راگا نیوز: پس از سالها پیگیری مسئولین فرمانداری شهرری به فرمانداری ویژه ارتقاء و ری از تهران جدا شد
بهطور یقین با تحقق فرمانداری ویژه در شهرری، موضوع استقلال شهرداری و شورای اسلامی شهرری از تهران نیز بهعنوان یکی از مهمترین تبعات جدایی ری از تهران مطرح میشود؛ موضوع مهمی که در سالهای اخیر از مطالبات اصلی مردم و مسئولان محلی این شهرستان بوده است، خواستهای با وجود قانونی بودن هربار به دلایلی چون مخالفتهای شهرداری تهران معوق مانده بود.
تداخل مدیریت شهری و پاسخگو نبودن مدیران شهری به مسئولان شهری مشکلاتی را در پی داشتند که موجب فرار سرمایهها و عدم رشد شهرستان ری با وجود ظرفیتهای بالای آن شده است.
امروز شهرری با بیش از 10 میلیون زائر سالانه حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و بهرغم وجود 272 اثر ثبت شده تاریخی فاقد یک هتل و مسافرخانه است. وضع عوارض مختلف و زمینگیر شدن سرمایهها در پیچ و خم قوانین پیچیده شهرداری تهران و همچنین عدم همراهی شهرداری منطقه با سیاستها و ضرورتهای مدنظر مدیریت شهرستان در طول این سالیان بسیاری از فرصتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزههای مختلف صنعت، گردشگری و کشاورزی را از بین برده است.
در همه شهرها شوراها و شهرداریها به استقبال دستگاههای خدماترسان عمومی میروند و حتی با در اختیار قرار دادن مکان و امکانات، زمینه استقرار ادارات را برای خدمترسانی بهتر به شهر و مردم و همچنین مدیریت مطلوبتر شهر فراهم میکنند اما در شهرری پنج دستگاه خدماترسان عمومی هر لحظه در خطر اخطاریههای شهرداری منطقه برای پلمب شدن به سر میبردند.
نگاهی به موقعیت شهرستان ری و همجواری آن با پایتخت نشان میدهد بهرغم قدمت 7 هزار ساله این شهرستان همجواری با تهران مشکلات زیادی را به این شهرستان وارد کرده که از آن جمله میتوان به مسائل زیست محیطی ورود فاضلاب و وجود صنایع آلاینده اشاره کرد.
انتقال روزانه بیش از 7 هزار تن زباله شمالیترین نقاط تهران و حتی لواسانات به این شهرستان، سرازیر شدن 350 میلیون مترمکعب فاضلاب تهران به ری، انتقال اموات تهران به این شهرستان، انتقال مشاغل مزاحم به حومه ری در قالب طرح ساماندهی مشاغل و اسکان متکدیان و معتادان خطرساز این شهرستان را در سالهای گذشته به محلی بدون مزاحمت و بدون هزینه برای سرازیر کردن مشکلات و مخاطرات موجود در شهر تهران تبدیل کرده بود.
اما در کنار این مسائل رفع مشکلات زیست محیطی، ساخت ندامتگاه، ساخت کمربندی شهر حسنآباد و واحدهای مسکن مهر را میتوان از دیگر نیازهای مبرم شهرستان ری برشمرد، نیازهایی که مسئولان محلی و مردم این شهرستان را امیدوار ساخته با تشکیل فرمانداری ویژه نیازهای این شهرستان رنگ تحقق به خود بگیرند.
بدون شک با استقرار فرمانداری ویژه در شهرستان ری ادارات خدماترسان این شهرستان نیز در حد معاونت ادارات کل استان ارتقا مییابند و امتیاز یک اداره کل به ادارات شهرستان تفویض می شود، همچنین این امر موجب استقلال بودجه شهرستان مورد نظر میشود.
در اینباره امیرحسین باقرنژاد فرماندار شهرستان ری در گفتوگو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران اظهار داشت: دو شاخص جمعیت و وسعت موجب شد تا در چهارمین سفر هیئت دولت به شهرستان ری، تشکیل فرمانداری ویژه بهعنوان یکی از مهمترین و ماندگارترین طرحهای دولت دهم به مردم این شهرستان هدیه شود.
فرماندار شهرستان ری یادآور شد: ایجاد فرمانداری ویژه در ری از مدتها پیش یعنی در زمان دولت نهم مطرح بوده و نگاهی به شاخص جمعیت یک میلیون نفری ری در مقایسه با جمعیت برخی استانهای کشور نشان از جمعیت دو برابری و بعضا سه برابری آن دارد و همچنین وسعت این شهرستان که بالغ بر 2 هزار و 300 کیلومترمربع است نیز قسمت دیگری است برای تحقق فرمانداری ویژه در شهرری.
وی اضافه کرد: وجود بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه، فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، پالایشگاه تهران و شرکتهای اقماری این پالایشگاه، کارخانه سیمان تهران و وجود ترمینال مواصلاتی 17 استان کشور در شهرری از دیگر مزیتهای این شهرستان برای این انتخاب شمرده می شود.
باقرنژاد تصریح کرد: با شروع فعالیت فرمانداری ویژه، برخی از ادارات این شهرستان نظیر جهاد کشاورزی به اداره کل ارتقا مییابد و گامی مهم در توسعه کشاورزی این شهرستان برداشته میشود و بالطبع اعتبارات برخی دستگاهها مانند آب روستایی، شهری و صنایع کشاورزی نیز افزایش مییابد.
فرماندار شهرستان ری در پایان خاطر نشان کرد: استقلال شورای شهر و انتخاب نماینده مستقل برای شهرستان در مجلس شورای اسلامی نیز از دیگر امتیازات تأسیس فرمانداری ویژه است.