بزرگداشت آیت الله سیدرضا فیروزآبادی 14 مرداد برگزار می شود

 به گزارش راگانیوز به نقل از شبستان ، نهمین همایش ستارگان محراب، با هدف بزرگداشت و گرامیداشت مقام آیت الله مرحوم سید رضا فیروز آبادی، موسس مسجد جامع فیروز آباد برگزار می شود.

بر اساس این گزارش، این نشست در ادامه سلسله همایش های بزرگداشت مفاخر ائمه جماعات تهران است که 14 مرداد ماه، بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می شود.

آیت الله مرحوم سید رضا فیروزآبادی، فرزند سید هاشم، در سال ۱۲۵۱ خورشیدی در فیروزآباد شهرری به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی خویش را در زادگاهش، فیروز آباد آغاز کرد. وی بعداً در مدرسه آصفیه نزدیک مسجد جامع تهران ادامه تحصیل داد.

فیروز آبادی درسال ۱۲۵۳ هجری شمسی در حوادث مشروطه شرکت داشت. او درسال ۱۲۹۴ نماینده الیغار و فشافویه در دوره سوم بود وی در سال۱۳۰۳ دستگیر شده و به کلات نادری در خراسان تبعید شد. فیروز آبادی درسال ۱۳۰۵ به عنوان نماینده مردم تهران وارد ششمین دوره شد و این جایگاه حتی در هفتمین دوره نیز ادامه یافت. فیروزآبادی همچنین درشکل گیری جبهه ملی دوم و تاسیس جمعیت نهضت آزادی نقش به سزایی داشت و حرکتهای سیاسی خود را از طریق دو جریان تعیین نمود.

آیت الله فیروزآبادی در غائله جمهوری‌خواهی همراه سید حسن مدرس که از رهبران مبارزه با جمهوریت بود، قرار گرفت و با هرگز حاضر به ترک رویه خود نشد. علاوه بر آن انجمنی هم از کلیه اصناف تهران تشکیل داد که در منزل وی اقداماتی علیه جمهوریت داشتند.

بدین ترتیب وی در فاصله سالهای ۱۲۹۴ش. تا ۱۳۲۲ش. در دوره‌های سوم، ششم، هفتم و چهاردهم، یعنی برای چهار دوره نماینده مجلس شورای ملی بود. در دورهٔ سوم از شهر ری و در دوره‌های ۶ و ۷ و ۱۴ از تهران به نمایندگی انتخاب گردید.

او حقوق دریافتی از مجلس را صرف ساختن بیمارستان بزرگی و مسجد فیروزآبادی در شهر ری کرد که به نام خودش مشهور شد. او در شروع فعالیت جبهه ملی ایران (دوم) نیز فعالیت می‌کند.

احداث بیمارستان و سایر ابنیه خیریه

وی در تمام مدتی که نماینده مجلس بود، حقوقی از مجلس دریافت ننمود و تنها هنگامی که تصمیم گرفت که بیمارستانی در شهر ری و حضرت عبدالعظیم بسازد، حقوق خود را از مجلس شورای ملی گرفت و آن را به مصرف [بخشی از] مخارج و هزینه‌های بیمارستان رسانید. فیروزآبادی، باغ حرمت الدوله را که مساحتی حدود ۶۲۰۰۰ متر مربع داشت، از وُرّاث او، از قرار متری یک قران خرید و شروع به [احداث] ساختمان‌هایی برای امور خیریه نمود. ساختمان‌هایی که او احداث نمود، عبارتند از: بیمارستان صدتختخوابی، بیمارستان سیصد تختخوابی، و بالاخره بیارستان مزبور را، به ۶۴۰تختخواب رسانید. این بیمارستان که در روز دوم آذر ماه ۱۳۱۳ به همت سید رضا فیروز آبادی افتتاح شد، امروزه هنوز هم با نام بیمارستان فیروزآبادی دائر است و یکی از بهترین بیمارستان‌های تهران محسوب می‌شود.

فیروزآبادی یک مسجد بزرگ نیز، در جنب بیمارستان خویش، احداث کرد. سپس پرورشگاه و دارالایتامی بزرگ نیز، در جنب مسجد و بیمارستان احداث کرد.

حاج سید رضای فیروزآبادی، در ۱۴ مرداد ۱۳۴۴ در سن ۹۶ سالگی در تهران درگذشت و در مقبره‌ای که در جنب بیمارستان خویش، برای خود بنا نموده بود، به خاک سپرده شد. فیروزآبادی از روحانیون خیّری است که در قرن اخیر وجود داشته و در عالم خودش در امور خیریه، در میان روحانیون، کم نظیر و بلکه بی نظیر بوده‌است.

طرح برگزاری سلسله نشست های ستارگان محراب به منظور شناساندن چهره های برجسته و مفاخر امامان محترم جماعات مساجد استان تهران و الگوسازی برای نسل جوان و استحکام و پیوند آنان با روحانیت تشیع برگزار می شود.

تاکنون مراسم بزرگداشتی برای آیت الله برهان و شیخ محمد حسین زاهد، مهدوی کنی، خوانساری، خوشوقت، شیخ مرتضی زاهد، شاه آبادی و حدیدی از سوی این مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شده که مورد استقبال قرار گرفته است.

با برگزاری این همایش‌ها در همان مساجد محل فعالیت بزرگان و علما، تلاش می شود هویت مسجدی بزرگان زنده باقی بماند و در آن محله یادآوری شود که چنین عالم بزرگی امام جماعت مسجد بوده اند.

14آیتاللهبرگزاربزرگداشتسیدرضاشهرریشودفیروزآبادیمردادمی
نظرات (0)
Add Comment