توسعه ابزاری که به صورت خودکار گزارش رویاها را تحلیل می‌کند

اگرچه در گذشته منشا رویاها را معنوی یا فراطبیعی می‌دانستند، اما در دنیای مدرن به دنبال ارتباط معناداری میان آن‌ها و تجربیات روزمره خود هستیم. در این زمینه تئوری‌های روانشناسی زیادی وجود دارد که اکثر آن‌ها به اقدامات «زیگموند فروید» و افراد دیگر در قرن بیستم مربوط می‌شود.

امروزه در تحلیل رویا، درمانگران به بیماران در تفسیر رویاها کمک می‌کنند و با استفاده از گزارش‌های رویا، به دنبال سرنخ‌ها، نمادها و ساختارهایی هستند که امکان تطابق آن‌ها با سایر بخش‌های زندگی فرد وجود داشته باشد.

یکی از شناخته شده‌ترین سیستم‌های برای تفسیر رویا با نام سیستم «Hall-Van de Castle» شناخته می‌شود که رویاها را طبق شخصیت‌هایی که درون آن‌ها ظاهر می‌شوند، به همراه ارتباطات میان آن‌ها و تاثیراتی که روی یکدیگر دارند رمزگذاری می‌کند. مشکل اصلی این سیستم، سرعت پایین و زمانبر بودن آن است.

اخیرا تیمی از محققان توانسته‌اند در پژوهش جدید خود، یک راه متفاوتی را ارائه دهند. این تیم از یک دیتابیس عظیم حاوی ۲۴ هزار رویا استفاده کرده که با نام «بانک رویا» شناخته می‌شود. در این تحقیق نوشته شده:

«ما ابزاری را طراحی کرده‌ایم که با عملیاتی کردن مقیاس تحلیل رویا که سیستم Hall-Van de Castle مورد استفاده می‌دهد، به صورت خودکار گزارش رویاها را تحلیل می‌کند. ما اثربخشی این ابزار را با گزارش‌های رویای دست نوشته تایید کردیم و آن را برای فرضیه پیوستگی مورد آزمایش قرار دادیم.»

ابزار پردازش خواب این تیم در حقیقت همان سیستم Hall-Van De Castle بوده که ساده‌تر شده است. این ابزار متن گزارش‌های رویا را تجزیه می‌کند و روی شخصیت‌ها، تعاملات اجتماعی و کلمات عاطفی تمرکز می‌کند. این تیم عنوان کرده:

«این سه بعد به عنوان مهمترین عوامل برای کمک به تفسیر رویاها شناخته می‌شوند. آن‌ها ستون فقرات رویا را تشکیل می‌دهند که شامل افراد حاضر در رویا، کارهای آن‌ها و همچنین بروز احساسات می‌شود.»

با مقایسه نتیجه این ابزار با یادداشت‌های متخصصان رویا، سه چهارم آن‌ها یکسان بودند که اگرچه عالی به نظر نمی‌رسد، اما نشان می‌دهد که پیشرفت‌های تکنولوژیکی در این زمینه می‌تواند منجر به یک دستاورد عظیم شود. محققان به این موضوع پی برده‌اند که رویاها ادامه زندگی روزمره ما هستند و آنچه افراد در زندگی واقعی تجربه می‌کنند را منعکس می‌کنند.

ابزاریبهتحلیلتوسعهخودکاررارویاهاصورتکهگزارشمیکند
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما