نحوه پرورش جوجه مرغ عشق

به گزارش راگامگ؛ از اصول اولیه پرورش جوجه مرغ عشق در منزل می‌توان به نوع رژیم غذایی، شرایط آشیانه داخل قفس و به موقع مستقل کردن جوجه‌ها اشاره کرد. یکی از بهترین روش‌های بزرگ کردن جوجه تازه به دنیا آمده،‌ کمک گرفتن از مادر اوست.

 اگر در جفت گیری مرغ عشق هایتان موفق بوده‌اید و الان صاحب یک جوجه مرغ عشق تازه متولد شده هستید، مطالعه این مطلب به شما در نگهداری و پرورش جوجه مرغ عشق‌تان کمک می‌کند.

نیاز‌های اولیه جوجه مرغ عشق چند روزه


مهمترین شرایط محیطی و تغذیه‌ای برای پرورش جوجه مرغ عشق به شرح زیر است:

۱. بهترین شرایط برای مراقبت از جوجه مرغ عشقی که تازه از تخم در آمده است، مرغ عشق مادر است. این کار که توسط غریزه و به صورت طبیعی توسط والدین جوجه انجام می‌گیرد، به رشد بهتر جوجه شما کمک خواهد کرد.

۲. روزانه به جوجه خود سرکشی کنید و برای لحظاتی کوتاه آن را در در دستان خود نگه داشته و به آرامی نوازش کنید. توجه داشته باشید یک جوجه مرغ عشق چند روزه بسیار نحیف است، بنابراین در نگه داشتن آن در دست خود بسیار دقت کنید. این جوجه‌ها در روز‌های اول هنوز توانایی نگه داشتن و تحمل وزن سر خود را ندارند، پس هنگام نگه داشتن این موضوع را مد نظر داشته باشید.

۳. لازم است حتما در داخل قفس از جعبه‌ای ترجیحا چوبی یا پلاستیکی برای آشیانه استفاده کنید. وجود آشیانه هم برای جوجه مرغ عشق و هم والدین آن، باعث ایجاد حس امنیت می‌شود. به این منظور شما فقط آشیانه را در داخل قفس بگذارید و اجازه دهید مرغ عشق‌ها خودشان داخل آن را پر کنند.

۴. لازم است هر هفته علاوه بر قفس آشیانه را نیز تمیز کنید. این کار به ویژه هنگامی که جوجه مرغ عشق در حال پر در آوردن است با فاصله زمانی کمتری انجام دهید تا از بروز هر گونه آلودگی و بیماری پیشگیری شود.

۵. مهمترین نکته در پرورش جوجه مرغ عشق، بررسی سلامت جوجه توسط شماست. اگر مشاهده کردید که جوجه برای چند روز بی حال است یا هیچ گونه رشد و اضافه وزنی ندارد، حتما به دامپزشک مراجعه کنید.

نشانه‌های سلامت جوجه مرغ عشق

قوی بودن جوجه


وقتی که جوجه شما شروع به پر در آوردن کرد و طول پرهایش به یک سانتی‌متر رسید، باید هنگامی که آن را در دست می‌گیرید، قوی و مستحکم باشد. این مشخص‌ترین شرط سلامت جوجه مرغ عشق در هفته‌های اول است.

باز شدن پا‌ها

یکی دیگر از نکات مهم در پرورش جوجه مرغ عشق توجه به مشکل بازشدگی پا‌هاست. این مشکل خیلی مواقع برای جوجه‌های مرغ عشق به وجود می‌آید. چنانچه شما متوجه شدید جوجه نمی‌تواند به خوبی بایستد و راه برود، پا‌های آن را بررسی کنید. به پا‌های پرنده نگاه کنید و ببینید که پا‌های پرنده به سمت بیرون است یا به سمت داخل؟ اگر به سمت داخل باشند که دچار این مشکی نیستند، اما اگر به سمت بیرون باز شده باشند به احتمال زیاد دچار این مشکل است و برای برطرف کردن بهترین راه مراجعه به دامپزشک است.

سرماخوردگی و سوء تغذیه

بیشتر اوقات این مشکل هنگامی رخ می‌دهد که دمای نگهداری قفس پایین است. به این منظور قفس را در محلی با دمای ۲۶ تا ۲۷ درجه سانتی گراد منتقل کنید. نور کافی و غیر مستقیم خورشید به همراه دادن غذا‌های مورد علاقه پرنده به همراه ویتامین B به آن، برای رفع این مشکل مفید است.

رژیم غذایی جوجه مرغ عشق

رژیم غذایی مناسب برای پرورش جوجه مرغ عشق، علاوه بر دانه‌های آماده موجود در بازار، باید شامل میوه و سبزیجات تازه مانند موز، هویج، انواع برگ سبزی و … باشد، همچنین آب سالم و بدون کلر برای خوردن در اختیار جوجه قرار دهید. دقت کنید که هرگز نباید به جوجه مرغ عشق هسته میوه‌هایی مانند هلو، گلابی و … داد. همچنین توجه داشته باشید جوجه مرغ عشق به تنوع غذایی و غذای تازه نیاز دارد.

مستقل کردن جوجه مرغ عشق

زمانی که عمر جوجه نزدیک به ۴۲ روز شد، شما می‌توانید آن را از آشیانه به طور کامل در بیاورید، این کار به رشد بهتر جوجه کمک زیادی می‌کند و بعد از یک هفته آن را به قفس مجزایی از والدین منتقل کنید.

جالب است بدانید یکی از مشکلاتی که در طول مدت پرورش جوجه مرغ عشق پیش می‌آید، ترد کردن جوجه مرغ عشق توسط مرغ عشق ماده است. یکی از علل این مسئله فقدان غذا در قفس است چرا که در حین بزرگ کردن جوجه مصرف غذای مرغ عشق‌ها چند برابر می‌شود، اگر با چنین موردی مواجه شدید، غذای بیشتری در قفس بگذارید و به آرامی جوجه را در دهانه لانه قرار دهید، در این حالت مادر جوجه را به درون لانه و به زیر شکم خود هدایت می‌کند. اما اگر این اتفاق باز هم تکرار شد یا باید جوجه را در زیر شکم مرغ عشق دیگری که خود صاحب جوجه است، قرار دهید و یا اینکه خودتان نقش مادر را برایش ایفا کرده و آن را بزرگ کنید.

همچنین توجه داشته باشید، نگه داشتن والدین با جوجه مرغ عشق ۲ ماه به بالا، باعث می‌شود آن‌ها به جان یکدیگر افتاده و ظرف ۳ الی ۴ روز یکدیگر را بکشند. پس قبل از دو ماه قفس تازه‌ای مهیا کنید.

برگرفته از: کتاب اصول نگهداری و پرورش مرغ عشق

پرورشجوجهعشقمرغ
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما