اینستاگرام تاکید کرده که سیاست جدید تاثیری بر اغلب کاربران آن ندارد و در عوض اکانت هایی را هدف قرار داده که مشکوک به نظر می رسند. در بیانیه خبری این شرکت آمده است:
این موارد شامل اکانت هایی می شوند که به صورت بالقوه در رفتارهای غیر معتبر هماهنگ مشارکت میکنند یا وقتی دیده شود که اغلب دنبال کنندگان یک حساب کاربری در کشور دیگری هستند یا نشانه هایی دال بر رفتارهای خودکار دیده شود که نشان دهد آن اکانت ساختگی است.
این تغییر در حالی رخ می دهد که فیسبوک و اینستاگرام تلاش های خود برای مقابله با انتشار اطلاعات غلط را پیش از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا افزایش داده اند. فیسبوک پیشتر سیاستی مشابه به این را اتخاذ کرده که براساس آن از مالکان صفحات محبوب خواسته می شود هویت خود را احراز کنند.
و اینستاگرام هم که به باور مقامات آمریکایی تلاش چندانی برای جلوگیری از سوء استفاده مجرمان سایبری از پلتفرم خود و دستکاری انتخابات انجام نداده حالا بیشتر از هر زمان دیگری زیر ذره بین قرار دارد.
در گزارشی که توسط کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا در رابطه با مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ این کشور منتشر شد مشخص گردید که اینستاگرام موثرترین ابزار مورد استفاده روس ها برای انجام عملیات های اطلاعاتی است. حالا اینستاگرم تلاش دارد که با شناسایی بات ها و دیگر رفتارهای غیر معتبر از بروز اتفاقات مشابه در انتخابات ۲۰۲۰ جلوگیری نماید.