تامین جهیزیه ۲۰ زوج جوان به برکت عزای امام حسین(ع)

به گزارش راگانیوز ، وحید محمدی یکتا: در اعتقادات شیعه، « نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد و یا کاری که انجام ندادن آن بهتر است برای خدا ترک کند. »

یکی از متداول ترین نذرها، نذر برای سیدالشهدا(ع) است، شاید با شنیدن کلمه « نذر» همه ما یاد اطعام عزاداران و یا پخش چای و شیر و … بیافتیم، اما جالب است، بدانیم، نذر در اسلام تنوع دارد و همین تنوع این امکان را می دهد، که همه ارادتمندان بتوانند در ماه محرم، خدمتی را به ساحت مقدس امام حسین(ع) انجام دهند، از جمله این موارد نذر، اعطا جهیزیه به زوج های جوان است، که هیاتی های « دلسوختگان قمر بنی هاشم( ع) » با قدم گذاشتن در این مسیر و طی سالیان متمادی، امسال علاوه بر عزاداری در هیات، با اعطا ۲۰ دست جهیزیه، شرایط زندگی ۲۰ زوج جوان را فراهم می کنند.

برای این که بیش از پیش در خصوص این نذر فرهنگی و اجتماعی اطلاعات به دست بیاوریم، با « رضا تاجیک» مدیر هیات امناء هیات « دلسوختگان قمر بنی هاشم( ع) » به گفتگو نشستیم، که حاصل آن در ادامه می آید:

* چطور شد به فکر اهدا جهیزیه در هیات عزاداری و به نام امام حسین( ع) افتادید؟

با توجه به این که این هیات در ۲۳ سال پیش و با حضور پرشور قشر جوان در ورامین تاسیس شد، سعی داشتیم، با استفاده از نیروی جوانی هیاتی ها، سعی در گسترش فعالیت های هیات داشته باشیم.

یکی از این فعالیت ها، اجرای طرح ها و نذرهای اجتماعی و فرهنگی است، قطعا ازدواج و تسهیل شرایط آن در کاهش آسیب های اجتماعی تاثیر غیر قابل انکاری دارد، از این جهت و با توجه به وضعیت اقتصادی برخی افراد و نیز حفظ آبروی زوج های جوان، به فکر نذر جهیزیه و اعطای آن به زوج های جوان افتادیم.

چرا که معتقدیم، هیات باید کارکرد اجتماعی و فرهنگی نیز داشته باشد و این از برکات عزای امام حسین( ع)  است، که می تواند زندگی افراد را سر و سامان دهد و زوج های جوان را به خانه بخت بفرستد و حاصل این تصمیم و اعتقاد این شد، که امروز به ۲۰ زوج جوان واجد شرایط جهیزیه اعطا می کنیم.

* جز اعطا جهیزیه در چه کارهای خیر دیگری حضور داشته اید؟

با توجه به قدمت هیات در سال های قبل نیز با شرکت در کارهای عام المنفعه و با اعطا کمک های نقدی و تهیه ارزاق برای خانواده های بی سرپرست و یا بد سرپرست، با توجه به منابع درآمدی جمع آوری شده، کارهای کوچکی انجام می دادیم.

* مشوقتان در این نذر اجتماعی چه افرادی بوده اند؟ خانواده تان مخالف این کار نبودند؟

برادران، دوستان و اعضا هیات مشوقان اصلی این طرح بودند، ضمنا خانواده از این نذر استقبال کرده و از مشوقان اصلی بودند.

* عزاداران هیات در این نذر اجتماعی و اعطا جهیزیه با شما همراه هستند و یا اعطا جهیزیه جدا از برنامه های هیات است؟

بله، با توجه به جلساتی که قبل از ماه محرم داشته ایم، افراد مختلفی را دعوت کرده و با تشویق ۱۰۰ درصدی آن عزیزان مواجه شدیم، البته هیات برنامه های فرهنگی دیگری هم دارد، که یکی از آن ها در کشور ثبت معنوی شده و « کاروان اسراء کربلا» است، که در روز سوم شهادت آقا امام حسین( ع) در شهرستان انجام می گیرد.

* طرح « هر هیات یک جهیزیه» از سال های پیش مطرح شد، چرا مورد استقبال فراگیر هیئات قرار نگرفت؟

به نظر من از آن جایی که افراد هیات جوان، فرهنگی و در بطن زندگی اجتماعی مردم هستند، بیشتر و بهتر می توانند، زندگی روزمره مردم را لمس و حس کنند و علت عدم استقبال از این طرح توسط برخی از هیئات شاید، به دلیل دوری و نا آشنایی با کارهای فرهنگی باشد و حتما در سال های آینده مورد توجه قرار می گیرد و برای اجرای فراگیر در کشور قطعا نیاز به زمان بیشتری است.

* به نظر شما طرح هر هیات یک جهیزیه طرح خوبی است؟

بله، ۱۰۰ درصد این طرح یکی از بهترین طرح ها در جامعه امروز ما است.

ما حتی در جوامع غربی و دیگر کشورها نیز کمک به هم نوع را شاهد هستیم، کشور ما کشور امام زمان( عج) و کشور شیعه است، ما باید با اقتدا به ائمه اطهار علیهم السلام دستگیر فقرا و نیازمندان جامعه باشیم و به نظرم نذر اجتماعی و فرهنگی نیاز امروز کشور است، که باید در اقشار مذهبی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

* به نظر شما نذرهای فرهنگی دیگری به جز اعطا جهیزیه در منطقه لازم است و آیا برنامه ای برای این کارهای خیر نیز در سال های آینده دارید؟

نذر فرهنگی و اجتماعی و کارهای خیر تمامی ندارد، به هر نوع و هر بهانه ای می توان سراغ کار خیر رفت.

کارهای زیادی باید در منطقه انجام بپذیرد، که این اقدام یک قطره از دریا است و امیدوارم روند اعطا جهیزیه را در سال های آینده گسترده تر کنیم و در جهت ترویج کمک به هم نوعان بتوانیم بیش از پیش خدمت کنیم.

* اگر حرف خاص و یا پیامی برای مردم و خیرین و هیاتی ها دارید، بفرمایید.

خدا را شکر، که خیرین در شهرهای مختلف، با اقدامات متفاوت و مختلف، از مدرسه سازی گرفته تا احداث درمانگاه و … به همشهریان و هم نوعان خود کمک می کنند.

فکر می کنم، یکی از بهترین کارها در حال حاضر کوچک کردن مراسم عزاداری برای افرادی است، که عزیزان خود را از دست می دهند، می توان با خرید حتی یک دستگاه دیالیز، نوار قلب و … . اهدا به درمانگاه ها و بیمارستان ها از ثواب اخروی آن برای گذشتگان بهره مند شد و ثوابی هم برای اموات به ارمغان آورد.

امید است، این کارهای فرهنگی و نذرهای اجتماعی برای امام حسین( ع) در راه رسیدن ثواب به اموات و گذشتگان در کشور تداوم داشته و گسترده تر شود و مختص به زمان خاصی مانند ماه محرم یا ماه رمضان نباشد، به نیت سید و سالار شهیدان و یا دیگر ائمه و بزرگان در همه زمان ها می توان کمک به هم نوعان کرد، چرا که کمک به دیگران زمان و مکان نمی شناسد.

جهیزیهعزاداریقرچکورامین
نظرات (0)
Add Comment