البته سوزش و ترش کردن معده معمولا خفیف بوده و با رعایت رژیم غذایی به صورت مصرف غذا در وعده های متعدد و با حجم کم مرتفع می شود. همچنین در این زمان از خم شدن یا خوابیدن روی شکم باید خودداری کرد.
در صورت نیاز می توان از شربت های معده با دستور پزشک استفاده کرد. در صورت عدم بهبود باید به پزشک مراجعه کرد.
آبریزش از دهان :
این مشکل در دوران حاملگی برخی خانم ها به وجود می آید که علت آن گاهی تحریک غدد بزاقی به دلیل مصرف بالای نشاسته در این دوره است.
دوران حاملگی
خواب و خستگی:
در ابتدای بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، احساس خواب آلودگی و خستگی بیشتر است و در اواخر بارداری به دلیل افزایش وزن این مساله تشدید می شود.
از طرفی این قضیه می تواند به صورت اختلال خواب بخصوص بیدار شدن مکرر در نیمه های شب اتفاق بیفتد. شکی نیست که خواب مناسب مادر در رشد جنین موثر است ،پس باید در صورت بروز این مشکل با مشورت پزشک از داروی مناسب استفاده کرد. خانم های باردار اغلب در مورد روش مناسب خوابیدن سوال می کنند.
پاسخ این است که در نیمه اول بارداری می توان به هر شکلی (از جمله به شکم) خوابید. در نیمه دوم بخصوص در ۲ ماهه آخر بهتر است به پهلو بخصوص پهلوی چپ خوابید و در صورتی که مادر در وضعیت طاق باز خوابیده است، این وضعیت حداکثر ۵ تا ۱۰ دقیقه طول بکشد.
در مورد بلند شدن از حالت خوابیده هم نیاز به استفاده از روش خاصی نیست.
تشح از واژ
در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمون ها این حالت افزایش می یابد. بروز ترشحات سفید و غلیظ در این دوران غیرطبیعی نیست و تنها شستشوی معمول روزانه کافی است.در مواردی که علائم دیگری مثل ترشح بسیار فراوان یا بدبو و غیره وجود داشته باشد، نیاز به معاینه و درمان توسط متخصص زنان وجود دارد.
خاک خوری:
به مصرف غذاهای غیرمعمول در بارداری توسط خانم باردار PICA می گویند که شامل مصرف موادی مثل یخ، خاک، برنج خام و… است. حدود ۴ درصد خانم های باردار دچار این مشکل هستند.
در گذشته فکر می کردند که علت این وضعیت کم خونی شدید است ، در تحقیقات این مساله تایید نشده است ولی ملاحظه شده اگر مصرف این مواد آنقدر زیاد شود که جای تغذیه معمولی گرفته شود، منجر به کم خونی می شود. از طرفی در کسانی که این عادت را دارند، احتمال زایمان زودرس بیشتر است.