خواص پرتقال در بارداری و میزان مجاز مصرف آن

خواص پرتقال در بارداری بسیار است. اما موجب نمی شود که در مصرف آن زیاده روی کنید. مصرف بیش از حد ویتامین C موجب زایمان زودرس می شود.

سبزیجات و میوه‌های تازه، بخشی جدایی ناپذیر از رژیم غذایی مادران باردار را تشکیل می‌دهند. در دوران بارداری، عادت‌های غذایی مادر ان تحت نظارت دقیق قرار می‌گیرد، زیرا به طور مستقیم بر سلامت نوزاد تاثیر می‌گذارد. از این رو کاملا طبیعی است که بپرسید چه غذا‌هایی را باید خورد و از کدام آن‌ها باید اجتناب کرد؟ همان‌گونه که می‌دانید پرتقال منبعی سرشار از ویتامین C است که موجب بهبود خلق و خوی زنان باردار می‌شود. پرتقال افزون بر عطر و طعم شیرین آن مزایایی را برای جنین در حال رشد نیز دارد.

خواص پرتقال در بارداری

پرتقال سرشار از از ویتامین C، آهن، روی و اسید فولیک است. این میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن، رشد مغز جنین و سلامت پوست نیز مفید است. مصرف پرتقال در سه ماهه اول بارداری به شدت توصیه می‌شود، زیرا به رشد مغز جنین کمک می‌کند. در زیر چند مورد از خواص پرتقال در بارداری ذکر می‌شود.

۱. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C موجود در پرتقال محلول در آب است و موجب تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین می‌شود. پرتقال دارای آهن و روی است که برای سیستم ایمنی بدن حیاتی هستند و خطر ابتلا به آلرژی و خس خس سینه را کاهش می‌دهند. هم چنین به رشد غضروف، بافت، رگ‌های خونی و استخوان در نوزادان کمک می‌کند.

۲. کمک به رشد مغز جنین

ویتامین B6 و اسید فولیک موجود در پرتقال به رشد مغز در جنین کمک می‌کنند و از نقص لوله‌های عصبی در نوزاد جلوگیری می‌کنند.

۳. سرشار از فولات (اسید فولیک)

پرتقال؛ ۹ ٪ از نیاز روزانه زنان باردار به فولات را تامین می‌کند. مصرف فولات در دوران بارداری، موجب کاهش ناهنجاری‌های لوله عصبی در جنین می‌شود. همچنین موجب تشکیل سلول‌های خونی، رشد بافت‌های جدید و رشد سالم جفت می‌شود. اما مصرف بیش از حد فولات، موجب افزایش وزن تولد در نوزادان می‌شود.

۴. جلوگیری از یبوست

پرتقال سرشار از فیبر محلول، غیر محلول و سلولز است که باعث تحرک روده و درمان یبوست (بیماری رایج دوران بارداری) می‌شود. فیبر موجود در پرتقال در از بین بردن مشکلات معده، نفخ و ناراحتی روده موثر است.

۵. تنظیم فشار خون

شاخص بالای پتاسیم در پرتقال کمک می‌کند تا فشار خون مادران باردار تنظیم شودو این از یکی از خواص پرتقال در بارداری است.

۶. هیدراته نگاه داشتن بدن

پرتقال علاوه بر تامین بخشی از نیاز بدن به مایعات، در حفظ تعادل الکترولیت بدن مشارکت می‌کند. پرتقال با دارا بودن ۸۸ ٪ آب، بدن را هیدراته و متعادل نگاه می‌دارد.

۷. پاک سازی کلیه‌ها

زنان باردار به دلیل فشاری که بر روی مثانه‌شان قرار دارد، در معرض ابتلا به بیماری‌های کلیوی هستند. در دوران بارداری عملکرد صحیح کلیه‌ها و دفع سموم از بدن بسیار حیاتی است. از دیگر خواص پرتقال در بارداری این است که به پاک کردن کلیه‌ها و مثانه کمک می‌کند. این میوه مقدار PH ادرار را افزایش می‌دهد و منجر به ترشح سیتریک در بدن می‌گردد، که سنگ کلیه را درمان می‌کند.

۸. تقویت سیستم قلبی و تنفسی

قلب و دستگاه تنفسی زنان باردار، فشار بیشتری را متحمل می‌شود. پرتقال به دلیل داشتن پتاسیم به بازسازی و تقویت عروق خونی و قلب کمک می‌کند. بدین ترتیب موجب بهبود گردش خون در بدن می‌شود.

۹. مزایای پرتقال برای پوست

پرتقال به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌های زیاد، سلامت و شادابی پوست را تضمین می‌کند. هم چنین با حفظ رطوبت پوست از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.

۱۰. سرشار از کاروتنوئید‌ها

پرتقال سرشار از کاروتنوئیدهاست که به حفظ سلامت دستگاه تنفسی در مادر و نوزاد کمک می‌کند.

میزان مصرف پرتقال برای زنان باردار

مصرف روزانه ۸۵ میلی گرم ویتامین C برای زنان باردار توصیه می‌شود. این مقدار ویتامین را می‌توان از سه پرتقال به دست آورد. با این حال، فراموش نکنید که مقدار ویتامین C موجود در غذا‌های دیگری که در روز مصرف می‌کنید را در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که از حد مجاز مصرف عبور نمی‌کنید.

بهترین زمان برای مصرف پرتقال

پرتقال را می‌توان در هر زمان از روز، حتی با معده‌ی خالی خورد. هیچ محدودیتی در زمان مصرف آن‌ها وجود ندارد.

خواص آب پرتقال در بارداری

آب پرتقال طبیعی بدون هیچگونه افزودنی و نگهدارنده، یک نوشیدنی ایده آل برای دوران بارداری است. می‌توانید دو بار در روز چند ساعت بعد از غذا آن را بنوشید. آب پرتقال، غنی از کلسیم است و به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند. برای کسانی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، آب پرتقال غنی شده جایگزین خوبی برای شیر است، همچنین در درمان تهوع صبحگاهی نیز برای زنان باردار موثر است.

عوارض جانبی مصرف زیاد پرتقال در بارداری

خواص پرتقال در بارداری بی شمار است، با این‌حال، در صورت مصرف بیش از حد، عوارض ناخواسته‌ای را به دنبال دارد.

  • مقدار بالای اسید سیتریک می‌تواند منجر به گلودرد شود و همچنین مینای دندان را نیز سایش دهد.
  • فیبر موجود در پرتقال در صورت مصرف بیش از حد، منجر به انقباضات شکمی می‌شود.
  • پرتقال‌های شیرین به دلیل داشتن قند بالا، خطر بالقوه‌ای برای دیابت بارداری هستند.
  • با توجه به ماهیت اسیدی پرتقال، می‌تواند باعث سوزش سر دل در زنان مبتلا به بیماری رفلاکس معده (GERD) شود.
  • مصرف بیش از حد ویتامین C منجر به زایمان زودرس می‌شود.

موارد ایمنی خوردن پرتقال در بارداری

پرتقال قطعا یک میوه عالی برای دوران بارداری است. بهتر است که از خوردن میوه تازه پرتقال لذت ببرید و آبمیوه موجود در بسته‌بندی‌های تتراپک را مصرف نکنید، زیرا دارای مواد نگهدارنده هستند. اگر هوس آب پرتقال کرده اید، با فشردن چند پرتقال، یک لیوان آب میوه طبیعی نوش جان کنید.

سوالات متداول

۱. آیا خوردن پوست پرتقال برای زنان باردار مناسب است؟

پوست پرتقال برای دور انداختن نیست! این پوست دارای ویتامین C بیشتری نسبت به گوشت میوه است و سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و خواص ضد التهابی است. یک قاشق چای خوری از رنده پوست پرتقال را به سالاد، ماست یا نوشیدنی خود اضافه کنید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

۲. آیا خوردن اتفاقی هسته پرتقال خطری به دنبال دارد؟

هسته پرتقال هیچ گونه خطری برای زنان باردار ندارد. با این حال، در موارد نادر، هسته‌های بزرگ، خطر خفگی را به دنبال دارند. می‌توانید پرتقال‌های کوچک یا نارنگی‌ها را انتخاب کنید که دارای هسته‌های بسیار کوچکی هستند و به راحتی پوست کنده می‌شوند.

سخن آخر

با وجود خواص پرتقال در بارداری بهتر است پیش از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید و اطمینان یابید که خطر خاصی وجود ندارد.
پس از زایمان نیز خوردن پرتقال را فراموش نکنید. این میوه، گزینه خوبی برای بازگشت به اندام پیش از بارداری است. همچنین دارای خواصی است که باعث تغذیه پوست و پیشگیری از پیری زودرس می‌شود. خوردن این میوه دوست داشتنی را فراموش نکنید.

شما چه اطلاعات دیگری درباره خواص پرتقال در بارداری دارید و در این دوران چه میزان پرتقال مصرف می کرده اید؟ سوالات و تجربیات خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

آنبارداریپرتقالخواصدرمجازمصرفمیزانو
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما