اداره شهرري به صورت مستقل سالي حداقل 150 ميلياردتومان اعتبار ميخواهد
هزينه شهرري 80 ميليارد تومان بيشتر از درآمدش است
حاميان طلاق شهرري يكي از دلايل اصلي براي اين اقدام را محروميت ساكنان شهرري از درآمد منطقهشان عنوان ميكنند بطوري كه استفاده ساير مناطق تهران از اين درآمد قابلتوجه، توسعه شهرري را به تعويق انداخته است.
اين در حالي است كه جزئيات اسناد مالي مربوط به هزينه-درآمد شهرري كه از طريق معاونت مالي شهرداري تهران در اختيار «دنياياقتصاد» قرار گرفته، از زيانده بودن شهرري حكايت ميكند.
كارنامه مالي مطلقه پايتخت نشان ميدهد: شهرري حداقل دو برابر آنچه در سال درآمد دارد، بايد صرف هزينههايش كند.
مطابق گزارش شهرداريتهران، شهرري طي سه سال گذشته از محل عوارض ساختوساز، تراكم و عوارض دريافتي از كارخانههاي مستقر در اين منطقه رقمي معادل 274 ميليارد تومان درآمد داشته اما هزينههاي شهري شهرري در همين مدت 530 ميليارد تومان بوده است.
با محاسبات مالي شهرداريتهران فرضيه دولت درباره وابستگي ساير مناطق پايتخت به جيب شهرري مردود است و از حالا به بعد دولت بايد سالي حداقل 80 ميليارد تومان اضافهبر آنچه در شهرري توليد درآمد ميشود، براي پوشش هزينههاي اين شهرستان مستقل، اختصاص دهد.
در اين باره معاون عمراني استاندار تهران اما نظر كاملا متفاوتي دارد.
محمدرضا محمودي در گفتوگو با «دنياياقتصاد» اعلام كرد: استنباط ما اين است كه شهرري بيشاز آنچه شهرداريتهران ميگويد، براي شهرداري درآمدزايي دارد.
محمودي همچنين در پاسخ به انتقادها و اعتراضها به جدايي شهرري از تهران گفت: از سال 62 و با ابلاغ قانون تقسيمات كشوري بايد بين شهرري و تهران مرزبندي ميشد و اين كار بالاخره امروز انجام شد.
به گزارش «دنياياقتصاد» هماكنون مخالفت مدیران شهری با استقلال شهرری از پایتخت نه تنها روند اجرای مصوبه دولت را متوقف نکرده كه مسوولان استانداری تهران را به ابلاغ و اجرای طرح جداسازی مصممتر کرده است.
در حالی که نمایندگان پارلمان محلی و مدیران شهرداری تهران از نابرابری هزینه و درآمد شهرداری در منطقه شهرری (منطقه 20) خبر دادهاند و اعلام کردهاند: در چندین سال گذشته حجم درآمدهای کسب شده از تمامی کدهای درآمدی در شهرری کمتر از هزینههای انجام شده در این منطقه توسط شهرداری بوده است، اما معاون عمرانی استانداری تهران که از سوی استاندار مسوولیت انتخاب شهردار جدید شهرری تا دو ماه آینده بر عهده او گذاشته شده، معتقد است: تناقض آماری در گزارشهای ارائه شده از سوی مدیریت شهری و شورای شهر در خصوص درآمد و هزینههای شهرری در سالهای گذشته زمینه شک به این آمار را در ما تقویت میکند.ضمن آنکه اعتراض مدیریت شهری هیچ «محمل قانونی» ندارد.
شهرداری: هزینهها از درآمد سنگینتر است
براساس صورت مقایسهای درآمدها و هزینههای شهرداری منطقه 20 مربوط به سایت معاونت مالی و اداری شهرداری تهران که در اختیار «دنیای اقتصاد» قرار گرفته است در سه سال گذشته مجموع درآمدهای شهرداری منطقه 20 از تمامی کدهای درآمدی شهرری 274 میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که هزینههای صرف شده در این منطقه به رقم بیش از 530 میلیارد تومان رسیده است.
بر اساس این آمار در سالهای 88 تا 90 مازاد هزینه بر درآمد شهرداری منطقه 20 از شهرری 256 میلیارد تومان بوده که نه تنها کسب منافع مالی برای شهرداری تهران از این منطقه را رد میکند، بلکه بیانگر نوعی ضرر مالی نیز است.
به گزارش «دنیای اقتصاد» بررسی سایت امور مالی و اداری شهرداری تهران نشان میدهد درآمد شهرداری منطقه 20 در سالهای 88، 89 و 90 به ترتیب 53، 98 و 123 میلیارد تومان بوده اما ردیف هزینهای شهرداری منطقه 20 در همین دوره زمانی به ترتیب به 150، 175 و 205 میلیارد تومان رسیده است.
به گواه آمار ارائه شده از سوی سایت امور مالی و اداری شهرداری تهران، درآمد شهرداری منطقه 20 در سه سال گذشته در شهرری گرچه روندی صعودی داشته، اما همواره دارای شکاف با هزینه انجام شده در این منطقه بوده به طوری که مازاد هزینه بر درآمد در سال 88، 97 میلیارد تومان در سال 89، 77 میلیارد تومان و در سال 90، در حدود 82 میلیارد تومان بوده است.
به آمار شک داریم
با وجود آنکه آمار شهرداری تهران از کدهای درآمدی کسب شده در شهرری نشانگر هزينه بیشتر از درآمد در منطقه 20 است، اما مدیران شهرداری همچنان مخالف جدايي شهرری از تهران هستند و آن را متناقض با ضوابط اجرای طرح جامع و تفصیلی تهران میدانند.
در اين زمينه اما معاون عمرانی استاندار تهران دلایل متعددی را برای غیرقابل پذیرش بودن آمار درآمد و هزینههای شهرداری عنوان کرد و گفت: اولین دلیلی که باعث میشود به این آمار شک کنیم این است که اعضای شورای شهر تهران که باید مطلعترین افراد در زمینه منابع درآمدی و هزینههای شهرداری باشند در جلسه دو هفته گذشته شورا رقم درآمدهای شهرداری تهران از شهرری را تنها 30 میلیارد تومان اعلام کردند، اما آمار خود شهرداری از درآمد 123 میلیارد تومانی شهرری در سال گذشته خبر میدهد.
محمدرضا محمودی معاون استاندار تهران ادامه داد: به آمار ارائه شده از سوی شهرداری اعتماد نداریم، چون کدهای درآمدی مناطق مثل کد عوارض پروانه ساختمانی، کد تغییر کاربری در هر منطقه با هم فرق میکند. و استنباط ما این است که شهرری بیش از این مبالغ برای شهرداری تهران درآمدزایی میکند.
محمودی با فرض درست بودن آمار شهرداری در خصوص درآمد وهزینههای شهرری تاکید کرد: اگر فرض بر ضرردهی شهرداری در منطقه شهرری باشد پس اجازه بدهند که جلوی این ضرر را بگیریم و دولت شهرری را به شهر با درآمد بالا تبدیل کند.
اعتراض شورای شهر قانونی نیست
محمودی اعتراض به جدایی شهرری از تهران را فاقد محمل قانونی دانست وافزود: براساس قانون تقسیمات کشوری که از سال 62 تاکنون مصوب شده است هیچ شهرستانی نباید به لحاظ مرزي با شهری دیگر تداخل داشته باشد. بنابراین بهتر است اعضای شورا و شهرداری با صحبتهایشان شیرینی این جدایی را شیرینتر کنند.
دو ماه دیگر شهردار جدید میآید
محمودی از انتخاب شهردار جدید شهرری تا دو ماه آینده خبر داد و گفت: به این ترتیب منطقه 20 از مناطق شهرداری تهران حذف میشود و مناطق شهرداری تهران 21 گانه میشود.
با «خط کشی» طرحتفصیلی را جدا میکنیم
معاون استاندار تهران در خصوص طرح تفصيلي تهران نيز گفت: در مورد شهرری برای از بین بردن تداخل طرح تفصیلی آن با تهران با یک خط روي نقشه طرح، ضوابط مربوط به شهرري را از كل طرح و تهران جدا ميكنيم.