پژوهشگر مسائل جنگ نرم: حادثه عاشورا مصداق کامل جنگ نرم است

 

راگا نیوز: پژوهشگر مسائل جنگ نرم گفت: حادثه عاشورا دقیقاً از روش‌های جنگ نرم بود زیرا جبهه باطل در دوران پیامبر (ص) از طریق جنگ‌های سخت اهداف خود را پیش نبرد.
به گزارش راگا نیوز به نقل از فارس، نائینی پیش از ظهر امروز در مراسم دوازدهمین کارگاه جنگ نرم کشوری که به میزبانی واحد شهرری برگزار شد، ضمن معرفی جنگ نرم در سه محور کلی شناخت، برآورد و مدیریت، در مورد چگونگی و چیستی جنگ نرم اظهار داشت: نظریه برخورد تمدن‌ها و نظم نوین جهانی درون‌مایه ده‌ها نظریه فرهنگی دیگر هستند که به مقابله پرداخته‌اند، یعنی هرگاه فرهنگ به عنوان یک منبع قدرت در نظر گرفته شود، جنگ نرم بیشتر از جنگ سخت کاربرد خواهد داشت.

این پژوهشگر مسائل جنگ نرم با بیان اینکه قرآن و عترت دو منبع عظیم قدرت نرم اسلام به شمار می‌روند، ادامه داد: مولفه‌های قدرت نرم در فرهنگ غنی دینی ما بسیار زیاد است که شامل ایمان به خدا، معرفت دینی، جهاد، شهادت‌طلبی، اطاعت‌پذیری از اولیای الهی می‌شود.

وی بیان کرد: در رویکرد اسلامی اگر کسی به خدا و باورهای دینی اعتقاد داشته باشد شکست‌ناپذیر است. در این رویکرد ظلم و بی‌عدالتی، دنیا اندوزی و … از مصادیق جنگ نرم هستند. در طول تاریخ اسلام هم این جنگ از طریق خدعه، تضعیف افکار عمومی، تحریف دین، تبلیغات کاذب، تشکیک در شریعت و تردید در مقدسات صورت می‌گرفت.

نائینی تصریح کرد: برای یارگیری و جذب عوام از تبلیغ و تحریف و برای جذب دنیاپرستان و قدرت‌طلبان از تهدید و تطمیع استفاده می‌کردند.

پژوهشگر مسائل جنگ نرم در ادامه گفت: حادثه عاشورا دقیقاً از روش‌های جنگ نرم بود زیرا جبهه باطل در دوران پیامبر (ص) از طریق جنگ‌های سخت، اهداف خود را پیش نبرد.

وی با بیان اینکه یکی از منابع و سرمایه‌های عظیم قدرت نرم ما همین انقلاب اسلامی است، اضافه کرد: اگر امروزه غرب به جنگ نرم رسیده است به خاطر این است که در برابر قدرت اسلام منفعل بوده است.

این پژوهشگر سیاسی ادامه داد: از آنجایی که راهکارهای سیاسی غرب مانند جنگ سخت، کودتای سنتی و کودتای مدرن که امروزه به عنوان انقلاب رنگین معرفی می‌شوند، در مقابله با عمق قدرت مردمی نظام جمهوری اسلامی هیچ‌گونه تاثیری نداشته‌اند، دشمنان به دنبال راهکاری هستند تا انقلاب را هدف قرار دهند، یعنی کاری کنند که نظام اسلامی در سطح منطقه الهام‌بخش نباشد و با انواع فشارها و تحریم‌ها می‌خواهند دست از آرمان‌ها و اهدافمان بکشیم و با قبول مذاکرات که در نهایت تامین‌کننده اهداف خودشان است نتوانیم برای دیگر کشورها الهام بخش باشیم.

این پژوهشگر جنگ نرم در ارتباط با نحوه و ابزارهای مقابله با این نوع جنگ اظهار داشت: این جنگ، سیال است. در همه ابعاد از آن استفاده می‌شود و فقط فرهنگی نیست. برای مواجه شدن با آن مجموعه‌های مختلفی نظیر علما روحانیت و اساتید رسالت دارند. آن‌ها کسانی هستند که باید در صحنه حضور داشته باشند، آن را تئوریزه کنند و خطوط کلی را مشخص نمایند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: این جنگ با پول‌، سرمایه و مداخله سرویس‌های امنیتی دشمن شکل می‌گیرد. امروزه دشمنان در راه‌اندازی شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان ورود و مداخله می‌کنند. پس تشکل‌های مردمی ما باید بصیرت پیدا کنند و رسانه‌ها باید به لحاظ کمی و کیفی به‌روز و سازمان یافته باشند.

شهرری
نظرات (0)
Add Comment