با این روش ها لازانیا درست کنید

لازانیای رولی

معمولا لازانیا به صورت ورقه‌ای کف ظرف پهن شده یک لایه مواد روی آن قرار می‌گیرد و بعد لایه‌های بعدی به ترتیب گذاشته می‌شود و روی آن پنیر پیتزا ریخته می‌شود. موقع سرو این غذا برش زده و برای هر کس یک تکه کنار گذاشته می‌شود، اما این تنها روش برای درست کردن آن نیست. شما با گذاشتن مواد به طور کامل روی یک ورق و رول کردن آن یک رول لازانیا خواهید داشت. به این ترتیب هر کس می‌تواند رول خودش را بردارد. به این روش می‌توانید آن را به صورت گروهی بخورید بدون آنکه بخواهید لازانیا را برش بزنید.

یک چیز خوب دیگر در مورد لازانیا رولی این است که شما می‌توانید کل دستورالعمل را آماده کنید سپس آن‌ها را فریز کنید و بعد‌ها آن را در فر بگذارید. اولین بار که آن را درست می‌کنید مثل همه لازانیا‌ها ممکن است سخت به نظر آید، اما وقتی چند بار آن‌ها را درست کنید، خیلی سریع شروع به کار می‌کنید. این رول‌ها آنقدر خوشمزه هستند که به احتمال زیاد آن را به مهمانی‌های شامتان اضافه خواهید کرد و یک نکته خوب دیگر هم در مورد لازانیا رولی این است که مدل رول برخلاف مدل لازانیا لایه‌ای ریخت و پاش و کثیف کاری ندارد، چون می‌توانید خیلی راحت آن را کنترل کنید.

مواد لازم برای لازانیای رولی با گوشت چرخ کرده

  • روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده بدون چربی: ۲۰۰ گرم
  • پیاز زرد: ۱/۴ پیمانه ریز خرد شده
  • سیر: ۳ حبه
  • کنسرو گوجه: ۱ عدد
  • ریحان: ۳ قاشق غذاخوری تازه خرد شده یا ۲ قاشق چای‌خوری خشک
  • نمک و فلفل سیاه: تازه آسیاب شده
  • پنیر ریکوتا: ۱ بسته ۲۰۰ گرمی
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • جعفری تازه: ۳ قاشق غذاخوری
  • پنیر موزارلا: ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • پنیر پارمزان تازه رنده شده: ۱ پیمانه
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • نودل لازانیا: ۱۲ عدد نپخته

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس گرم کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را داخل یک ظرف نچسب بزرگ بریزید. گاز را روی حرارت متوسط به بالا روشن کنید، گوشت چرخ کرده و پیاز را روی روغن بریزید و مخلوط را تفت دهید و در حین پختن گاهی بهم بزنید و گوشت را بپزید تا موقعی که قهوه‌ای شود.

۲. روغن را از گوشت جدا کنید. مخلوط گوشت را داخل غذاساز بریزید و به مدت ۵ ثانیه یا تا زمانی که به تکه‌های ریز درآید، خرد کنید.

۳. مخلوط گوشت را به داخل ماهیتابه برگردانید و گوجه‌های خرد شده را به آن اضافه کنید، سیر رنده شده، ریحان، اورگانو و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را اضافه کنید و بهم بزنید. سس را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید سپس درب آن را بگذارید و روی حرارت پایین بگذارید به آرامی بپزید در همین حال هم پاستا و مخلوط پنیر را آماده کنید.

۴. ورقه‌های لازنیا را در یک قابلمه بزرگ با آب جوش به همراه ۱ قاشق چای‌خوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون تا حد آلدنته (دندان‌گیر) بپزید.

۵. وقتی پاستاها پخته شدند، آن‌ها را آبکش کنید و به صورت یک لایه روی کاغذ مومی یا سینی کلوچه که کمی روی آن اسپری روغن زده شده، پهن کنید.

۶. مخلوط پنیری را با قاطی کردن پنیر ریکوتا، تخم مرغ، ۱/۴ قاشق چای‌خوری نمک و ۱/۴ قاشق چای‌خوری فلفل با استفاده از یک چاقو داخل یک کاسه بزرگ آماده کنید (من این کار را در حین پختن پاستا انجام می‌دهم). آن‌ها را خوب مخلوط کنید تا زمانی که ترکیب شوند.

۷. جعفری تازه را داخل آن بریزید. ۲ پیمانه پنیر موزارلای رنده شده، ۳/۴ پنیر پارمزان بریزید، مخلوط را بهم بزنید تا زمانی که خوب ترکیب شود.

۸. ۱/۳ پیمانه از سس گوشت را داخل ظرف فر ریخته و به طور یکسان پهن کنید. ۱/۴ پیمانه مخلوط پنیری را به صورت یکسان روی هر کدام از ورقه‌های لازانیا پهن کنید (یک لایه نازک خواهد شد) سپس ۱ قاشق غذاخوری سس گوشت را روی لایه پنیری روی پاستا بریزید.

۹. ورقه‌های لازانیا را که داخل سینی چیده‌اید، به شکل ژله رولی، رول کنید و داخل ظرف مخصوص فر در کنار هم مرتب کنید.

۱۰. روی لازانیا‌های رول شده را با باقیمانده سس گوشت بپوشانید و ۱/۲ پیمانه باقیمانده پنیر موزارلا و ۱/۴ پیمانه پارمزان را به طور یکسان روی رول‌ها بپاشید.

۱۱. روی ظرف فر با فویل بپوشانید (نگذارید فویل روی پنیر قرار بگیرد یا به آن بچسبد) و به مدت ۳۵ دقیقه آن را در فر گرم شده بپزید. آن را با جعفری و ریحان تازه خرد شده گرم سرو کنید.

۱۲. علاوه بر ریحان و ارگانو می‌توانید از مقدار کمی رزماری، آویشن و دانه رازیانه خرد شده در صورت تمایل استفاده کنید.

نکات مهم

  • حتما متوجه شدید که در دستورالعمل گفته شده که از پنیر تازه رنده شده استفاده کنید، در این دستورالعمل شما اجازه ندارید از پنیر رنده شده بسته بندی استفاده کنید، چون بخصوص برای لازانیا اصلا خوب نیست.
  • همچنین توجه کنید که در این دستورالعمل گفته شده که گوشت چرخ کرده سرخ شده را داخل غذاساز به مدت چند ثانیه خرد کنید این بخاطر این است که در رستوران‌های ایتالیایی از گوشت چرخ کرده بسیار ریز داخل سس پاستا استفاده می‌کنند. در این صورت شما قطعات درشت گوشت را داخل مخلوط نخواهید داشت و مخلوط غلیـظ‌تر خواهد بود. یک راه حل دیگر این است که گوشت‌تان را دو بار چرخ کنید کاری که من اغلب انجام می‌دهم.
  • اگر خانواده کم جمعیتی دارید می‌توانید این غذا را طبق دستورالعمل آماده کنید سپس نصف مواد را بدون اینکه در فر بگذارید در فریزر قرار دهید و بقیه را در فر بپزید. برای استفاده مجددد از بخش فریز شده یک شب تا صبح آن را در یخچال بگذارید تا یخ آن باز شود سپس آن را در فر بپزید.
  • این لازانیای رولی را می‌توانید با سس پستو هم سرو کنید.

لازانیا رولی اسفناج و پنیر

لازانیا رولی پنیر و اسفناج با چند نوع پنیر درست می‌شود این نوع لازانیا بسیار ساده است و طعمی خوشمزه و دوست داشتنی دارد. ترکیب پنیر و اسفناج به شما یک لازانیا رولی پر پنیر می‌دهد که به واسطه وجود اسفناج سالمتر خواهد بود. این مناسب افراد وجِتِرین است و برای سس آن هم از ترکیب سس مارینارا استفاده می‌شود.

مواد لازم

  • روغن زیتون فوق بکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز زرد: ۱/۳ پیمانه ریز خرد شده
  • سیر: ۳ حبه، رنده شده
  • کنسرو گوجه: ۱ قوطی
  • رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری
  • ریحان: ۲ قاشق غذاخوری تازه خرد شده، ۲ قاشق چای‌خوری خشک
  • نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده: مقداری برای مزه
  • اسفناج بخار پز: ۲۸۰ گرم
  • پنیر ریکوتا: ۴۵۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری تازه، ۲ قاشق چای‌خوری خشک
  • پنیر موزارلا: ۲۸۰ گرم، رنده شده (۲ و ۱/۲ پیمانه)
  • پنیر پارمزان رنده شده: ۱ و ۲/۳ پیمانه

طرز تهیه

۱. روغن زیتون را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط گاز گرم کنید. وقتی گرم شد، پیاز را افزوده و تفت دهید تا نرم شود یعنی حدود ۳ دقیقه. سیر را افزوده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید. گوجه پوره شده، رب گوجه و ریحان را اضافه کنید و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. حرارت را کاهش دهید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه به آرامی قل بخورد، گاهی اوقات آن را بهم بزنید. از روی حرارت بردارید، درب قابلمه را بگذارید و قابلمه را کنار بگذارید.

۲. پاستای لازانیا را با توجه به دستورالعمل روی بسته بندی آماده کنید سپس آبکش کرده و وقتی به اندازه کافی خنک شدند، روی یک کاغذ مومی یا کاغذ مخصوص فر داخل سینی پهن کنید. فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سلسیوس گرم کنید.

۳. موقعی که پاستا در قابلمه می‌جوشد، سراغ درست کردن مواد پنیری بروید. اسفناج فریز شده یا بخارپز را روی حوله کاغذی پهن کنید، آن را فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود (همه آب آن را خارج نکنید تا پاستای شما نرم و آبدار باشد) سپس اسفناج را خرد کنید. در یک کاسه مناسب، اسفناج، پنیر ریکوتا، تخم مرغ، جعفری را ریخته و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. ۱ و ۱/۲ پنیر موزارلا و پارمزان را بریزید.

۴. ۱/۴ پیمانه مخلوط پنیری را به طور یکسان روی پاستاها پهن کنید. پاستاها را رول کنید. حدود ۱ پیمانه از سس مارینارا را داخل ته ظرف پخت بریزید. لازانیا‌های رول شده را توی ظرف قرار دهید سپس باقیمانده سس مارینارا را بریزید و روی آن ۱ پیمانه باقیمانده پنیر موزارلا بپاشید. آن را در فر از پیش گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۸ دقیقه بپزید تا زمانی که کل آن پخته شود.


لازانیا رولی گوجه و پنیر (ایتالیایی)

لازانیا رولی گوجه و پنیر، ورقه‌های لازانیای پر شده با پنیر، گوجه تازه و ریحان است. این لازانیا‌ها رول شده و با سس مارینارای ساده کامل می‌شوند. ظاهرا ساده است، اما خیلی هم خوشمزه است. نگاهی به مواد بیندازید شما را یاد چه چیزی می‌اندازد؟ بله خیلی شبیه به پیتزا‌های سنتی است. ظاهری رنگی با ترکیب ایتالیایی. این لازانیای رولی پنیر و گوجه واقعا جذاب است.

بافت موزارلای تازه به هنگام ذوب شدن همانند آدامس کش می‌آورد؛ بنابراین پنیر موزارلای تجاری که با رطوبت پایین است و مقداری پنیر پارمزان برای طعم و کمی هم ریکوتا که کمک می‌کند آن‌ها به همدیگر متصل شوند، یک ترکیب خوب پنیری را می‌سازد. سفیده تخم مرغ نیز همانند چسب عمل کرده و مخلوط را به هم می‌چسباند. اینجا زرده تخم مرغ حذف شده تا ظاهر آن سفیدتر باشد و چسبندگی سفیده به تنهایی موثر باشد. البته حذف کردن زرده تخم مرغ باعث می‌شود که سالمتر هم باشد، چون این بخش حاوی کلسترول است.

این غذا طعم سنتی غذای ایتالیایی و بسیاری از طعم‌های لازانیا‌های سنتی را دارد. واقعا این مدل لازانیا هم از لحاظ طعم ساده و هم شیوه آماده کردن ساده است. برای درست کردن این لازانیا رولی ایتالیایی ابتدا با مواد میانی که عمدتا پنیر موزارلا است شروع می‌کنید سپس گوجه فرنگی به صورت برش‌های گرد روی آن چیده می‌شود روی گوجه‌ها را ریحان تازه می‌پاشیم. سپس آن را رول کرده و روی آن سس مارینارای ساده که از گوجه فرنگی خرد شده درست شده، می‌ریزیم و روی این سس هم پنیر موزالا می‌پاشیم بعد آن را با نوار‌های ریحان تازه تزئین می‌کنیم.

مواد لازم

  • لازانیا: ۸ ورق نپخته
  • پنیر موزارلا: ۳۹۰ گرم، تازه رنده شده
  • پنیر ریکوتا: ۳/۴ پیمانه
  • سفیده تخم مرغ: ۱ عدد
  • پنیر پارمزان: ۱/۳ پیمانه
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده: مقداری برای طعم
  • گوجه فرنگی: ۳ تا ۴ عدد متوسط، ورقه شده
  • ریحان تازه: ۱/۴ پیمانه خرد شده به اضافه مقداری برای تزئین
  • سس مارینارا: ۱ پیمانه
  • روغن زیتون فوق بکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز زرد: ۱/۴ پیمانه ریز شده
  • سیر: ۲ حبه ریز شده
  • کنسرو گوجه: ۱ عدد (یا ۵۰۰ گرم گوجه پخته و نرم شده)
  • نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس روشن کنید. پاستا را با توجه به دستورالعمل روی بسته بپزید در حدی که آلدنته (دندان‌گیر) باشد. پاستا را آبکش کنید، اما با آب نشویید و آن‌ها را به صورت یک لایه کف یکی سینی بزرگ یا روی کاغذ مومی یا کاغذ مخصوص فر پهن کنید.

۲. برای مواد میانی، در کاسه‌ای بزرگ پنیر ریکوتا و سفیده تخم مرغ را تا زمانی که خوب مخلوط شوند، بهم بزنید. پنیر پارمزان را داخل آن بریزید. ۳۴۰ گرم پنیر موزارلا را داخل آن بریزید و با فلفل سیاه مزه‌دار کنید. (من توصیه نمی‌کنم که نمک بریزید، چون پنیر نمک کافی دارد).

۳. ۱/۴ پیمانه مخلوط پنیر را روی هر کدام از پاستاهای لازانیا بریزید و روی هر لایه به طور یکسان پهن کنید که از ابتدا تا انتهای هر پاستا می‌رود. برش‌های نازک گوجه را روی مخلوط پنیر قرار دهید سپس ریحان تازه را روی آن بپاشید. پاستاهای لازانیا را رول کنید.

۴. ۱/۴ سس پاستا را داخل کف ظرف ۱۱×۷ اینچی مخصوص فر بریزید و پهن کنید. رول‌های لازانیا را کنار هم داخل ظرف بچینید. روی هر رول ۲ قاشق غذاخوری سس پاستا بریزید (پوشاندن لبه‌های پاستا باعث می‌شود حین پختن خشک نشوند).

۵. ۵۰ گرم باقیمانده پنیر موزارلای رنده شده را روی رول‌ها بریزید. آن را در فر گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه بپزید، از فر دربیاورید، توی بشقاب بگذارید و روی آن را با باقیمانده ریحان تزئین کنید. آن را گرم سرو کنید.

۶. برای سس مارینارا روغن را داخل ماهیتابه روی حرارت بالا گرم کنید. پیاز را به روغن داغ اضافه کنید و حدود ۳ دقیقه تفت دهید تا نرم شود، سیر را هم در دقیقه آخر تفت خوردن، اضافه کنید.

۷. گوجه‌های خرد شده را داخل آن بریزید و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید تا طعم بگیرد. مخلوط را به جوش برسانید سپس گرما را کم کنید تا آرام قل بخورد و بگذارید سس حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزد (که به این ترتیب مقداری از آب گوجه‌های پوره شده بخار خواهد شد) در همین حال پاستا و مواد میانی لازانیا را آماده کنید (می‌توانید باقیمانده سس را در ظرف دردار کوچکی برای استفاده‌های بعدی در فریزر نگه دارید و در صورت تمایل هم مقداری ریحان اضافه کنید).


لازانیا رولی مرغ خامه‌ای

لازانیا مرغ خامه‌ای یک لازانیای عالی است که با پروتئین مرغ همراه است و با سسی سفید و خامه‌ای غلیظ شده است. یک شام کامل خانوادگی که می‌توانید از آن لذت ببرید.

لازانیا‌های قبلی حاوی سس گوجه‌ای و به رنگ قرمز بودند، اما این یکی بر خلاف آن‌ها با سس سفید رنگ و با گوشت مرغ درست شده است. رنگ سفید آن مرا بیشتر یاد عروسی می‌اندازد و این حس را ایجاد می‌کند که در حال برگزاری یک مهمانی عروسی هستید. البته سس سفید با لازانیا چیز عجیبی نیست و اغلب شما احتمالا لازانیا‌های بروکلی را دیده‌اید آن‌ها نیز با سس سفید درست می‌شود، اما لازانیا‌های با سس گوجه‌ای پرطرفدارتر هستند.

من که خودم سس سفید را ترجیح می‌دهم. در اینجا به جای ریحان تازه از ریحان خشک استفاده شده است و در عوض جعفری تازه استفاده شده، چون ظاهرا سس سفید و جعفری بهتر به هم می‌آیند. این غذا شگفت انگیز است، چون نرم، لطیف، خامه‌ای و سیر کننده است. طعم آن آنقدر خوب هست که شما را به خودش علاقه‌مند کند. طعم پنیر‌های ذوب شده با همدیگر خیلی خوشمزه هستند و خیلی خوب با مرغ همراهی می‌کنند. سبزیجات هم مقداری طعم ایتالیایی به آن اضافه می‌کنند.

یک چیز که در مورد همه این لازانیا‌ها من جایگزین کردم پنیر پارمزان به جای رومانو بود. پنیر رومانوی کاله با قیمتی بسیار بالا برای درست کردن لازانیا اصلا مقرون به صرفه نیست بنابراین من جایگزین ارزان آن یعنی پنیر پارمزان را ترجیح دادم. مورد دیگر اینکه پنیر‌هایی مثل پنیر رومانو و سایرین خشک هستند و شاید نتوانید زیاد از آن استفاده کنید و با یک بسته ۵۰۰ گرمی شما باید آن را خیلی زود مصرف کنید. در اینجا مقداری هم پودر پیاز برای طعم بیشتر استفاده شده است.

مواد لازم

  • لازانیا: ۹ ورق
  • سینه مرغ: ۲ پیمانه، پخته و ریش ریش شده
  • پنیر موزارلای رنده شده: ۲ پیمانه
  • پنیر پارمزان: ۱/۲ پیمانه
  • جعفری تازه: ۱/۴ پیمانه خرد شده
  • پنیر خامه‌ای: ۲ بسته (۲۵۰ گرمی، نرم شده)
  • شیر: ۱ پیمانه
  • ریحان خشک: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. لازانیا را با توجه به توضیحات بسته بپزید، آبکش کنید و به صورت یک لایه داخل یک سینی بزرگ که کف آن کاغذ مومی قرار گرفته بچینید.

۲. در کاسه‌ای با اندازه مناسب مرغ ریش ریش شده، ۱ پیمانه پنیر موزارلا، پنیر پارمزان و ۳ قاشق غذاخوری جعفری تازه را بریزید و کنار بگذارید.

۳. در کاسه‌ای دیگر با استفاده از همزن برقی با سرعت کم، پنیر خامه‌ای را بزنید تا صاف شود، سپس با شیر، ریحان خشک، پودر سیر و پودر پیاز مخلوط کنید و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید تا طعم بگیرد. (نمک کمی استفاده کنید). نیمی از مخلوط پنیر خامه‌ای را داخل مخلوط مرغ بریزید و بهم بزنید تا یکدست روی آن را بپوشاند. بقیه مخلوط پنیر خامه‌ای را برای داخل لازانیا کنار بگذارید.

۴. ۱/۳ پیمانه مخلوط مرغ را به صورت یکدست روی لازانیا‌ها بریزید تا کل لازانیا را بگیرد سپس رول کنید. ۱/۴ باقیمانده مخلوط پنیر خامه‌ای را در ظرفی مربعی با طول ۲۰ سانت بریزید. لازانیا‌های رول را به صورت کنار هم داخل ظرف بچینید. ۳ ردیف ۳ تایی.

۵. بقیه مخلوط پنیر خامه‌ای باقیمانده را روی لازانیا‌ها بریزید، مطمئن شوید که روی همه آن‌ها را به طور کامل پوشانده‌ای تا حین پختن در فر خشک نشوند. باقیمانده پنیر موزارلا را روی آن‌ها بریزید. آن را در فر از پیش گرم شده به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا بطور کامل پخته و پنیر‌ها آب شوند. پس از پخت کامل، ۱ قاشق باقیمانده از جعفری تازه خرد شده را روی لازانیا‌ها بپاشید و گرم سرو کنید.


لازانیا رولی با سبزیجات برشته

تاکنون چند مورد لازانیا رولی یاد گرفته‌اید، اما مورد آخری از همه جالبتر است. در اینجا از گوشت و مرغ خبری نیست. شما با سبزیجات برشته و مزه‌دار شده لازانیای رنگی خواهید داشت. البته، چون لازانیا رول شده است شما تنوع رنگ را موقع خوردن نخواهید دید، اما مزه آن‌ها به خوبی در دهان احساس می‌شود. این مدل لازانیای رولی همانند مورد دوم وجترین است که البته با تنوع بیشتری سبزیجات برشته طعمدار را در داخل خود دارد.

احتمالا برایتان اتفاق افتاده که چند مدل سبزی داخل یخچال دارید که نمی‌دانید با آن‌ها چکار کنید و در عین حال از خراب شدن آن‌ها نگران هستید. این لازانیا روش خوبی برای استفاده از سبزیجات باقیمانده در یخچال است. سبزیجات در اینجا نقش عامل مغذی را به همراه پنیر دارند و به خاطر وجود آنتی اکسیدان منبع خوبی از مواد مفید برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد تهدید کننده سلول‌ها هستند. در اینجا از پاستای با گندم کامل و پنیر ریکوتای کم چرب استفاده شده است تا میزان کالری را به حد پایین‌تری برسانیم.

مواد لازم

سس مارینارا

  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذخوری
  • سیر: ۱ حبه ریز شده
  • گوجه کنسروی: ۱ قوطی بزرگ یا ۸۰۰ گرم گوجه پوره شده
  • ریحان تازه: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل خشک خرد شده: ۱/۴ تا ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مواد میانی

  • هویج: ۱ پیمانه ورقه شده
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد، خرد شده
  • پیاز زرد یا قرمز: ۱/۲ یک عدد متوسط
  • سیر: ۱۰ حبه، با پوست
  • روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
  • بروکلی: ۲ پیمانه، خرد شده به قطعات کوچک
  • قارچ: ۲۰۰ گرم، ورقه شده
  • کدو سبز: ۱ عدد، خرد شده به قطعات نیم سانتی
  • کدوی زرد: ۱ عدد متوسط، خرد شده به قطعات نیم سانتی
  • لازانیای گندم کامل: ۱۲ عدد

مواد پنیری

  • پنیر ریکوتا: ۴۲۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • جعفری: ۱/۴ پیمانه
  • پنیر موزارلا: ۲ و ۱/۴ پیمانه رنده شده
  • پنیر پارمزان: ۱ پیمانه

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. در ماهیتابه‌ای کوچک، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید. سیر را افزوده و ۳۰ ثانیه تفت دهید، سپس گوجه‌های خرد شده، ریحان تازه، فلفل قرمز خشک (اختیاری) و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. بگذارید بجوشد و حباب بزند سپس حرارت را کم کنید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه ملایم قل بخورد.

۲. در همین حال که سس در حال جوشیدن است، یک سینی کلوچه را با فویل پوشانده و هویج‌ها، فلفل دلمه‌ای قرمز، پیاز قرمز و حبه‌های سیر را روی فویل بریزید و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی آن بریزید. سبزیجات را به صورت یک لایه داخل آن پهن کنید و داخل فر به مدت ۱۵ دقیقه قرار هید. سینی را از فر درآورید و بروکلی، قارچ، کدو سبز را اضافه کنید، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن‌ها بریزید، با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. سبزیجات را ریخته و سینی را دوباره داخل فر قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا برشته شوند. سینی را از فر درآورید. سیر را پوست گرفته و ریز کنید سپس دوباره داخل سبزیجات بگذارید.

۳. در حین برشته شدن سبزیجات، لازانیا را داخل قابلمه بپزید. در کاسه‌ای با اندازه مناسب، با استفاده از چاقو، پنیر ریکوتا، تخم مرغ و جعفری را بهم بزنید. ۱ و ۱/۲ پیمانه موزارلا را داخل آن بریزید، پنیر پارمزان را هم اضافه کنید، با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. لازانیا‌ها را آبکش کنید و پاستاها را کنار همدیگر ریو یک سینی با کاغذ مومی بچینید.

۴. ۱/۴ پیمانه سس قرمز را بصورت یک لایه داخل ظرف فر بریزید.

۵. برای سر هم کردن رول‌های لازانیا، ۱/۴ مخلوط پنیر ریکوتا را بصورت یک لایه یکدست روی هر ورق لازانیا به صورت یکسان بریزید سپس سبزیجات برشته را به طور یکدست روی پاستاها بریزید (بهتر است ابتدا کدو سبز و کدو زرد را بریزید سپس بقیه سبزیجات را روی آن‌ها پهن کنید). لازانیا را رول کنید و حین رول کردن با دست دو طرف را بگیرید تا از بیرون ریختن مواد میانی به بیرون از ورقه لازانیا، جلوگیری کنید. آن‌ها را داخل ظرف فر و کنار هم بچینید. روی آن‌ها را با باقیمانده سس قرمز بپوشانید (حتما روی رول‌ها را بطور کامل با سس بپوشانید تا از خشک شدن لبه‌ها جلوگیری شود) و بقیه پنیر موزارلا را روی آن‌ها بریزید. روی ظرف فر را فویل بگیرید (به صورتی که با پنیر تماس پیدا نکند و به آن نچسبد) و آن را در فر گرم شده به مدت ۲۵ دقیقه بپزید سپس فویل را برداشته و ۱۰ دقیقه دیگر هم بگذارید بماند. آن را گرم همراه با جعفری و تازه یا ریحان در صورت دلخواه، سرو کنید.

منبع: cookingclassy

بهتهیهچندینرولیشکلطرزلازانیامختلف
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما