غافل شدن از فواید ید موجب پشیمانی است

 کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت شهرستان ری گفت: اگر ید به اندازه مورد نیاز بدن و به صورت روزانه دریافت نشود، پیامدهای گوناگونی در دوران زندگی افراد بوجود خواهد آورد.

ˈماندانا دقیقیˈاظهار داشت: ید در بدن یک انسان بالغ و سالم حدود 20 تا 50 میلیگرم وجود دارد که دو سوم آن در غده تیروئید و در جلوی گردن، قراردارد.

وی افزود: ید موجب شادابی و سرزنده بودن تناسب اندام ، رشد و نمو و روئیدن مو ، سلامت ناخن ، پوست و دندان مؤثر است و به سوزاندن چربی‎ها برای لاغر شدن ، کمک می‎کند.

وی تاکید کرد:کمبود ید باعث بیماری گواتر، کم‎هوشی و کوتاهی قد می شود و از طرفی مصرف زیاد کلم خام موجب عدم جذب ید به اندازه نیاز بدن را در پی دارد.

دقیقی تصریح کرد: ید فشارهای عصبی را کاهش می‎دهد و همچنین برای ساخت کلسترول خون کمک بسیار خوبی است و ضمن جلوگیری از رسوب کلسترول درعروق ، چربی‎های ناخواسته و اضافی بدن را می‎سوزاند.

وی افزود: افرادی که مبتلا به نرمی استخوان ، بیماری‎های پوستی و سل هستند ، ید نقش ارزنده‎ای در بر طرف کردن این بیماری ها دارد وباتوجه به اینکه ید به عنوان تنظیم کننده دستگاه قلبی و عروقی و تولید مثل می باشد ، این اعمال برعهده هورمون تیروئید است که در برخی مواقع از ارگان‎های دیگر نیز کمک دریافت می‎کند.

دقیقی توصیه کرد: کمبود ید امکان افزایش سرطان غده تیروئید در افراد را موجب می شود و کسانی که گواتر (برآمدگی غیر طبیعی جلوی گلو) دارند از خوردن شلغم ، برگ و تخم کلم ، خردل و از گیاهان تیره شب‎ بو خود داری کنند.

کارشناس مسوول تغذیه بهداشت شهرستان ری راههای جبران کمبود ید و مواد غذایی که در آن‎ها ید موجود می‎باشد را شامل: سبزی‎ها که در خاک غنی از ید روئیده باشند، پیاز، تمامی غذاهای دریایی، استنشاق هوای دریا و یا نوشیدن روزانه یک قاشق چایخوری آب دریا ، عنوان داشت.

دقیقی ، تربچه، سیب‎زمینی، مارچوبه، هویج، گوجه‎فرنگی، اسفناج، نخود، قارچ، کاهو، موز، توت‎فرنگی، زرده تخم‎مرغ، شیر، پنیر، روغن کبد ماهی، کنگر، تره‎ فرنگی، ترشک، تره، انگور و شاهی را سرشار از ید ، برشمرد.

وی افزود: به منظور پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در شهرستان ری ، کمیته ید اخیرا با حضور معاون شبکه ، مسوولان واحدهای بهداشت خانواده، بهداشت مدارس، بهداشت محیط و حرفه ای، گسترش و آموزش بهداشت در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان تشکیل شد.

وی گفت: در این جلسه گزارشی از برنامه ها ، آمار کلاس های برگزار شده در این خصوص، مقایسه نتایج ید سنجی در سطح شهرستان و تحقیقات انجام شده از سوی کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه مطرح شد.

دقیقی اطلاع رسانی به مردم و آگاه کردن آنان در موفقیت چنین برنامه هایی بسیار مهم و موثر خواند و بهترین شیوه را برگزاری کلاس های آموزشی برای اقشار مختلف و آموزش چهره به چهره در واحدهای بهداشتی عنوان کرد.

کارشناس مسوول بهداشت و تغذیه شبکه بهداشت ری اظهارداشت: به منظور توسعه فعالیت های اجتماعی پیشنهاد شد با توسعه همکاری های بین بخشی ، کلاس های آموزشی در خانه های سلامت، مدارس و سایر ادارات برپا و از طرفی نظارت بهداشت محیط و ید سنجی در روستاها و مشاغلی چون نانوایی ها ، افزایش یابد.

ازاستشدنشهرریغافلفوایدموجبپشیمانیید
نظرات (0)
Add Comment