دورخیز مجلس برای حذف هویت ری

ایران نوشت :موضوع استقلال ری بار دیگر به مجلس می‌رود تا برایش تصمیم‌گرفته شود. به‌گفته حسین طلا دبیر مجمع نمایندگان تهران براساس پیشنهادی که روز یکشنبه در مجلس بررسی خواهد شد، ری و تجریش منحل می‌شود.


چند ماهی است استقلال ری از شهر تهران مورد بحث میان دولتمردان، نمایندگان مجلس و شورای شهر تهران قرار گرفته است.
زمانی‌که صحبت از استقلال ری به میان آمد برخی مخالفت خود را اعلام کرده و این قانون را به ضرر مردم ری دانستند.
این افراد بر این باور بودند که ری به‌عنوان شهر مذهبی و قبله تهران بودن باید جزیی از این پایتخت بماند. این سخن‌ها اذهان عمومی را دچار دوگانگی و تکرار این موضوعات مخالفت‌ها را بیشتر کرد.
تلاش استانداری تهران و در رأس آن هیات دولت برای اجرای قانونی که کمیسیون اصل 90 مجلس قبلاً اجرای آن را از دولت خواسته بود بی‌نتیجه ماند و در نهایت اجرای این مصوبه متوقف شد. در حالی که همه به این امر علم داشتند که استقلال ری از تهران قانونی بوده است، برخی به دلایل شخصی مخالفت خود را با استقلال آن اعلام کردند.
به‌هر ترتیب این مصوبه قانونی متوقف و برای بررسی بیشتر به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد تا نمایندگان مردم بار دیگر دور هم جمع شوند و پس از گذشت 55 سال از نخستین مصوبه استقلال ری برای این منطقه مهم تصمیم جدیدی بگیرند. این در حالی است که مردم ری شاید خبر نداشته باشند که نمایندگانشان بر سر چه پیشنهادی دور هم جمع می‌شوند و چه چیزی در انتظار قبله تهران است.
حسین طلا دبیر مجمع نمایندگان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایران اظهار می‌دارد: بار دیگر نمایندگان مردم در بهارستان در روز یکشنبه موضوع استقلال ری از تهران را در کمیسیون شوراها مطرح می‌کنند که بعد از بررسی و تصویب نتیجه آن به صحن مجلس خواهد آمد.
وی می‌افزاید: قانون جدایی و استقلال ری از تهران سال‌ها قبل مصوب شد که سر جای خودش است، اما در حال حاضر پیشنهادی به مجلس آورده شده است که در صورت قبول آن قانون تغییر خواهد کرد.
طلا در توضیح پیشنهاد جدید می‌گوید: اگر قانون جدید تصویب شود دیگر شهری به نام شهر ری نخواهیم داشت. به‌عبارتی شهرری و تجریش منحل و به شهر تهران ملحق و جزیی از شهرستان تهران می‌شوند.
دبیر مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی درباره تشکیل شورای شهر مجزا از تهران برای ری اظهار می‌دارد: در صورتی که نمایندگان در مجلس به این نتیجه رسیدند و مجلس هم به آن رأی داد ما تابع قانون هستیم، بنابراین اگر این پیشنهاد مصوب قانونی شود دیگر شهری وجود ندارد، براین‌اساس شورای شهری هم برای آنها وجود نخواهد داشت.
به‌گزارش ایران پیش از این در اجرای قانون استقلال ری از تهران، مردم این شهر نگران بودند که با جدا شدن از پایتخت وضعیت شهرشان با چالش مواجه خواهد شد. حال اما مردم این شهرستان می‌خواهند بدانند که با تصویب این پیشنهاد جدید که قرار است روز یکشنبه در مجلس به آن پرداخته شود، آیا چیزی از ری باقی خواهد ماند؟
ری از تاریخی‌ترین شهرهای ایران به شمار می‌آید، تاریخی که در هر زمان سربلندی برای ملت و کشور به‌دنبال داشته‌است. این تاریخچه عظیم مدیون مردمی است که غیرتمندانه از آن دفاع کردند و در هر زمان برای آن فخر آفریدند. حال این سوال پیش می‌آید که مخالفان استقلال ری چرا تن به این پیشنهاد داده‌اند، این بود آن‌همه جانفشانی در دفاع از مردم و شهر تاریخی تهران، که در نهایت دست به دست هم دهند تا نامی از ری باقی نماند؟ تا چه زمان قرار است ری بازیچه برخی سود‌طلبان
قرار گیرد؟
به‌هر حال استقلال ری یک مصوبه قانونی بود که اصرار بر اجرای آن از سوی کمیسیون اصل 90مجلس، دولت را برآن داشت تا تمام توان خود را برای اجرای مصوبه به‌کار بگیرد، اما برخی به هر دلیل در مقابل اجرای قانون ایستادند.
مرتضی تمدن استاندار تهران در گفت‌وگو با ایران درباره اجرای قانون استقلال ری می‌گوید: ما از آنچه که قانون فعلی است و تاکید بر استقلال ری دارد یک قدم کوتاه نخواهیم آمد، چنانچه قانون تغییر کند بحث دیگری است.
وی اظهار می‌دارد: این را به نمایندگان مجلس بگویید که ما از قانون فعلی دفاع خواهیم کرد و از همان ابتدا که ما برای اجرای قانون استقلال ری شروع به فعالیت کردیم، با مخالفت‌هایی روبه رو شدیم.
تمدن ادامه می‌دهد: شهرداری هنوز هم پول مردم ری را نمی‌دهد و چند برابر پولی که در ری دریافت می‌کنند در جای‌جای تهران مصرف می‌کنند، همین الان هم شهرداری پول مردم ری را صرف مصالح ری نمی‌کند.
محمدرضا محمودی معاون عمرانی استاندار تهران نیز به خبرنگار ما می‌گوید: اصرار ما به لحاظ کارشناسی در استقلال ری فقط اجرای مصوبه قانونی بود، بنابراین در صورتی که پیشنهاد جدید مبنی بر انحلال ری و تجریش به تصویب برسد تابع قانون خواهیم بود.

شهرری
نظرات (0)
Add Comment