آش شوربای زیره؛ غذای محلی کرمان

روزنامه خراسان: به آش ساده‌ای که در آن از حبوبات به میزان کم و به‌جای حبوبات، از برنج و سبزیجات بیشتر استفاده شده است، «شوربا»می‌گویند. در اصل، شوربا ترکیب «شور» به معنی نمکی و «با» به معنی هر نوع غذای پخته‌شده یا خورش است مانند «گندم‌با»، «کدوبا» و «ماست‌با».

در گذشته «با» به عنوان قاتُق (خورشی که با نان می‌خورند) صرف می‌شده اما به‌تدریج با آمدن برنج بر سر سفره‌های ایرانیان، جای خود را به خورش‌های امروزی داده است.

مواد لازم:

  • برنج: یک پیمانه (۲۴۰ گرم)
  • پیاز (نگینی خردشده): یک عدد
  • روغن (مخصوص سرخ کردن): به مقدار لازم
  • آب گوشت: ۴ پیمانه
  • زیره سبز (پودرشده): یک قاشق چای‌خوری
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده): به مقدار لازم
  • زردچوبه (پودرشده): یک قاشق چای خوری
  • تخم گشنیز (پودرشده): یک قاشق چای خوری

طرز تهیه:

۱٫ برنج را از سه ساعت قبل، در ظرفی حاوی مقداری آب خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

۲٫ پیاز را در قابلمه‌ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس آب گوشت، برنج، زیره سبز، مقداری نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.

۳٫ سپس حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا ۶۰ دقیقه بپزد.

۴٫ در تابه‌ای حاوی روغن داغ، زردچوبه و تخم گشنیز را تفت دهید، سپس آن را در ۲۰ دقیقه آخر پختِ شوربا، به آن اضافه کنید و بگذارید کاملاً جا بیفتد.

۵٫ پس از پخت شوربا، زیره را در ظرف مد نظر بریزید و سرو کنید.

آشزیرهشوربایغذایکرمانمحلی
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما