را به روغن اضافه کنید و ۳۰ ثانیه بعد از روی حرارت بردارید و نعناع را بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ شود. نعنا داغ را برای تزیین آبگوشت استفاده کنید.
چند نکته:
- اگر آب غذا کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
- مواظب باشید که نعناع خشک بیش از حد حرارت نبیند. اگر نعناع بسوزد، باعث تلخ شدن آبگوشت کشک میشود.
- در صورت تمایل میتوانید بادمجان را با سیب زمینی جایگزین کنید. در این صورت باید سیب زمینی ها را کاملا بشویید و همانند دیزی آنها را به آبگوشت اضافه کنید تا بپزند.
- همانند دیزی میتوانید برای این آبگوشت نیز گوشت کوبیده درست کنید.
- بادمجانها را بعد از سرخ کردن در یک ظرفی که کف آن را با دستمال پوشانده اید، قرار دهید تا روغن اضافی بادمجانها گرفته شود.
این نوع آبگوشت غذایی کامل و مقوی است. گوشت قرمز مقدار زیادی پروتئین، آهن، ویتامین E، ویتامینهای خانواده B، روی و زینک دارد و برای حفظ سلامتی بسیار مفید است. علاوه بر این کشک موجود در این غذا، مقدار قابل توجهی کلسیم دارد که برای استخوانهای بدن ضروری است. حبوباتی که در آبگوشت استفاده میشود، حاوی پروتئین گیاهی است. در نتیجه این غذا هرآنچه که باید را دارد، اگر آن را همراه با سبزی خوردن سرو کنید، فیبر را نیز به وعده غذایی خود اضافه کردهاید.