غذا‌های پاییزی ساده برای گیاهخواران

 پاییز بهترین فصل سال است و بهترین راه برای جشن گرفتن آن تهیه یک غذای پاییزی خوشمزه برای یک دورهمی خانوادگی است. اما برای گیاهخواران پیدا کردن یک دستور غذای راحت بدون گوشت کار آسانی نیست. به همین دلیل طرز تهیه چند غذای خوشمزه بدون گوشت را برایتان آماده کرده ایم.

خوراک سیب زمینی گیاهی

مواد لازم:

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک پیاز متوسط خردشده
  • ۲ ساقه کرفس متوسط خردشده
  • ۲ حبه سیر رنده شده
  • ۹۰۰ گرم سیب زمینی خردشده
  • یک قاشق چایخوری پودر گشنیز
  • یک قاشق چایخوری پاپریکا
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • ۴ پیمانه آب سبزیجات

طرز تهیه:

۱. روغن را در یک قابلمه روی حرارت متوسط داغ کنید. پیاز و کرفس را اضافه کنید و بپزید تا نرم شوند (حدود ۶ تا ۸ دقیقه). سیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بپزید. سیب زمینی، گشنیز، پاپریکا، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید و ۱ دقیقه بپزید.

۲. آب سبزیجات را اضافه کنید و وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و بپزید تا سیب زمینی‌ها نرم شوند (حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه). حدود دو پیمانه از سوپ را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا نرم شود. پوره به دست آمده را به سوپ برگردانید و داغ میل کنید.


پای شپرد گیاهی

مواد لازم برای ۶ نفر:

  • ۴ عدد سیب زمینی
  • ۳ عدد هویج
  • ۳ ساقه کرفس
  • یک عدد پیاز کوچک
  • ۲ پیمانه قارچ خردشده
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • نصف قاشق چایخوری آویشن
  • ۴ حبه سیر
  • ۲ پیمانه آب سبزیجات
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • شیر سویا به مقدار لازم
  • کره گیاهی به مقدار لازم
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

طرز تهیه:

۱. پوست سیب زمینی‌ها را بکنید، خرد کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.

۲. در این حین، هویج، کرفس و پیاز را خرد کنید و در کره یا روغن چند دقیقه تفت دهید.

۳. قارچ‌ها را اضافه کنید و بپزید تا لبه‌ها شروع به تیره شدن کنند. سیر را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.

۴. رب گوجه فرنگی، آرد و آویشن را اضافه کنید.

۵. به آرامی آب سبزیجات را اضافه کنید و دائما هم بزنید. اجازه دهید بجوشد تا غلیظ شود.

۶. سیب زمینی‌ها را له کنید و شیرسویا و کره گیاهی را اضافه کنید. اگر می‌خواهید نرم‌تر شود، شیر و کره را بیشتر کنید. نمک و فلفل بزنید.

۷. مخلوط سبزیجات را ته یک ماهیتابه بریزید و سیب زمینی‌ها را روی آن پخش کنید.

۸. روی سیب زمینی روغن اسپری کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید یا تا زمانی که ترد شود. سپس از خوردن آن لذت ببرید.


پای قالبی گیاهی

مواد لازم:

  • سه چهارم پیمانه پیاز خردشده
  • یک حبه سیر بزرگ رنده شده
  • ۲ پیمانه آب سبزیجات
  • ۲ پیمانه کنسرو سبزیجات (ترکیب ذرت، هویج، لوبیا سبز)
  • یک چهارم پیمانه شیر بادام
  • یک چهارم پیمانه آرد
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • بیسکویت یا پای

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۲۱۸ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

۲. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت قرار دهید. سپس سیر و پیاز و نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۷ دقیقه بپزید تا نرم شود.

۳. آرد را اضافه کنید و هم بزنید، سپس به آرامی آب سبزیجات را اضافه کرده و همچنان هم بزنید.

۴. شیر بادام را اضافه کنید و هم بزنید. بجوشانید تا مخلوط غلیظ شود (حدود ۱۰ دقیقه). اگر هنوز رقیق است نصف پیمانه آب سبزیجات را با یکی دو قاشق غذاخوری آرد هم بزنید و به قابلمه اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید و اگر لازم بود باز این کار را تکرار کنید.

۵. وقتی سس غلیظ شد، کنسرو سبزیجات را اضافه کنید و ۴-۵ دقیقه دیگر بپزید و نمک و فلفل را به مقدار لازم اضافه کنید.

۶. مخلوط را بین شش کاسه تقسیم کنید. بیسکویت یا پای را روی آن قرار دهید. کاسه‌ها را روی سینی فر قرار دهید و حدود ۱۴ تا ۱۷ دقیقه بپزید تا بیسکویت‌ها طلایی شوند. اجازه دهید قبل از سرو ۴ تا ۵ دقیقه سرد شود.


کوفته قالبی سیب و عدس و گردو

مواد لازم:

  • یک پیمانه عدس نپخته
  • یک پیمانه گردو خرد شده
  • ۳ قاشق غذاخوری پودر دانه کتان+ نصف پیمانه آب
  • ۳ حبه سیر له شده
  • یک و نیم پیمانه پیاز خردشده
  • یک پیمانه کرفس خردشده
  • یک پیمانه هویج رنده شده
  • یک سوم پیمانه سیب پوست کنده و رنده شده
  • یک سوم پیمانه کشمش
  • نصف پیمانه آرد جو
  • سه چهارم پیمانه پودر سوخاری
  • سه چهارم قاشق چایخوری آویشن
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

لعاب سیب و بالزامیک:

  • یک چهارم پیمانه کچاپ
  • دو قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
  • دو قاشق غذاخوری کره سیب (کره سیب شکل خیلی غلیظ پوره سیب است که با حرارت کم و مدت طولانی سیب را با آب می‌پزند تا قند موجود در آن کاراملیزه شده و کره سیب به رنگ قهوه‌ای درآید.)

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۳۲۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید. عدس‌ها را بشویید و با نمک و سه پیمانه آب داخل قابلمه بریزید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، در آن را بردارید و ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید. دائما هم بزنید و اگر نیاز بود آب اضافه کنید. هدف این است که عدس‌ها کاملا پخته و له شوند. سپس عدس را بکوبید.

۲. گردو‌ها را حدود ۸-۱۰ دقیقه در فر با دمای ۳۲۵ درجه قرار دهید. سپس از فر خارج کرده و دمای فر را به ۳۵۰ درجه فارنهایت افزایش دهید.

۳. پودر کتان را با آب در یک کاسه کوچک ترکیب کنید و کنار بگذارید.

۴. یک قاشق چایخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط گرم کنید. سیر و پیاز را به مدت ۵ دقیقه در آن تفت دهید. نمک بزنید. حالا کرفس خردشده و سیب و هویج رنده شده و عدس له شده را اضافه کنید. ۵ دقیقه یا بیشتر تفت بدهید. از روی حرارت بردارید.

۵. در یک کاسه بزرگ همه مواد را با هم ترکیب کنید. نمک و فلفل آن را مزه کنید.

۶. ظرف مخصوص فر را چرب کنید و روی آن کاغذ روغنی بیندازید. مخلوط را محکم در ظرف فشار دهید. مواد لعاب را ترکیب کنید و سپس نیمی از آن را روی کوفته پخش کنید. بقیه را نگه دارید تا با کوفته بخورید.

۷. به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید. لبه‌ها باید قهوه‌ای روشن شوند. اجازه دهید کمی سرد شود و سپس برش داده و میل کنید.


قارچ و کیل استراگانف

مواد لازم برای چهار نفر:

  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک عدد پیاز متوسط خردشده
  • دو حبه سیر له شده
  • ۴ عدد قارچ بزرگ ورقه شده
  • یک قاشق چایخوری پاپریکا
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • یک و نیم پیمانه آب مرغ یا سبزیجات
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱ عدد کلم کیل خردشده
  • ۲-۳ پیمانه ماکارونی پیچی
  • یک پیمانه ماست یونانی
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. روغن را در یک قابلمه روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید. پیاز‌ها را اضافه کنید و ۴ دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که کمی نرم شوند. سیر و قارچ‌ها را اضافه کنید. پاپریکا و نمک و فلفل اضافه کنید. ۳ دقیقه دیگر تفت دهید یا تا وقتی قارچ‌ها نرم و تیره‌تر شوند.

۲. آرد را روی مخلوط قارچ بپاشید و ترکیب کنید.

۳. آب سبزیجات و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. هم بزنید تا رب گوجه حل شود. کلم کیل را اضاف کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید.

۴. در این حین، ماکارونی‌ها را در آب جوش بپزید تا وقتی نرم شوند. آبکش کنید و به قارچ‌ها اضافه کنید.

۵. ماست یونانی را اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب شود. سپس میل کنید.


انچیلادای لوبیا و سبزیجات

مواد لازم برای انچیلادا:

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک عدد فلفل دلمه‌ای خردشده
  • یک پیمانه پیاز خردشده
  • تا ۴۰۰ گرم لوبیا پخته
  • تا ۴۰۰ گرم گوجه کباب شده
  • ۳۵۰ گرم سس انچیلادا
  • تا ۱۰۰ گرم فلفل قرمز خردشده
  • ۱۰ عدد نان تورتیلا
  • سه پیمانه پنیر چدار یا پنیر دلخواه

تزئینات:

  • جعفری
  • آووکادو
  • ماست یونانی
  • سس تند

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید.

۲. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه روی حرارت متوسط به بالا داغ کنید. فلفل دلمه‌ای و پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز نرم شود. لوبیای پخته، گوجه کبابی له شده، فلفل قرمز خردشده را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر بپزید. از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

۳. روی سینی فر روغن اسپری کنید. تورتیلا‌ها را روی یک بشقاب بزرگ یا تخته برش قرار دهید. با یک قاشق ۲-۳ قاشق از مخلوط لوبیا را وسط تورتیلا بریزید، پنیر و سس انچیلادا را روی آن بریزید و رول کنید تا بسته شود. این کار را در مورد همه تورتیلا‌ها تکرار کنید و آن‌ها را محکم در کنار هم بچینید.

۴. باقی مانده سس انچیلادا را روی آن‌ها بریزید و باقیمانده پنیر را هم اضافه کنید. ۲۰ دقیقه در فر بپزید یا تا وقتی پنیر ذوب شود.

۵. از فر خارج کرده، تزئین و میل کنید.

برایپاییزیسادهغذاهایگیاهخواران
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما