دکتر رضا حسن یزدی روز یکشنبه در بیمارستان شهدای هفتم تیر شهرری در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به رضایت یک خانواده ایثارگر با اهدای اعضای عضو این نوجوان خود جان سه بیمار از مرگ حتمی نجات یافتند.
وی گفت: این بیمار 17 ساله که در اثر برق گرفتگی دچار مرگ مغزی شده بود کبد و دو کلیه خود را اهدا و با توجه به جوان بودن بافت های بدنی می توان برخی از نسوج را به سایر بیماران نیازمند پیوند زد.
دکتر حسن یزدی ضمن بیان این که از ابتدای اردیبهشت ماه جاری این پنجمین مورد از اهدای عضو در بیمارستان هفتم تیر است تصریح کرد: اهدای عضو نماد فداکاری و ایثار خانواده های ایرانی برای نجات بیماران است و افزایش آمار اهدای عضو توسط مردم فداکار ایران نسبت به سال های گذشته نشان از این ویژگی مردم نوع دوست کشور دارد.
وی با بیان اینکه سالانه شاهد وقوع پنج هزار تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور هستیم گفت: از این تعداد بیمار مرگ مغزی تنها دو هزار و 500 تا چهار هزار نفر قابلیت اهدای عضو به سایر بیماران را دارند.
یزدی با اشاره به مراحل اهدای عضو خاطرنشان کرد: پس از تشخیص مرگ مغزی توسط متخصصان معتمد وزارت بهداشت و تایید پزشک قانونی به عنوان نماینده قوه قضاییه و رضایت نامه کتبی خانواده بیمار، مقدمات کار اهدای عضو آغاز می شود.
رییس واحد فراهم آوری اعضاء و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ایران با قدردانی از تلاش کادر بیمارستان شهدای هفتم تیرشهرری تاکید کرد: با توجه به تجربه و توانمندی بالای نیروهای این بیمارستان تاکنون درعمل های جراحی رد پیوند نداشتیم.
وی از خانواده هایی که عزیزانشان دچار مرگ مغزی می شوند خواست تا حداکثر 72 ساعت تصمیم خود را برای پیوند اعضا بگیرند زیرا اگر زمان از حد معمول بگذرد دیگر نمی تواند جوابگوی پیوند باشد.