معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: هر ماه همه وزارتخانهها و دستگاهها باید در ارتباط با اقتصاد مقاومتی در دولت گزارش دهند و پس از جمعبندی هر ماه گزارشی به رهبر معظم انقلاب ارائه شود.
حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری لحظاتی پیش در همایش بزرگداشت روز شورا که با حضور مسئولان استان تهران و شهرستان ری در تالار شیخ صدوق (ره) شهرری برگزار شد، اظهار داشت: شهرستان ری کانون میراث به هم پیوسته تمدن کهن ایران و میراث گرانسنگ علاقه مردم به اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام و میراث بزرگ انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: همه نمادهای این میراثها در شهرری نهفته است.
وی در ادامه افزود: ری زیارتگاه شخصیت برجسته و والامقامی است که ثواب زیارت ایشان همسنگ زیارت حضرت سیدالشهداء (ع) است. ری کربلای ثانی است.
انصاری بیان داشت: حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) امین امامان معصوم علیهمالسلام است و خورشید درخشان ایران، تهران و ری است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه اسناد مبارزات انقلاب، مبارزات آزادیخواهان در دوره مشروطه و مجاهدت مردم ایران در چند سده اخیر در شهرستان ری ثبت شده است، گفت: مرقد مطهر و منور حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بهشت نور و صفا و شهیدان انقلاب اسلامی که جان خودشان را فدای استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی کردهاند در این خطه کهن قرار گرفته است.
وی ادامه داد: شهدای دفاع مقدس قطره قطره خون خودشان را در راه دفاع و حراست و حفاظت از آرمانها و ارزشهای والای دفاع مقدس نثار کردند.
معاون رئیسجمهور ری را سرزمین بهشتی دانست و گفت: میراث ارزشمند دین و تاریخ در این سرزمین نهفته است و ری آشیانه اسلام، اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام و انقلاب اسلامی است و مسئولان باید بدانند که خدمت به این سرزمین خدمت به اسلام و انقلاب است.
وی اذعان داشت: خدا را شاکریم که در مقطعی از تاریخ به دنیا آمده و زندگی میکنیم که ارزشهای اسلام و ساختار اسلام که قرنها فراموش شده بود با کفایت امام راحل و مجاهدت مردم به ثمر رسید.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: انقلاب اسلامی نگاه اسلام به حقوق مردم، نگاه اسلام به نقش مردم در سرنوشت و در نهایت نگاه اسلام به حکومت و نظام سیاسی را به نمایش گذاشت.
این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در جایگاه فقیه و اسلامشناس با استفاده از متون قرآن بر جدایی دین از سیاست مهر بطلان زد.
انصاری گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران میان دین و سیاست نه تنها آشتی بلکه عینیت بخشید.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در ادامه افزود: در نگاه اسلام، حضرت علی (ع) و امام راحل زمامداری حکومت از آن خداست و حق حاکمیت به ذات خدا و کسانی که خدا اجازه حکومت و زمامداری به آنها داده (ائمه معصومین علیهمالسلام) است و در دوران غیبت نیز ولایت فقیه است.
وی بیان داشت: عالمان واجدالشرایطی به نام ولایت فقیه اجازه تصدیگری دارد.
انصاری تصریح کرد: مسئله مهم در مهندسی اسلام زمامداری در منصب ولایت شکل گرفته است و نقش مردم به عنوان نقش اساسی مطرح است.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران برخی افرادی روشهای دیگری را مطرح میکردند اما امام خمینی (ره) توصیه میکردند که همه امور با رای مردم باشد و همین مهم رمز پیروزی امام از ابتدا تا آخر است و رمز پیروزی انقلاب نیز از ابتدا تا آخر همین اصل مهم و اساسی است.
وی در ادامه عنوان کرد: مردم آگاه، مسلمان و حقطلب باید یکایک در صحنههای مختلف نقشآفرینی کنند و رای بدهند و آراء آنها در رفراندوم سال 58 شکل گرفت.
رفراندوم سال 58 جلوهای از امر شورا بود
انصاری با تاکید بر اینکه رفراندوم سال 58 جلوهای از امر شورا بود، بیان داشت: مشورت به گونههای مختلف شکل میگیرد و اینکه یک موضوع را به شور و خرد جمعی بگذارند و امام خمینی (ره) در سال 58 انقلاب اسلامی را به شور گذاشتند.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: امام راحل در سال 58 اصل شکل نظام را با مردم به مشورت گذاشتند و آن را در قالب همهپرسی اعلام کردند و اکثریت نزدیک به تمام مردم جمهوری اسلامی ایران را نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر را انتخاب کردند و این انتخاب آنها انتخاب عملی بود.
وی افزود: پس از آن نهادهای قدرت متکی بر اراده مردم شکل گرفت و مفتخریم به نام اسلام دارای نظامی هستیم که برگرفته از رای مردم است.
رهبری رأس نظام است
انصاری گفت: در رأس انقلاب رهبر معظم انقلاب طبق ساختار قانون اساسی توسط خبرگان رهبری که مردم آنها را انتخاب میکنند، برگزیده میشود.
معاون پارلمانی رئیسجمهور شوراها را نزدیکترین حلقه انتخابات به مردم دانست و تاکید کرد: انقلاب اسلامی جامعه سیاسی است که همه امور را مردم انتخاب میکنند.
انصاری با اشاره به اینکه تمام نهادهای انقلاب اسلامی با نقش مردم و انتخاب آنها شکل میگیرد، اظهار داشت: قدرت استثماری که همواره حقوق مردم را سلب میکند و امروز هم در جهان و هم در منطقه از حکومت زورگو دفاع میکند، ایران اسلامی را محکوم میکند در حالی که هیچ نظام سیاسی دیگری در این سطح که انقلاب اسلامی به آراء مستقیم مردم متکی است، وجود ندارد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: شوراهای اسلامی حلقه مفقودهای بود که در ابتدای انقلاب به دلیل جنگ و … تحقق نیافته بود که این مهم هم تکمیل شد و امروز شاهد چهارمین دوره آن هستیم که با رای مردم بار مسئولیت شرعی و حقوقی به دوش منتخبان مردم گذاشته شده است.
وی در ادامه بیان داشت: شوراهای اسلامی وکیل دفاع از حقوق مردم هستند و حرف و درد و دل مردم را میشنوند و پاسخگوی سئوالات آنها هستند و این حلقه وصل بسیار مهم است.
نقش شوراها فقط نقش مشورتی نیست
حجتالاسلام انصاری بیان داشت: مبادا تصور شود که نقش شوراها نقش حاشیهای است. بر اساس قانون اساسی نقش شوراها فقط مشورتی نیست.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با تاکید بر توسعه نقش شوراها گفت: نقش شوراها حتماً باید فراتر از نظر مشورتی باشد. در حال حاضر شوراها در انتخاب شهرداران نقش دارند و باید این مهم در عرصههای دیگر توسعه یابد.
وی ادامه داد: فکر میکنم شوراها حلقه وصل مردم به حکومت و دولت هستند که در ساختار تعریف شده است و باید خواسته مردم و تقاضای آنها را به صحنه بیاورند و در شورای بالادستی بیان کنند و یا در قالب لایحه به مجلس ارائه دهند.
شورای عالی استان میتواند لایحه به مجلس بیاورد
معاون پارلمانی رئیسجمهور با بیان اینکه شورای عالی استان میتواند لایحه به مجلس بیاورد، گفت: کشور از ابتدای انقلاب تاکنون در جاهایی که مردم حضور یافتند پیشرفت کرده است.
انصاری دفاع مقدس را مصداق بارز حضور مردم در صحنه دانست و گفت: در دوران دفاع مقدس دشمنان نظام جنگ کلاسیکی علیه مردم ایران به راه انداختند و مردم غیور و سلحشور ایران اسلامی توانستند این هجوم را به شایستگی دفع کنند و برگ افتخار دیگری از حضور مردم در صحنه و پیشرفت و پیروزی انقلاب اسلامی به ثبت رسید.
ملتی که دفاع مقدس را خلق کرد در سازندگی و توسعه نیز موفق است
وی در ادامه عنوان کرد: حضور تمام عیار مردم در دفاع مقدس پیروزی را برای ایران اسلامی به ارمغان آورد و ملتی که دفاع مقدس را خلق کرد در سازندگی و توسعه نیز میتواند با اقتدار حضور یافته و پیروز میدان شود.
دولت دست همکاری و نیاز دولت به سوی یکایک مردم دراز میکند
حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری اظهار داشت: دولت تدبیر و امید برای تحقق برنامهها دست همکاری و نیاز به سوی یکایک مردم این سرزمین پیر و جوان، شهری و روستایی همه و همه دراز کرده است. بهویژه از شوراهای مردم در سطح کشور تقاضای همکاری داریم و همه به صحنه بیایند و کمک کنند.
معاون پارلمانی رئیسجمهور بر ضرورت تقویت شوراها تاکید کرد و گفت: دولتها هرکدام در فراخور زمان خود خدماتی را ارائه دادند و مردم سال گذشته نیز با حماسهآفرینی به رهنمودهای رهبری مبنی بر خلق حماسه سیاسی به نحو احسن پاسخ دادند و دولت اعتدال و تدبیر و امید از سوی مردم انتخاب شد.
وی در ادامه بیان داشت: دولت برای اداره کشور در چهار سال مسئولیتش اولویتهایی را دارد که خوشبختانه این اولویتهای بهطور مشخصتر در چارچوب نظام است.
سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارائه شده از سوی رهبری سیاستهای واقعگرایانه، دقیق و کاربردی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: بسته سیاست مقاومتی ارائه شده از سوی رهبر معظم انقلاب مجموعه سیاستهای واقعگرایانه، دقیق، کاربردی و دوای درد اقتصاد کشور تا 10 سال آینده است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: سیاستهای کلی و چشمانداز اقتصاد مقاومتی درونزا و برونگرا و متکی بر سرمایهگذاری مردم و جذب سرمایههای ایرانیان داخل و خارج کشور استوار است.
معاون اول رئیسجمهور مسئول پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی است/وزارء هر ماه گزارش میدهند
انصاری گفت: رئیسجمهور پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی بدون از دست دادن هیچ زمانی و بلافاصله به معاون اول ریاستجمهوری مسئولیت پیگیری این سیاستها را دادند و به دولتمردان ابلاغ شده است هر ماه همه وزارتخانهها و دستگاهها در ارتباط با اقتصاد مقاومتی در دولت گزارش دهند و پس از جمعبندی هر ماه گزارشی به رهبر معظم انقلاب ارائه شود.
وی در ادامه افزود: هر هفته دو جلسه دو تا چهار ساعته با حضور رئیسجمهور و روسای اقتصاد برگزار میشود و رئیسجمهور پیگیر امور اقتصادی هستند.
معاون رئیسجمهور بیان داشت: در حال حاضر 4 میلیون ایرانی خارج کشور هستند که سرمایههای بالایی دارند و دولت جذب سرمایهگذاران با حفظ اقتدار و استقلال را در دستور کار قرار داده است.
رشد تولیدات نفتی کشور
انصاری با اشاره به کاهش یک میلیون بشکهای تولیدات نفتی در سالهای اخیر عنوان کرد: میزان تولیدات نفتی در این چند ماه دولت جدید به میزان قبل از دوران کاهش تولیدات بازگشته است و وزیر نفت سرمایهگذاری در نفت و گاز را تدارک دیده است و در این مدت تولیدات و صادرات نفت رشد کرده است.
دیپلماسی فعال، پیشرو و مقتدر از اولویتهای دولت است
معاون پارلمانی رئیسجمهور دیپلماسی فعال، پیشرو و مقتدر را از دیگر اولویتهای دولت برشمرد و تاکید کرد: با انتخاب تیمی قوی و وزیری توانمندتر از دیگران مذاکرات هستهای با هدایتهای کلی رهبری در این حوزه پیش رفته است و در این مدت مذاکرات علیرغم سنگاندازی صهیونیستها و همپیمانانش مردان مبارزه دیپلماسی که خود از مردان دوران دفاع مقدس هستند با اخلاص دوران دفاع مقدس در عرصه جنگ دیپلماسی حضور یافتند.