ویروس کرونا چه مدت روی لباس باقی می‌ماند؟

گسترش کروناویروس جدید در جهان همچنان ادامه دارد و مردم اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه بیشتری را برای کاهش خطر ابتلا به بیماری و حصول اطمینان از این که محیط خانه آن‌ها عاری از ویروس است، انجام می‌دهند. دیگر همه ما می‌دانیم که باید دست‌های خود را به خوبی با آب و صابون برای حداقل ۲۰ ثانیه بشوییم، اما درباره پاکسازی چیز‌های دیگر، مانند لباس، شرایط چگونه است؟

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، کروناویروس جدید معمولا از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه یک فرد آلوده منتقل می‌شود، اما به این نکته اشاره داشته که ویروس ممکن است برای ساعت‌ها تا روز‌ها روی سطوح ساخته شده از مواد مختلف، از جمله لباس باقی بماند. اگر چه همچنان به طور دقیق مشخص نیست، اما کروناویروس جدید ممکن است برای چند ساعت تا شاید یک روز روی لباس باقی بماند. این تا حد زیادی به شرایط محیطی بستگی دارد، زیرا دما و رطوبت می‌توانند بر رشد ویروس تاثیرگذار باشند.

با این وجود به نظر نمی‌رسد که لباس‌ها به عنوان یک ابزار اصلی گسترش برای کروناویروس جدید عمل کنند. اما ما با ویروسی جدید مواجه هستیم که اطلاعات کاملی درباره آن نداریم و از این رو، حفظ ایمنی و انجام اقدامات احتیاطی همچنان بهتری گزینه محسوب می‌شود.

هر چند وقت یک بار باید لباس‌های خود را بشوییم؟

اگر جواب آزمایش هیچ یک از افراد حاضر در خانه شما برای کروناویروس جدید مثبت نبوده یا هیچ علائمی از بیماری را ندارند، شما می‌توانید طبق روال عادی لباس‌های خود را بشویید.

اما اگر از خانه خارج شده اید، به عنوان مثال، برای خرید، و افراد اطراف شما از دستورالعمل‌های فاصله گیری اجتماعی پیروی نکرده اند (حفظ فاصله حداقل ۲ متری)، شستشوی لباس‌ها پس از بازگشت به خانه در ماشین لباسشویی اقدام خوبی است. پژوهش انجام شده توسط موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا نشان داده است که برخی ویروس‌ها می‌توانند برای دو تا سه روز روی پلاستیک و استیل ضد زنگ، برای ۲۴ ساعت روی مقوا و برای چهار ساعت روی مس فعال باقی بمانند. از آنجایی که زیپ، دکمه یا بخش‌های دیگر لباس شما ممکن است از این مواد ساخته شده باشند، این احتمال وجود دارد که ویروس را با خود به داخل خانه ببرید.

در مورد لباس‌هایی که توسط فرد بیمار پوشیده شده اند، شرایط چگونه است؟

اگر فردی در خانه شما به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده یا مشکوک به ابتلا به بیماری است، باید اقدامات احتیاطی بیشتری را برای شستشوی لباس‌ها و همچنین حوله‌ها و اقلام دیگر مانند ملحفه و روبالشی مد نظر قرار دهید.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا پوشیدن دستکش یک بار مصرف هنگام حمل لباس‌های کثیف یک فرد بیمار و دور انداختن دستکش‌ها به روشی درست بلافاصله پس از استفاده را توصیه کرده است. پس از درآوردن دستکش‌ها باید دست‌های خود را نیز بلافاصله پاکسازی کنید. اگر از دستکش استفاده نکرده اید، بلافاصله دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. همچنین، از تکان دادن لباس‌های آلوده پرهیز کنید، زیرا ممکن است ویروس را در هوا پراکنده کنید.

لباس‌ها باید بر اساس دستورالعمل ارائه شده از سوی تولیدکننده و با استفاده از گرم‌ترین دمای آب ممکن که به لباس‌ها آسیب نمی‌رساند، شسته شوند. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، شستشوی لباس‌های یک فرد بیمار همراه با لباس‌های افراد دیگر مشکلی ندارد، زیرا شستشو در ماشین لباسشویی با مواد شوینده به از بین رفتن ویروس‌ها منجر خواهد شد. اما سبد نگهداری لباس‌ها پس از تماس با لباس‌های فرد بیمار باید شسته و ضد عفونی شود.

آیا امکان شستشوی لباس‌ها با دست وجود دارد؟

هیچ توصیه‌ای مبنی بر این که نباید لباس‌ها را در خانه با دست شست وجود ندارد، اما با استفاده از یک ماشین لباسشویی می‌توانید به دما‌های بسیار بالاتری برای شستشوی لباس‌ها دست یابید.

منبع: health

باقیچهرویکرونالباسمدتمیماندویروس
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما