معرفی برخی از شهدای سلامت

۱. دکتر حبیب‌الله پیروی

دکتر حبیب‌الله پیروی به مدت هشت سال ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را بر عهده داشت و استاد گروه جراحی و فوق‌تخصص جراحی عروق این دانشگاه و همچنین رییس بخش پیوند بیمارستان طالقانی بود.

همچنین ریاست مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی و مهندسی، رییس و عضو هیأت مؤسس مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی پزشکی و مهندسی بافت، مجری کمیته دانشگاهی برنامه‌ریزی راهبردی رشته تخصصی جراحی عمومی، ریاست اتاق عمل‌های بیمارستان آیت‌الله طالقانی، عضو کمیسیون تدوین برنامه ریزی آموزشی شورای آموزش پزشکی وزارت بهداشت، عضو هیأت ممتحنه دانشنامه تخصصی (بورد) رشته جراحی عمومی، عضو کمیسیون تخصصی جراحی قلب و عروق اداره کل پزشکی قانونی استان تهران، عضو هیأت علمی گروه جراحی عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مدیر گروه جراحی عمومی دانشکده پزشکی و ریاست هیأت امنای بیمارستان آیت‌الله طالقانی برخی از سمت‌های اجرایی دکتر پیروی بود. وی ۲۰‌اسفند‌۹۸ بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.


۲. دکتر مجید فرهاد

مسوول کنترل عفونت معاونت درمان دانشگاه، معاون درمان بیمارستان کارگرنژاد و پزشک درمانگاه شبانه‌روزی مرکزی و گلابچی کاشان ۱۴‌فروردین ماه به خیل شهدای عرصه سلامت پیوست. رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پیامی شهادت دکتر مجید فرهاد اولین پزشک خدمت و مدافع سلامت را تسلیت گفت. در پیام سید‌علیرضا مروجی آمده است: شهید خدمت دکتر مجید فرهاد سالیان متمادی را عاشقانه، صبورانه و با حسن خلق در راه مداوای بیماران گام نهاد. او که دغدغه‌اش سلامتی مردم بود، و از همان ابتدای شیوع این ویروس منحوس در منطقه کاشان و آران و بیدگل، درما‌ن و پیگیری مداوای بیماران مبتلا به کرونا ویروس را آغاز نمود و سرانجام شهد شیرین شهادت را نوشید و عاقبت به خیر و الگوی ما شد.


۳. نرجس خانعلی‌زاده

نخستین قربانی ثبت شده همه‌گیری کروناویروس در ایران، از میان کادر پزشکی بود. وی در سال‌۱۳۷۳ در کلاچای، شهرستان رودسر متولد شد. پس از پایان تحصیلات، طرح پرستاری خود را در بیمارستان امام خمینی تهران سپری کرد و به‌عنوان پرستار در بخش اورژانس بیمارستان میلاد شهر لاهیجان مشغول به خدمت بود. ۴‌اسفند‌۱۳۹۸ در پی شیوع کرونا در ایران، با عوارض مشابه ابتلا به ویروس کرونا، در حین رسیدگی به بیماران در محل کار خود از حال رفت و به زمین افتاد. وی به‌دلیل عوارض ریوی و تنگی نفس در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد. نرجس خانعلی‌زاده در بعدازظهر روز ۶‌اسفند‌۱۳۹۸ در بیمارستان میلاد، لاهیجان به شهادت رسید.


۴. دکتر عبدالله عباسی

رییس اسبق و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان پس از ۲۵‌روز مبارزه با بیماری کرونا شنبه ۹‌فروردین در بیمارستان شهید صیاد شیرازی گرگان جان‌به‌جان‌آفرین تسلیم کرد. مرحوم دکتر عبدالله عباسی اسفند گذشته و پس از دو هفته خدمت رسانی مداوم در درمان و ویزیت بیماران کرونا در بیمارستان شهید صیاد شیرازی گرگان به این ویروس مبتلا شد. وی از جانبازان جنگ تحمیلی در راه خدمت به سلامت مردم به جمع همرزمان شهیدش پیوست. آن مرحوم مدرک پزشکی عمومی خود را از دانشگاه بابل و تخصص را از دانشگاه تهران در رشته بیماری‌های عفونی کسب کرد و آخرین سمت وی دانشیار عفونی دانشگاه علوم پزشکی گلستان بود.

مرحوم عباسی اولین شهید خدمت جامعه پزشکی گلستان در مقابله با ویروس کرونا بود درحالی که ۳۵۰‌نفر از عوامل درمانی استان اعم از پزشک، پرستار و دیگر کادر کمکی مبتلا به ویروس کرونا شده و دوران قرنطینه و درمان خود را در بیمارستان یا منزل می‌گذرانند.


۵. دکتر حسین جوهری

متخصص گوش، حلق و بینی که در روز‌های گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده بود، نخستین پزشک قمی است که ۵‌فروردین در این عرصه به شهادت رسید. وی که از روز اول شیوع ویروس کرونا، همواره در راستای کمک به بیماران تلاش می‌کرد، متاسفانه خود نیز درگیر این ویروس شد و به شهادت رسید.

بر‌اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دانشگاه علوم‌پزشکی قم، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان قم حدود ۴۰‌پزشک و ۱۳۰‌پرستار قمی حین خدمت به بیماران به این ویروس مبتلا شدند؛ از میان این پزشکان ۱۵‌نفر در مراکز درمانی بستری‌شده‌اند و در حال حاضر نیز یکی از پزشکان قمی در ICU به سر می‌برد.

همچنین ۱۳۰نفر از پرستاران استان از ابتدا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که سه نفر از آن‌ها در حال حاضر در مراکز درمانی بستری هستند.


۶. رامین عزیزی‌فر

پرستار جوان بیمارستان بهارلو پس از یک هفته مبارزه با کرونا عصر ۹‌اسفند در بیمارستان مسیح دانشوری تهران فوت کرد. بعد از نرجس خانعلی‌زاده او دومین پرستار در کشور بود که بر اثر این بیماری جان خود را از دست داد.


۷. دکتر فرید نیرویی

متخصص جراح عمومی در استان مازندران و شهر بابل بود. ایشان متولد سال‌۱۳۲۶ شمسی در شهر بابل و فرزند مرحوم دکتر غلامحسین نیروئی از پزشکان خوشنام و پیشکسوت استان مازندران و متخصص جراحی عمومی و فارغ‌التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود. دکتر نیرویی، با علائم مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان شهید یحیی‌نژاد شهر بابل بستری شده و ۱۹‌اسفند‌ماه سال‌۱۳۹۸ شمسی درگذشت.


۸. دکتر کوروش گودرزی‌پور

فوق‌تخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان بیمارستان مفید تهران، به علت ابتلا به بیماری کرونا ۲۰‌اسفند چشم از جهان فرو بست. وی متولد سال‌۱۳۵۰ تهران بود و یک دختر سه ساله از وی به یادگار مانده است. وی دارای مدرک پزشکی عمومی از دانشگاه آزاد تهران، تخصص اطفال از دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق‌تخصص خون از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را داشت.


۹. تهمینه ادیبی

سرپرستار پرتلاش و باسابقه بخش اورژانس بیمارستان شهرستان بندر انزلی که در خط مقدم مبارزه با کرونا حضوری بسیار فعال و فداکارانه داشت در راه خدمت به حفاظت از سلامت مردم ۲۶‌اسفند‌۹۸ آسمانی شد.


۱۰. غلامرضا وثوقی‌کیا

تکنسین اتاق عمل در بیمارستان‌های پورسینا و آریای رشت در حین مبارزه با کرونا ۱۵‌اسفند به شهادت رسید.


۱۱. دکتر عباس مؤمنی

متخصص علوم آزمایشگاهی در رودسر یکی دیگر از اعضای کادر درمان بود که ۲۱‌اسفند سال‌۹۸ بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

ازبرخیسلامتشهدایمعرفی
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما