آیتالله محمد محمدی ریشهری در مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات قرآن و حدیث حوزههای علمیه که در تالار شیخ صدوق (ره) آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) برگزار شد، با بیان اینکه بر اساس حدیث متواتر ثقلین، قرآن و عترت دو امانت گرانبها و به هم پیوستهای است که رسول مکرم اسلام (ص) به امت سپرده است، گفت: پیامبر (ص) همچنین خواسته است تا دامنه قیامت از این امانت پاسداری کنند و این بدان معنا است که سرنوشت قرآن که کتاب هدایت و سعادت بشری است، کتاب تکامل انسان است و عترت که پاسداران سنت و پاسداران حقیقی و کامل قرآن هستند.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) اظهار داشت: سرنوشت این دو امانت به هم پیوسته است و نمیتوان سرنوشت قرآن را از عترت جدا کرد و سرنوشت عترت را از قرآن گسست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مساله مهمی که برای همه پیروان پیامبر (ص) در همه اعصار قابل توجه است این است که از این دو امانت چگونه باید پاسداری کرد.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با اشاره به اینکه حدیث ثقلین را بسیار خواندهایم ولی شاید به این نکته کمتر فکر شده است که باید چگونه از این دو امانت پاسداری کرد، بیان داشت: همه باید فکر کنند و حوزههای علمیه و مربیان و اساتید حوزه علمیه باید بیش از دیگران فکر کنند که پاسداری از این دو امانت چگونه است، گذشتگان چه کردند و ما چه باید بکنیم.
الفاظ قرآن دست نخورده اما حقایق آن تحریف شده است
آیتالله ریشهری با تاکید بر تفکر در ارتباط با اینکه چه کار کنیم که این سفارش و توصیه پیامبر مورد عمل قرار بگیرد، بیان داشت: باید بیندیشیم که پاسداری از این دو امانت یعنی چه و چگونه میتوان از این دو امانت گرانبها آن هم در کنار هم حفاظت کرد.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) افزود: یک نگاه کوتاه به گذشته اسلام بیندازیم، میبینیم که اصناف مسلمین خوب امانتداری نکردند. هر چند که الفاظ قرآن دست نخورده باقی ماند اما حقایق قرآن تحریف شد.
وی ادامه داد: امانت دوم که اهل بیت علیهمالسلام بودند با آن همه توصیههای پیامبر گرامی (ص) یکی پس از دیگری شهید شدند و آخرین آنها به دلیل اینکه زمینه حضور نداشت و ندارد غایب شد و هنوز هم در غیبت بسر میبرند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با تاکید بر اینکه این دو امانت چنین سرنوشتی در تاریخ اسلام داشت و این وظیفه ما را سنگینتر میکند، اظهار داشت: این مهم وظیفه حوزه علمیه را سنگینتر میکند که چه کنیم که این دو امانت به هم پیوند بخورد و زمینه ظهور منجی عالم بشریت حضرت بقیةالله اعظم (عج) فراهم شود.
آیتالله ریشهری تصریح کرد: حوزههای علمیه باید برای این مهم پاسخ داشته باشند.
حوزههای علمیه باید در تمسک به قرآن و عترت پیشتاز باشند
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم با اشاره به سخنی از بزرگان در این ارتباط بیان داشت: آیتالله بهجت (ره) از امام راحل و ایشان هم از آیتالله حائری، موسس حوزه علمیه قم نقل میکنند که «عامه عترت را کنار گذاشتند و خاصه قرآن را» و معنای این سخن این است که هر دو هر دو را کنار گذاشتند چون این دو امانت باهم پیوسته است.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث تاکید کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی در این نقطه از جهان باید کاری کنیم که این پیوستگی ایجاد شود و حوزههای علمیه باید در تمسک به قرآن و تمسک به عترت پیشتاز باشند.
وی در ادامه برگزاری مسابقات قرآن و حدیث را نخستین گام در این راه دانست و خاطرنشان کرد: نخستین گام آشنایی با ظواهر قرآن و حدیث و گام دوم آشنایی با معارف قرآن و حدیث و مهمتر از آن پیاده کردن آن در زندگی شخصی، اجتماعی، سیاسی و سایر ابعاد زندگی جامعه است.
آیتالله ریشهری گفت: نکته مهم این است که قرآن و حدیث در کنار هم قرار بگیرند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان این دانشگاه که در آن زمان دانشکده علوم و حدیث بود، یادآور شد: چند سال پیش هم خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودیم و چون این دانشگاه وابسته به موسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث است، عرض کردم دارالحدیث دارالقرآن است و دارالقرآن هم دارالحدیث است و ایشان هم این را تائید کردند و فرمودند «این حرف درستی است.»