به گزارش راگا نیوز به نقل ازگروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا؛ تعداد حملات هدفمند به كسبوكارهای كوچك افزایشی ناگهانی یافته است اما احتمال حمله به كسبوكارهای بزرگ به ویژه صنایع دفاعی و دارویی هنوز بیشتر از سایر شركتها است.
بنا بر اعلام مؤسسه امنیتی ، حملات سايبری هدفمند رو به افزایش هستند و با آن كه كسبوكارهای كوچك به طور روزافزون مورد حمله قرار میگیرند، شركتهای بزرگ همچنان مهمترین هدف مجرمان اینترنتی و جاسوسان سایبریاند.
در گزارشی كه این مؤسسه در ماه ژوئیه منتشر كرده، رخدادهای ماه ژوئن مورد بررسی قرار گرفته است و بر اساس آن ۴۴ درصد از تمام حملات هدفمند بر شركتهایی متمركز بودند كه بیشتر از ۲۵۰۰ كارمند داشتند اما این تعداد نسبت به سال قبل كاهش یافته است.
در سال پیش، شركتهای بزرگ هدف نیمی از حملات بودند.
آخرین دادهها نشان میدهد كه توجه مهاجمان سايبری به كسبوكارهای كوچكتر معطوف شده است.
شركتهایی با ۲۵۰ كارمند یا كمتر هدف ۳۷ درصد از حملات بودند كه این رقم دو برابر سال ۲۰۱۱ بود.
به گفته پاول وود، مدیر اطلاعات امنیتی سیمانتك، از آنجا كه شركتهای بزرگ بودجههای كلانتری برای حوزه آیتی در اختیار دارند و فناوری سیستمهای دفاعیشان برتر است، هدف قرار دادن كسی كه با این شركتها ارتباط دارد، راحتتر از هدف قرار دادن خود شركت است.
به طور متوسط، در ماه ژوئن، روزانه به ۶۹ شركت بزرگ، ۳۱ شركت متوسط و ۵۸ شركت كوچك حمله شد اما هنوز هم احتمال آن كم است كه مشاغل كوچك به طور مستقل هدف حمله قرار گیرند. بنا بر آمار سال ۲۰۰۸، با توجه به ۵.۸ میلیون كسبوكاری كه هر یك حداكثر ۲۵۰ كارمند دارند، میزان حملات بسیار اندك به شمار میآید و این در حالی است كه ۴۰۰۰ شركت با بیش از ۲۵۰۰ كارمند سهم بزرگتری را به خود اختصاص میدهند. علاوه بر این، تمایل مهاجمان به حمله به مشاغل كوچك شاید منجر به كم شدن حمله به شركتهای بزرگ نشود بلكه شاید هكرها تنها در صدد یافتن راهی تازه برای نفوذ به سیستمهای پیمانكاران دفاعی، شركتهای دارویی و سازمانهای دولتی مورد توجه خود باشند.
مهاجمان با نفوذ در سیستمهای تأمینكنندگان خردتر، به جای ورود از مسیر اصلی، مسیری آسانتر برای حمله به دست میآورند.
در این گزارش آمده است: ممكن است مشاغل كوچك، بدون داشتن نیروی كامل برای جلوگیری از حملات، در زنجیره تأمین خدمات رابطی ضعیف تلقی شوند.
صنایع دفاعی و شیمیایی-دارویی از جمله صنایعی بودند كه بیشتر از سایرین مورد حمله قرار گرفتند: شركتهای دفاعی روزانه با بیش از هفت حمله مواجه شدند و شركتهای دارویی و شیمیایی هدف تعداد كمتری از حملات قرار گرفتند.
به گفته وود، مسئولان سیمانتك یك رخداد را از جمع كثیر دادههای پردازش شده در گزارش جدا كردند وگرنه آمار بسیار بالا میرفت.
یك مؤسسه بزرگ مالی، یكی از مشتریان جدید، با حملهای مقابله كرد اما پس از آن گروههای مهاجم آن را به شدت مورد حمله قرار دادند. حمله به این مؤسسه موجب افزایش چشمگیر آمار حملات ماه آوریل شد.
بر اساس مطالب منتشر شده برروي وبسايت سازمان فناوری اطلاعات ایران، مسوولان سیمانتك در گزارش تهدیدات امنیت اینترنت در سال ۲۰۱۱ به افزایش حملات هدفمند اشاره كردند.
در عین حال، میزان ترافیك ایمیل ناشی از هرزنامهها به كمتر از ۶۷ درصد رسید. در سپتامبر سال ۲۰۱۰ این رقم ۹۲ درصد بود./ل