راگامگ: خورشت کدو تنبل یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه استان گیلان میباشد که در فصول پاییز و زمستان تهیه میشود. در تهیه این خورشت از کدو تنبل استفاده میشود که منبع غنی پتاسیم و آهن و بتاکاروتن است.
خواص کدو تنبل:
- کدو تنبل از سرطان جلوگیری می کند.
- کدو تنبل برای سلامت چشم ها مفید می باشد.
- کدو تنبل برای تقویت ریه ها و سیستم ایمنی بدن مفید می باشد.
- کدو تنبل تقویت کننده قلب می باشد.
- کدو تنبل از پوست شما محافظت می کند.
- کدوتنبل خلق و خو را بهبود می بخشد.
- کدو تنبل ضد افسردگی می باشد.
- کدوتنبل برای کلیه ها مفید می باشد.
مواد لازم:
- گوشت : ۴۰۰ گرم
- کدو تنبل : ۱ کیلوگرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- آلو بخارا: ۱۰۰ گرم
- زعفران : ۱ قاشق سوپ خوری
- روغن مایع : به مقدار لازم برای سرخ کردن
- رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق سوپ خوری
- دارچین : ۱ قاشق چایخوری
- نمک : به مقدار لازم
- آب : ۲ لیوان
- فلفل قرمز : به مقدار لازم
- آبغوره : ۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
۱- ابتدا کدوها را بخوبی بشویید و پس از شستن کدوها را با پوست کن پوستش را بکنید.
۲- کدوها را بصورت ریز و هلالی خرد کنید.
۳- یکی از پیازها را بصورت خلالی خرد کنید و در ظرفی مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا کمی طلائی رنگ شود.
۴- کدوها را به صورت هلال خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید.
۵- در ظرفی دیگر یک پیاز را بصورت خلالی خرد کنید و با روغن تفت دهید.
۶- گوشت تکه شده را داخل پیازها بریزید و تفت دهید.
۷- بعد از تفت دادن گوشتها ، ۲ لیوان آب جوشیده را به پیاز و گوشت تفت داده شده اضافه کنید.
۸- شعله اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید گوشت با شعله ملایم روی حرارت گاز بپزد.
۹- در هنگام پخت گوشت زعفران را به آن اضافه کنید اجازه دهید تا حسابی پخته شود .
۱۰- آلوها را نیم ساعت در آب بگذارید تا کاملاً خیس شود. بعد آلوها را آبکشی کنید.
۱۱- آلو و رب گوجه فرنگی را در آخر پخت به ظرفی که حاوی گوشت است اضافه کنید و اجازه دهید بمدت ۱ ساعت با حرات ملایم پخته شود.
۱۲- کدو و پیاز را که تفت داده اید را برداریدو به ظرفی که گوشت در حال پختن است اضافه کنید و به مدت بیست دقیقه اجازه دهید تا بپزد.
۱۳- دارچین، نمک، فلفل قرمز و آبغوره را در آخر به موادتان اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه خورشت را از اجاق بردارید.
۱۴- خورشت کدو تنبل شما آماده سرو با پلو زعفرانی می باشد.
نکات خورشت کدو تنبل:
۱- حتما قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی آن را در روغن تفت دهید.
۲- حتماً زمان پخت کدو باید بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باشد اگر زیاد روی حرارت بماند کدو باز می شود.
۳- اگر خورشت با طعم شیرین دوست دارید شکر اضافه کنید.
۴- برای اینکه خورشت شما مزه ملس داشته باشد به آن آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید.
۵- در این خورشت به جای گوشت تکه شده می توانید گوشت چرخ کرده هم اضافه کنید.