اکبر خزایی ، در خصوص موج استقبال خانمها از ورزش بدنسازی در سطح کشور اظهار داشت: در دهههای گذشته فقط در کشورهای پیشرفته از ورزش بدنسازی برای خانمها استقبال میشد و کشورهایی که سطح علمی پایینی بودند از بدنسازی استقلال چندانی نمیکردند و بر این باور بودند که بدنسازی برای بانوان باعث افزایش حجم چگالی فراوان شده و اندام آنها مانند مردان بزرگ میشود که سخت در اشتباه بودند زیرا بزرگ شدن اندام مردان در بدنسازی مربوط به ترشح هورمونهای مردانه از قبیل تستوسترون و … است که در بدن خانمها چنین اتفاقی نمیافتد مگر که از هورمونهای مردانه استفاده کنند.
مربی بینالمللی فدراسیون جهانی IFBB ادادمه داد: از سوی دیگر اعتقاد بر این بود که بدنسازی برای بانوان باعث میشود بدن آنان سفت شود و دیگر قادر نخواهند بود تا چربیهای اضافه خود را بسوزانند، بنابراین اطلاعات، نظرهای مضحک و خندهدار دیگری که در این مطلب نمیگنجد مطرح بود. اما خوشبختانه طی دهه گذشته اکثر خانمها نسبت به باشگاههای بدنسازی استقبال نشان داده و دلیل آن هم این است که آنان به فواید ورزش بدنسازی برای خود آشنایی کامل پیدا کردهاند.
وی افزود: از فواید رشته بدنسازی و کار با دستگاه برای بانوان میتوان اول به افزایش سطح سرمی هورمون رشد GH یا همان اکسیر جوانی که از پیری زودرس جلوگیری و باعث شادابی و زیبایی پوست، مو، ناخن، از بین رفتن چربیهای زائد و فواید دیگر اشاره کرد.
این نویسنده و پژوهشگر علوم تناسب اندام با برشمردن فواید دیگر فواید ورزش بدنسازی بانوان عنوان کرد در مرحله دوم بالانس هورمون TSH-T4-T3 اهمیت دارد، این همان هورمونهای تیروئیدی است که اگر شخصی تیروئیدش پایینتر از حد نرمان باشد با افزایش وزن روبرو شده و اگر بیشتر باشد باعث لاغری میشود با ورزش بدنسازی تقریباً بالانس میشود.
خزایی به افزایش سطح هورمونهای TH-FSH با انجام ورزش که باعث تقویت باروری میشود، اشاره کرد و بیان داشت: ورزش باعث ترشح هورمونهای آنابولیکی باعث حفظ تراکم استخوانها شده و از پوکی و نرمی استخوان جلوگیری میکند و از سوی دیگر باعث تقویت عضلات لیگافتها یا همان رباطها میشود.
وی با بیان اینکه ورزش باعث جلوگیری از انحنا بدن از قبیل قوز کمر و پرانتزی شدن پاها میشود، به غلبه بر مشکلات روحی و روانی کمک میکند، عنوان کرد: ورزش باعث افزایش اعتماد به نفس و غلبه بر دردهای زانو، کمر، آرتروز و مشکلات اسکلتی و از همه مهمتر کاهش وزن چربی، تناسب و فرم دادن بدن را به ارمغان میآورد و هزارن فواید دیگر که میتوان با آنها کتاب نوشت.
این محقق تناسب اندام و بدنسازی بیان کرد: شما اگر به زنان اروپایی و آمریکایی بیش از ۵۰ سال که سابقه طولانی بدنسازی را دارند توجه کنید متوجه میشوید از نظر ظاهر فیزیکی و سلامتی عمومی بدن به دلایل فواید که در مطالب فوق اشاره شد با خانمهای ۳۰ ساله برابری میکنند و آنرا مدیون تمرینات بدنسازی و کار با دستگاه هستند که این موارد خوشبختانه باعث شده خانمهای ایرانی نسبت به باشگاههای بدنسازی استقبال نشان دهند.
خزایی خاطرنشان کرد: البته متاسفانه انگشت شمار ورزشکاران بیعلم و غیر آگاه با اعتماد به نفس بالا نام مربی بر خود نهادهاند و براساس آن باورهای غلطی که به آن اشاره شد و بیش از ۲ دهه پیش علم آنها را حل کرده است به زبان میآورند و ورزش بدنسازی برای بانوان را نقد میکنند.