به گزارش راگانیوز، علیرضا نوذری پور، با اشاره به اینکه محدودیت های زیادی از نظر منابع مالی برای تامین آب شرب وجود دارد که آزار دهنده است گفت: تلاش کردیم و توانستیم آب شرب شهرهای استان تهران را تامین کنیم اما این حرکت پایداری نخواهد بود چون ما از همه ظرفیت منابع آب شرب زیر زمینی و سطحی استفاده می کنیم.
وی گفت: سال های کم بارش سال های سختی است و نیاز به مدیریت مصرف بیشتر دارد. در حال حاضر مصرف روزانه آب هر تهرانی ۲۲۰ تا ۲۳۰ لیتر است که باید در شرایط سازگاری با کم آبی الگوی مصرف آب به ۱۵۰ لیتر در شبانه روز برسد وگرنه شرایط خوبی را پیش بینی نمی کنیم.در شهر تهران ۷۰ درصد آب مورد نیاز شرب از ۵ سد تامین و حدود ۳۰ درصد باقی مانده از طریق چاه های عمیق برداشت و تامین می شود این در حالی است که در اغلب شهرهای استان فقط از آب زیر زمینی برای تامین آب مورد نیاز شرب استفاده می کنیم.
این مقام مسوول ادامه داد: عمق چاه های تامین کننده آب شرب در استان سال به سال بیشتر می شود و هم اکنون از چاه هایی با عمق ۲۵۰ مترآب برداشت می کنیم در حالی که در دو دهه قبل عمق چاه ها بین ۸۰ تا ۱۰۰ متر بوده است. در ۳۰ سال گذشته ۴۰ متر عمق آب زیر زمینی در دشت های ورامین و شهریار کاهش یافته است.
نوذری پور به افت استاتیک و دینامیکی آب اشاره کرد و گفت: به لحاظ رشد مهاجرت و جمعیت، برداشت آب زیرزمینی افزایش یافته و سالانه حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب از این دشت ها برداشت می کنیم و همچنان رشد جمعیت را در سال های آینده در پیش داریم مانند تامین آب شرب شهرهای پرند و پردیس و منطقه ۲۲ تهران که ساخت و ساز زیادی در آن انجام شده است.
وی تاکید کرد: آنچه مغفول مانده آمایش سرزمین است که به این بخش متاسفانه خیلی کم پرداخته می شود و ما شاهدیم که شهرهای بزرگ به کلان شهرها و کلان شهرها به ابر شهرها تبدیل می شود در حالی که این شهرها در نقطه ای قرار دارند که منابع آب پایدار وجود ندارد.
صداو سیما