راهنمای خرید زودپز؛ انواع و نکات خرید آن

مزایای استفاده از زودپز

به طور کلی باید بگوییم که استفاده از زودپز مزایای بسیاری دارد و به همین دلیل نیز غالباً این وسیله را به عنوان گزینه‌های اول و آخر لازم برای آشپزی در نظر می‌گیرند. برای مثال اینکه پخت غذا با زودپز نسبت به سایر روش‌های پخت غذا به میزان آب کمتری نیاز دارد و در نتیجه نیز مقدار ویتامین‌ها و مواد معدنی که در غذا موجود هستند حفظ خواهند شد. علاوه بر این ایزوله بودن زودپز و همین‌طور عدم تماس غذا با هوا نیز می‌تواند از اکسید شدن مواد غذایی جلوگیری نماید. به علاوه باید به این مسئله نیز اشاره کنیم که دمای بسیار بالایی که در زودپز ایجاد می‌شود می‌تواند بسیاری از باکتری‌ها ویروس‌ها را از بین ببرد. در نتیجه می‌توانیم بگوییم که استفاده از زودپز برای پخت غذا باعث می‌شود که بتوانید در نهایت غذای سالم‌تری داشته باشید.

یکی دیگر از ویژگی‌های استفاده از زودپز برای پخت غذا این است که این وسیله می‌تواند در حفظ طعم غذا نیز تأثیرگذار باشد. از آنجایی که فضای درون زودپز کاملاً بسته است در نتیجه شاهد از بین رفتن رطوبت و یا طعم غذا ناشی از فرآیند تبخیر نخواهیم بود. به همین دلیل نیز معمولاً غذا‌هایی که درون زودپز پخته می‌شوند طعم طبیعی خود را حفظ می‌کنند. این موضوع هم‌چنین می‌تواند در حفظ رطوبت غذا و جلوگیری از خشک شدن آن نیز تأثیر بسیار زیادی داشته باشد. به همین دلیل هم هست که برای مثال گوشت‌هایی که درون زودپز پخته می‌شوند غالباً آبدارتر و لذیذتر هستند.

علاوه بر این یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای استفاده از زودپز صرفه‌جویی در زمان و البته انرژی است. شما می‌توانید با کمک این وسیله در سریع‌ترین زمان ممکن، غذای محبوب خود را بپزید. این ویژگی باعث می‌شود که بسیاری از خانم‌های شاغل که فرصتی کافی برای آشپزی ندارند از این وسیله استفاده مفیدی داشته باشند. به طور کلی باید بگوییم که زودپز در درون خود فشاری ناشی از بخار ایجاد می‌کند و همین مسئله نیز باعث قرار گرفتن غذا در دمایی بالاتر از دمای جوش آب شود. به همین دلیل هم هست که معمولاً غذا‌هایی که در زودپز پخته می‌شوند تا ۷۰ درصد سریع‌تر پخته خواهند شد. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که کاهش زمان پخت غذا می‌تواند در کاهش مصرف انرژی نیز تأثیر مستقیمی داشته باشد.

انواع زودپز

به طور کلی زودپز‌هایی که امروزه در بازار موجود هستند دارای دو نوع معمولی یا همان رو اجاقی و همین‌طور برقی هستند. در ادامه به معرفی هر کدام از این انواع زودپز می‌پردازیم:

  • زودپز معمولی: این نوع از زودپز که به آن زودپز گازی نیز گفته می‌شود گرمای خود را از اجاق‌گاز تأمین می‌کند. این مدل‌ها از قدیمی‌ترین انواع زودپز هستند و مزایای بسیاری از جمله تنوع سایز، دوام بالا، تحت کنترل بودن مراحل پخت، مصرف انرژی کم، راحتی در تمیز کردن، سرعت پخت بالا و… دارند. با این حال اگر بخواهیم نگاهی همه‌جانبه بر این محصول داشته باشیم باید بگوییم که معمولاً زودپز‌های گازی یا همان برقی نسبت به نمونه‌های برقی از ایمنی کمتری برخوردار هستند.
  • زودپز برقی: این نوع از زودپز‌ها که نسل جدیدی از این محصولات را شامل می‌شوند معمولاً چندکاره هستند، این یعنی عناوین آرام‌پز، پلوپز و… را نیز در بر می‌گیرند. از میان مزایای این نوع از زودپز‌ها می‌توان به استفاده ساده و راحت از آن اشاره کرد. علاوه بر این باید بدانید که با استفاده از زودپز برقی غذای شما نمی‌سوزد، چراکه بعد از پخت غذا، دستگاه زودپز به طور اتوماتیک خاموش خواهد شد. هم‌چنین باید اضافه کنیم که این نوع از زودپز‌ها ایمنی بالایی دارند و همین موضوع نیز آن‌ها را به انتخاب هوشمندانه‌ای تبدیل کرده است. با این حال اگر بخواهیم معایب این نوع از زودپز‌ها را نیز مدنظر داشته باشیم می‌توانیم به مدت کم گارانتی آن‌ها نسبت به نمونه‌های معمولی، طول عمر کمتر، عدم وجود روش سرد کردن سریع، سختی در تمیز کردن، قیمت بالا و… اشاره کنیم.

نکات خرید زودپز

برای آنکه بتوانید زودپز مناسبی را برای خود خریداری کنید باید به معیار‌های متفاوتی توجه داشته باشید و در نهایت با اولویت قرار دادن آن‌ها محصول موردنظر خود را خریداری نمایید. یکی از اولین مسائلی که باید در زمان خرید زودپز خود به آن دقت کنید میزان فشار زودپز است. به طور کلی باید بگوییم که سطح فشار دستگاه زودپز بر اساس پوند بر واحد اینچ مربع شناخته می‌شود. معمولاً اندازه معمولی و نرمال این عدد چیزی حدود ۱۵ است که در بسیاری از مدل‌ها نیز دیده می‌شود. توصیه ما این است که قبل از خرید زودپز حتماً به این موضوع توجه داشته باشید.

امکان کنترل فشار نیز مسئله دیگری است که باید در زمان خرید زودپز خود به آن توجه کنید. امروزه بسیاری از مدل‌های زودپز به گونه‌ای هستند که می‌توان فشار آن‌ها را تنظیم کرده و تغییر داد. توصیه ما این است که با مراجعه به دفترچه راهنمای محصول خود به خوبی از این امکان مطلع شوید.

امینت زودپز نیز از دیگر مسائلی است که باید در نظر داشته باشید. معمولاً در طراحی‌های استاندارد این محصول ایمنی آن به طور کامل رعایت شده است. به طور کلی درب دستگاه زودپز باید به گونه‌ای باشد که بتوان آن را به خوبی بست و محکم نمود. این مسئله باعث می‌شود که هوای داغ از دستگاه خارج نشده و عملکرد دستگاه نیز دچار مشکلی نشود. این را به خاطر داشته باشید که تا زمانی که بخار‌های موجود در دستگاه به طور کامل تخلیه و خالی نشده باشند نباید درب دستگاه را باز نمود، چراکه خطرات و آسیب‌های بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

سوپاپ فشار بخار نیز از دیگر نکات خرید دستگاه زودپز است. به خاطر داشته باشید که سوپاپ فشار بخار باعث خروج بخار اضافی از مخزن می‌شود. وقتی که فشار بخار درون ظرف زیاد می‌شود معمولاً صدای سوتی از این دستگاه شنیده می‌شود که به فرد می‌فهماند که باید این بخار را کاهش دهد.

جنس بدنه بخارپز نیز از دیگر معیار‌های مهم و تأثیرگذار در انتخاب زودپز به شمار می‌رود. به طور کلی در بیشتر مدل‌های زودپز می‌توان با جنس‌های بدنه استیل ضدزنگ و هم‌چنین آلومینیوم روبه‌رو شد. معمولاً استیل ضدزنگ در مقایسه با آلومینیوم مقاومت به مراتب بیشتری دارد و البته از وزن بیشتر و قیمت بالاتری نیز برخوردار است. باید بگوییم که زودپز‌هایی که از متریال استیل ساخته شده‌اند می‌توانند غذا را سریع‌تر گرم کنند و این گرما را نیز در مدت‌زمان بیشتری حفظ نمایند. این ویژگی باعث می‌شود که زودپز‌های با بدنه استیل ضدزنگ مصرف بهینه‌تری از انرژی را نیز به دنبال داشته باشند.

آنانواعخریدراهنماینکاتو
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما