به تازگی اطلاعات جالبی درباره تراشه گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ (Samsug Galaxy Note 10) منتشر شده است. برخلاف سالهای گذشته، چیپست سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ نسبت به پرچمداران سری S متفاوت خواهد بود.
همانند همیشه، پرچمداران سامسونگ بر اساس بازارهای مقصدشان، به تراشههای متفاوتی مجهز خواهند شد. نسخههای مخصوص آمریکا و چین از یک تراشه ساخت دست کوالکام قدرت گرفته و نسخه عرضه شده در دیگر نقاط دنیا از یک تراشه اگزینوس سامسونگ قدرت میگیرد. این تراشهها در سال جاری به ترتیب اسنپدراگون ۸۵۵ و اگزینوس ۹۸۲۰ خواهند بود.
چیپست اسنپدراگون ۸۵۵ ممکن است به مودم ۴G موبابل X20 یا مودم ۵G موبایل X50 مجهز شود. اگرچه احتمال استفاده از اگزینوس ۵۱۰۰، اولین مودم موبایلی ۵G دنیا، در تراشه اگزینوس ۹۸۲۰ چندان زیاد نیست، اما چیپست اگزینوس ۹۸۲۵ حتما با یک مودم ۵G یکپارچه خواهد شد. این تراشه ۷ نانومتری در نیمه دوم سال جاری عرضه شده و پیشبینی میشود مغز متفکر سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ باشد.
با وجود فاصله حدود یک ماهه تا زمان رونمایی پرچمداران خانواده Galaxy S10، از هماکنون چشم انتظار سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ نیز هستیم. انتظار میرود برخلاف سالهای گذشته، تفاوتهای سخت افزاری پرچمداران سری S و Note عرضه شده در سال ۲۰۱۹ به مراتب بیشتر شود. به عنوان نمونه تراشه گلکسی نوت ۱۰ نسبت به گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس متفاوت خواهد بود. مجهز شدن به قلم مخصوص S-Pen و همچنین داشتن نمایشگر و باتری بزرگتر از دیگر تفاوتهای سخت افزاری مهم این گوشی ها به شمار خواهند رفت.
با وجود جالب بودن شایعه استفاده از یک نمایشگر ۶٫۷ اینچی در پرچمدار سری Note سال ۲۰۱۹، خبر تفاوت تراشه گلکسی نوت ۱۰ نسبت به دو مدل سری S همین سال بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. البته این مخصوص نسخههای بازارهای سایر نقاط دنیا به جز چین و آمریکا بوده و با توجه به عدم عرضه دو تراشه پرچمدار توسط کوالکام در هر سال، کاربران گلکسی Note 10 در این دو کشور همچنان متکی به تراشه اسنپدراگون ۸۵۵ خواهند بود.
تراشه ۷ نانومتری سامسونگ گلکسی نوت ۱۰
بر اساس گفتههای یک افشاکننده معتبر اخبار گوشی های هوشمند در شبکه اجتماعی Weibo، سامسونگ در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ تراشه اگزینوس ۹۸۲۵ را رونمایی خواهد کرد که نسخهای بهبود یافته از جدیدترین تراشه پرچمدار این شرکت تا امروز یعنی اگزینوس ۹۸۲۰ به شمار میرود. برخلاف اسنپدراگون ۸۵۵، اپل A12 و کایرین ۹۸۰، اگزینوس ۹۸۲۰ یک چیپست ۷ نانومتری نبوده و یک تراشه ۸ نانومتری بهبود یافته تلقی میشود. نکته مهم دیگر، عدم استفاده از فناوری لیتوگرافی ماورابنفش سامسونگ در طراحی و ساخت آن است. این تکنولوژی نسبت به فناوری مشابهی که شرکت TSMC برای ساخت تراشه اپل A12 به کار برده است، چند سر و گردن بالاتر قرار دارد.
رییس بخش تولید پردازندههای سامسونگ از فناوری این شرکت، که به زودی نتیجه آن در تراشه گلکسی نوت ۱۰ دیده خواهد شد، به عنوان «چالش برانگیز» یاد کرد. انتظار میرود این شرکت به زودی در زمینه ساخت چیپستهای ۷ نانومتری، رهبری را به دست بگیرد. فناوری لیتوگرافی ماورابنفش سامسونگ به سازنده اجازه میدهد ترانزیستورها را درون چیپ با فاصله کمی نسبت به یکدیگر قرار بدهد. راهکار سامسونگ نه تنها هزینه و زمان ساخت را کاهش میدهد، بلکه سبب حاصل شدن تراشهای با توان بیشتر خواهد شد.
تراشه گلکسی نوت ۱۰ در مقایسه با چیپست ده نانومتری گلکسی نوت ۹ و آیفون ایکس، ۴۰ درصد فضای کمتری اشغال خواهد کرد! در عین حال سرعت آن به میزان ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده و میزان مصرف انرژی به نصف خواهد رسید. جدیدترین تراشه ساخته شده بر اساس فناوری لیتوگرافی ماورابنفش سامسونگ هنوز برای استفاده در گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس آماده نیست، به همین دلیل باید تا زمان رونمایی گلکسی نوت ۱۰ منتظر بمانیم. در حالت کلی میتوانیم اگزینوس ۹۸۲۵ را نسخه ۷ نانومتری و مجهز به مودم ۵G از اگزینوس ۹۸۲۰ بدانیم.