۱۲ بیماری که با بیماری‌های دیگری اشتباه گرفته می‌شوند

۱. بیماری لایم و آنفولانزا

این بیماری با ضایعه‌ی خاصی شناخته می‌شود که بعد از گزیده شدن توسط یک کنه بر روی بدن فرد مبتلا شده ظاهر می‌شود. اما در مواردی خبری از این ضایعه‌ی پوستی نیست. در عوض بیمار می‌تواند نشانه‌هایی مثل بدن درد، تب و خستگی داشته باشد که پزشکان معمولاً آن‌ها را نشانه‌ی آنفولانزا تشخیص می‌دهند. آزمایش خون هم کمک زیادی به تشخیص این بیماری نمی‌کند، چون ۲ هفته طول می‌کشد تا بدن شروع به تولید پادتن‌هایی کند که از وجود این بیماری خبر می‌دهند. اگر فردی مشکوک به بیماری لایم باشد، پزشک برای او یک آنتی بیوتیک تجویز می‌کند تا جلوی آثار بلند مدت بیماری گرفته شود.


۲. سنگ کلیه و آنوریسم آئورت شکمی

سنگ کلیه را با بیماری‌های زیاد دیگری می‌توان اشتباه گرفت که آنوریسم آئورت شکمی خطرناک‌ترین آن‌ها است. هر دو بیماری با یک درد شدید و تیز در شکم، حالت تهوع و استفراغ شروع می‌شوند. آنوریسم آئورت شکمی زمانی رخ می‌دهد که در دیواره‌ی سرخرگ آئورت ورمی غیر عادی به وجود می‌آید. پارگی سرخرگ آئورت می‌تواند کشنده باشد.

پزشکان توصیه می‌کنند در خصوص بیماران ۶۰ سال به بالایی که هرگز سابقه‌ی سنگ کلیه نداشته اند، مشکل ابتدا آنوریسم آئورت شکمی درنظر گرفته شود.


۳. هپاتیت و آلرژی

هپاتیت می‌تواند سال‌ها بدون هیچ علامتی در بدن بیمار وجود داشته باشد، گرچه در این مدت می‌تواند صدمه‌ای جدی به کبد وارد کند. شایع‌ترین نشانه‌های مشکلات کبدی عبارتند از درد، خارش و احساس خستگی، علائمی که در بیماری‌های زیاد دیگری مثل آلرژی هم وجود دارند. به همین دلیل است که باید به رنگ چشم‌ها و زبان خود توجه داشته باشید. اگر متوجه شدید که به رنگ زرد درآمده اند، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.


۴. مشکلات تیروئیدی و فشار خون بالا

غده‌ی تیروئید یکی از بخش‌های بسیار مهم بدن است، چون بسیاری از هورمون‌ها را کنترل می‌کند. وقتی غده‌ی تیروئید کم کار شود (کم کاری تیروئید) ممکن است دچار نشانه‌هایی مثل افزایش وزن، حساسیت به دما و احساس خستگی شوید، علائمی که اغلب می‌تواند با بیماری‌هایی مثل افسردگی اشتباه گرفته شود. دیگر مشکل تیروئیدی زمان رخ می‌دهد که غده‌ی تیروئید پرکار شود (پرکاری تیروئید) که باعث کاهش وزن، زودرنجی و بالا رفتن ضربان قلب می‌شود. این نشانه‌ها هم با بیماری‌های زیاد دیگری مثل فشار خون بالا مشترک هستند. به همین دلیل است که چک کردن هورمون‌های غده‌ی تیروئید اهمیت زیادی دارد.


۵. آمبولی ریه و حمله پانیک

این مشکل بسیار خطرناک زمانی رخ می‌دهد که یک لخته‌ی خونی، سرخرگ ریوی درون ریه‌ها را مسدود می‌کند، مسأله‌ای که باعث یک درد شدید در قفسه سینه، تنگی نفس، اضطراب و بیهوشی می‌شود. از آنجایی که این نشانه‌ها شبیه بیماری‌های دیگری مثل حمله‌ی پانیک، ذات الریه یا حمله قلبی هستند، در ۳۳/۵ درصد موارد تشخیص اشتباهی در مورد آن‌ها صورت می‌گیرد.


۶. بیماری سلیاک و عفونت‌های مجرای معده‌ای روده‌ای

بیماری سلیاک به زبان ساده، به ناتوانی در هضم گلوتن اطلاق می‌شود. گلوتن در اصل در گندم و بعضی دیگر از غلات وجود دارد. نزدیک به ۸۳ درصد موارد ابتلا به این بیماری یا تشخیص داده نمی‌شوند یا با بیماری‌های دیگری اشتباه گرفته می‌شوند. علت این مسأله آن است که نشانه‌های این بیماری در هر کسی متفاوت است و با بسیاری از دیگر انواع بیماری‌های مربوط به مجرای معده‌ای روده‌ای مشترک است. این نشانه‌ها می‌تواند معده درد، اسهال، یبوست، سردرد و … باشد.


۷. لوپوس و بیماری‌های کلیوی و ریوی

این بیماری التهابی چهره‌های زیادی دارد و نشانه‌های آن اغلب نامشخص و بسیار متفاوت هستند. لوپوس گرچه با ضایعه‌ی پوستی پروانه‌ای شکلی که بر اثر آن روی گونه‌ها ظاهر می‌شود شناخته می‌شود، اما بعضی بیمار‌ها این نشانه را ندارند. دیگر نشانه‌ها ممکن است احساس خستگی، درد مفاصل و مشکلات کلیوی و ریوی باشد. به همین دلیل است که برای پزشکان بسیار سخت است که بتوانند همان ابتدا آن را تشخیص دهند. معمولاً بعد از چندین تشخیص نادرست به وجود این بیماری پی برده می‌شود.


۸. سکته مغزی و مسمومیت با الکل

متأسفانه، طبق تحقیقات، پزشکان اغلب از نشانه‌های اولیه‌ی سکته مغزی غافل می‌مانند یا آن‌ها را دست کم می‌گیرند. سکته‌ی مغزی زمانی رخ می‌دهد که جریان خونی که به سمت مغز می‌رود قطع شود. این مشکل اغلب با سرگیجه، میگرن یا مسمومیت با الکل اشتباه گرفته می‌شود. چون نشانه‌های سکته مغزی عبارتند از مشکلات بینایی، بروز مشکل در صحبت کردن، گیجی و دگرگونی وضعیت روانی.


۹. سرطان و بسیاری از دیگر بیماری‌ها

هیچ کسی دوست ندارد از پزشک بشنود که سرطان دارد، اما این بیماری هر چه زودتر تشخیص داده شود احتمال بهبودی آن بالاتر است. اما طبق تحقیقات، پزشکان تا ۴۴ درصد موارد، بعضی انواع سرطان را با بیماری‌ها دیگری اشتباه می‌گیرند. چون ابزار‌های تشخیصی به قدر کافی دقیق نیستند و نشانه‌ها اغلب بسیار مبهم هستند. مثلاً سرطان ریه می‌تواند با عفونت ریوی و سرطان سینه با عفونت پستان اشتباه گرفته شود؛ بنابراین اگر مشکوک هستید که بیماری جدی‌ای مثل سرطان دارید، باید توسط پزشک دیگری هم معاینه شوید.


۱۰. آپاندیسیت و سندرم روده تحریک پذیر

آپاندیسیت عمدتاً با نشانه‌ی اصلی اش یعنی احساس درد در پایین سمت راست شکم شناخته می‌شود. با این حال، در بسیاری از موارد نشانه‌های آن در قسمت‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند، مسأله‌ای که تشخیص آن را سخت می‌کند. اگر حالت تهوع و استفراغ داشته باشید، گاهی ممکن است آپاندیسیت با سندرم روده تحریک پذیر اشتباه گرفته شود. از آنجایی که پارگی آپاندیس می‌تواند کشنده باشد، باید به درد‌های شکمی خود، فارغ از محل درد، توجه کنید.


۱۱. روماتیسم مفصلی و دیگر مشکلات مفصلی

بیماری‌های مفصلی زیادی هستند که می‌توانند نشانه‌های روماتیسم مفصلی را داشته باشند، مسأله‌ای که تشخیص این بیماری را بسیار سخت می‌کند. حتی ظاهر شدن یک بونیون مختصر روی یک پا هم می‌تواند نشانه‌ی این بیماری باشد، علیرغم اینکه بونیون یک مشکل بسیار رایج است و در اغلب موارد بی ضرر به نظر می‌رسد.

مشکلات مفصلی اگر طولانی شوند، علت معمولاً بیماری‌های مزمنی مثل روماتیسم مفصلی تشخیص داده می‌شود.


۱۲. نارسایی وریدی و بیماری قلبی

اگر پاهایتان از مچ به پایین ورم می‌کنند، این مسأله می‌تواند از نشانه‌های اولیه‌ی نارسایی وریدی باشد. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که خون نمی‌تواند به درستی از رگ‌های پا به سمت قلب بازگردد. این مسأله اگر شکلی مزمن پیدا کند، می‌تواند منجر به مشکلات زیاد دیگری شود.

با این حال، بسیاری از دیگر بیماری‌ها مثل بیماری‌های قلبی هم می‌تواند باعث ورم پا‌ها شود، به همین دلیل نارسایی وریدی اغلب ممکن است به صورت مجزا تشخیص داده نشود.

منبع: brightside

اشتباهبابیماریبیماریهایدیگریکهگرفتهمیشوند
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما